Επιλογή Ελληνικής γλώσσας Επιλογή Αγγλικής γλώσσας Προβολή RSS 2.0

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Μέλη: 31.508
Σύνδεσμοι: 56
Στοιχεία: 4.446
Επισκέπτες: 53.002.009
Έχουμε 1 επισκέπτη online

ΠρόσφαταΔημοφιλή


Χορός

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΑΛΒΑΝΟΥ
Από τις 3 Νοεμβρίου 2011 μέχρι το τέλος Μαΐου 2012 και κάθε Πέμπτη βράδυ από τις 8:30 έως τις 11:00, η χορογράφος Μαρία Αλβανού ξεκινάει σεμινάριο χοροθεάτρου, στο χώρο του QUILOMBO Centro Cultural (Σερβίων 8 & Λ. Αθηνών, Μετρό Κεραμικός, Μεταξουργείο)
Διαβάστε περισσότερα...
 
MIND THE MAP, a corporal debate on cultural misunderstandings
Οι fingersix\athens σε συνεργασία με την Yunjung Kim (Νότια Κορέα) και τον InfinitiveLivez δημιουργούν την διαπολιτισμική παράσταση χορού “mind the map”. Επί σκηνής διερευνώνται τα όρια της ετερότητας σε ηθικό και πολιτισμικό επίπεδο.
Διαβάστε περισσότερα...
 
SUDDEN SHOWERS OF SILENCE
Ξεκινώντας από την Πράγα στις 4 και 5 Ιουνίου η νεοσυσταθείσα Ομάδα RootlessRoot παρουσιάζει την πρώτη της παραγωγή με τίτλο Sudden Showers of Silence. το Ελληνικό Φεστιβάλ στην Αθήνα (15 & 16 Ιουνίου), το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών (10 Ιουλίου), το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (20 Ιουλίου), το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας (22 Ιουλίου), το Φεστιβάλ Automne en Normandie (Νοέμβριος 07) και στο Culturcentrum DeSpil (Μάρτιος 08).
Διαβάστε περισσότερα...
 
Το Διεθνές Συμβούλιο Χορού - CID
Το Διεθνές Συμβούλιο Χορού (Conseil International de la Danse - CID - International Dance Council) είναι η επίσημη ανώτατη οργάνωση για όλες τις μορφές χορού σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Είναι παγκόσμια μη-κυβερνητική μη-κερδοσκοπική οργάνωση (NGO) που ιδρύθηκε το 1973 στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι, όπου στεγάζεται. Λειτουργεί σαν βήμα συνάντησης διεθνών, εθνικών, περιφερειακών και τοπικών φορέων, καθώς και ατόμων που δραστηριοποιούνται στο χορό. Εκπροσωπεί την τέχνη του χορού στην ολότητά της και συμβουλεύει ανάλογα την ΟΥΝΕΣΚΟ, τις κυβερνήσεις, τους διεθνείς οργανισμούς και κάθε είδους φορείς.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Yumiko Yoshioka’s
Όταν το σώμα αντηχεί
Η χορογράφος Yumiko Yoshioka είναι χορεύτρια, καθηγήτρια και καλλιτεχική διευθύντρια του International Butoh and Contemporary Dance Project ‘Ex… it!’,  που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 1995, στο Βερολίνο.
Διαβάστε περισσότερα...
 

Επισκεφτείτε επίσηςΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣ

Γράφει η Μαριάννα ΚυριακάκηΓράφει η Μαριάννα Κυριακάκη
Λόγος :: 19.434 προβολέςΛόγος :: 19.434 προβολές
Σύμβολα εμείναμε καιρών που απάνω μας βαραίνουν, άλυτοι γρίφοι που μιλούν μονάχα στον εαυτό τους, τάφοι που πάντα με ανοιχτή χρονολογία προσμένουν, γράμματα που δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους. (1) Ο Κώστας Καρυωτάκης, δευτερότοκος γιος του Γεωργίου Καρυωτάκη και της Αικατερίνης Σκαγιάννη, γεννήθηκε στις 30 Οκτωβρίου 1896 στην Τρίπολη. Λόγω της εργασίας ... Σύμβολα εμείναμε καιρών που απάνω μας βαραίνουν, άλυτοι γρίφοι που μιλούν μονάχα στον εαυτό τους, τάφοι που πάντα με ανοιχτή χρονολογία προσμένουν, γράμματα που δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους. (1) Ο Κώστας Καρυωτάκης, δευτερότοκος γιος του Γεωργίου Καρυωτάκη και της Αικατερίνης Σκαγιάννη, γεννήθηκε στις 30 Οκτωβρίου 1896 στην Τρίπολη. Λόγω της εργασίας ...

διαβάστε περισσότερα...διαβάστε περισσότερα...

Αλέκος ΣακελλάριοςΑλέκος Σακελλάριος

Γράφει η Μαριάννα ΚυριακάκηΓράφει η Μαριάννα Κυριακάκη
Εικόνα :: 23.155 προβολέςΕικόνα :: 23.155 προβολές
Δεκαπέντε χρόνια χωρίς τον Αλέκο Σακελλάριο. Στις 29 Αυγούστου συμπληρώνονται 15 χρόνια από την ημέρα που ο εμπνευσμένος θεατρικός συγγραφέας, σεναριογράφος, δημοσιογράφος, ευθυμογράφος, χρονογράφος, στιχουργός και σκηνοθέτης « έφυγε », για να εγκατασταθεί μόνιμα στον Παράδεισο, εκεί απ’ όπου μας δίδαξε ότι «βγαίνει το ξύλο». Δεκαπέντε χρόνια χωρίς τον Αλέκο Σακελλάριο. Στις 29 Αυγούστου συμπληρώνονται 15 χρόνια από την ημέρα που ο εμπνευσμένος θεατρικός συγγραφέας, σεναριογράφος, δημοσιογράφος, ευθυμογράφος, χρονογράφος, στιχουργός και σκηνοθέτης « έφυγε », για να εγκατασταθεί μόνιμα στον Παράδεισο, εκεί απ’ όπου μας δίδαξε ότι «βγαίνει το ξύλο».

διαβάστε περισσότερα...διαβάστε περισσότερα...

Oμάδα Zoltart- Σκοπός η αλληλένδεση θεωρίας και έργουOμάδα Zoltart- Σκοπός η αλληλένδεση θεωρίας και έργου

Πολιτιστικά :: 6.800 προβολέςΠολιτιστικά :: 6.800 προβολές
Η Zoltart είναι μία ανεξάρτητη, αυτόνομη, μη κερδοσκοπική ομάδα νέων ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα και ανησυχίες. Δρα ως δημιουργος και ως επιμελητης ομαδικων κυρίως εκθέσεων προσπαθώντας να επιτύχει την παράλληλη δράση και την αλληλένδεση θεωριας και εργου τεχνης και κουλτουρας . Στόχος της η προώθηση της τέχνης και οποιαδήποτε μορφή της, στο ευρύτερο κοινό. Με τη ...Η Zoltart είναι μία ανεξάρτητη, αυτόνομη, μη κερδοσκοπική ομάδα νέων ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα και ανησυχίες. Δρα ως δημιουργος και ως επιμελητης ομαδικων κυρίως εκθέσεων προσπαθώντας να επιτύχει την παράλληλη δράση και την αλληλένδεση θεωριας και εργου τεχνης και κουλτουρας . Στόχος της η προώθηση της τέχνης και οποιαδήποτε μορφή της, στο ευρύτερο κοινό. Με τη ...

διαβάστε περισσότερα...διαβάστε περισσότερα...

Πρωτοσέλιδο || Όροι Χρήσης || Επικοινωνία || Editorial (Γνωριμία) || Εγγραφή || Χώροι || Ημερολόγιο || Forum ||