Επιλογή Ελληνικής γλώσσας Επιλογή Αγγλικής γλώσσας Προβολή RSS 2.0

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Μέλη: 33.690
Σύνδεσμοι: 56
Στοιχεία: 4.454
Επισκέπτες: 55.682.199


ΠρόσφαταΔημοφιλήΣυνοπτικά Πολιτιστικά Χώροι Πολιτισμού

Σταύρος Μιχαλαριάς Art section Εκτύπωση E-mail
 
Γράφει ο/η Χρήστος Ν. Καρακάσης, στις 30-08-2006 12:32
Βαθμολόγηση Επισκεπτών
Μ/Ο Βαθμολόγησης Χρηστών    (0 ψήφος)
Προβολές 14173
Αγαπημένα 295

Κτίριο Κηφισίας
Κτίριο Κηφισίας Μιχαλαριάς
Ο Σταύρος Μιχαλαριάς γεννήθηκε το 1943 στην Αθήνα. Από τα μαθητικά του χρόνια ασχολήθηκε με την εκμάθηση τεχνικών της Βυζαντινής Αγιογραφίας.

Το 1960 ξεκινά την καριέρα του ως συντηρητής στο Βυζαντινό Μουσείο.

Το 1965 με υποτροφία της Unesco συνεχίζει τις σπουδές του στο Παρίσι στη σχολή του Λούβρου και στην Ecole des Hautes Etudes της οποίας και είναι Directeur associe απο το 1986.

Το 1967 τελειοποιεί τις γνώσεις του στη συντήρηση έργων τέχνης στο Institut du Patrimoime Artistique του Βελγίου (Doctorate).

To 1970 δημιουργεί ιδιωτικό εργαστήριο συντήρησης έργων τέχνης στο Λονδίνο. Εξοπλισμένο με τα αρτιότερα
μέσα το εργαστήριο αυτό αναλαμβάνει και προσφέρει επιστημονική φροντίδα σε σημαντικές ιδιωτικές και κρατικές συλλογές.

Το 1966 συνεργάζεται με την Εθνική Πινακοθήκη της Αγγλίας, το Victoria and Albert και την Tate Gallery.

Το 1976 του απονέμεται ο τίτλος του “Fellow of the International Institute of Conservation

και το 1979 ανακηρύσσεται Fellow Member of the Restorer΄s Assosiation

Τo 1983 δημιουργεί το πρώτο Αθηναϊκό εργαστήριο στην οδό Παναιτωλίου 27 στην περιοχή της Ακρόπολης. Κατά την διάρκεια της παραμονής του στο εξωτερικό εργάστηκε σε διάφορα εργαστήρια συντήρησης σημαντικών μουσείων όπως το Prado, το Rijksmuseum, το Λούβρο, το Metropolitan. Έχει αποκαταστήσει σημαντικούς πίνακες όπως του van Gogh,  του Rembrandt, el Greco κ.α. καθώς και σπάνιες εικόνες.

Μια από τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας του αποτελεί η ανακάλυψη της γνωστής εικόνας του Αγίου Πέτρου, εξαίρετο δείγμα αγιογραφίας του A’ μισού του 14ου αιώνα .

Έχει επίσης συντηρήσει σημαντικές συλλογές έργων τέχνης όπως αυτή του Σταύρου Νιάρχου, του von Thyssen, της  Bradley Collection  και των συλλογών των Λόρδων Lee και  Goodman κ.α.

Το 1985 αγοράζει το σπίτι της οικογένειας Σταθάτου στην οδό Ηροδότου στο Κολωνάκι. Ανακαινισμένο με την προσωπική του φροντίδα το νεοκλασικό αυτό κτίριο στεγάζει ένα ακόμα εργαστήριο συντήρησης καθώς και τις νέες πολύ σημαντικές δραστηριότητες του Σταύρου Μιχαλαριά, τις δημοπρασίες και τις εκθέσεις καλλιτεχνών. Από τον χώρο αυτό όπως και στο νέο κτίριο της οικογένειας Γουλανδρή το οποίο αποκτά και ανακαινίζει.

Το 1990 ο Σταύρος Μιχαλαριάς διοργανώνει δημοπρασίες σημαντικών πινάκων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών διαμορφώνοντας και βάζοντας ουσιαστικά και τυπικά τις βάσεις για την αγορά έργων της νεοελληνικής τέχνης. Παράλληλα διοργανώνει εκθέσεις διεθνώς αναγνωρισμένων Ελλήνων καλλιτεχνών όπως Takis, Chryssa, Pavlos, καθώς και άλλων σημαντικών ενοτήτων όπως εικόνων, σπανίων υφασμάτων,  αντικειμένων τέχνης κ.α.

Το 1995 αποκτά την γνωστή “La Chrysotheque Ζolotas”, έναν από τους σημαντικότερους παραδοσιακούς Ελληνικούς οίκους κοσμημάτων.

Το 2001 ο Σταύρος Μιχαλαριάς δημιουργεί ένα σύγχρονο νέο χώρο στο Κολωνάκι την Stavros Mihalarias Art στην οδό Κανάρη 24, που λειτουργεί ως πωλητήριο καθώς και χώρος για εκθέσεις συγχρόνων καλλιτεχνών.

Το 2003 στις 15 Μαρτίου εγκαινιάζει το ART CITY MIHALARIAS στη Μαλακάσα. Σε αυτόν τον ιδιαίτερο, πολύμορφο, μοναδικό χώρο τέχνης ο Σταύρος Μιχαλαριάς κάνοντας το όραμά του πραγματικότητα μεταφέρει όλες του τις σημαντικές δραστηριότητες δίνοντας στο ευρύ κοινό την ευκαιρία να δει , να θαυμάσει και να αποκτήσει τέχνη.

Τελευταία Ενημέρωση στις: 30-08-2006 16:13

Αναφορά άρθρου στον ιστοχώρο σας Αγαπημένο Εκτύπωση Αποστολή με email Σχετικά άρθρα

Σχόλια Επισκεπτών (0)

Δίχως καταχωρημένα σχόλια

Προσθήκη ΣχολίουmXcomment 1.0.6 © 2007-2018 - visualclinic.fr
License Creative Commons - Some rights reserved
< Προηγ.   Επόμ. >

Επισκεφτείτε επίσης


Πρωτοσέλιδο || Όροι Χρήσης || Επικοινωνία || Editorial (Γνωριμία) || Εγγραφή || Χώροι || Ημερολόγιο || Forum ||