Επιλογή Ελληνικής γλώσσας Επιλογή Αγγλικής γλώσσας Προβολή RSS 2.0

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Μέλη: 33.992
Σύνδεσμοι: 56
Στοιχεία: 4.454
Επισκέπτες: 55.928.811
Έχουμε 8 επισκέπτες online

ΠρόσφαταΔημοφιλήΣυνοπτικά Πολιτιστικά Βιογραφικά Ομάδων

Τ– shοrt Πολιτιστική Εταιρεία Εκτύπωση E-mail
 
Γράφει ο/η Χρήστος Ν. Καρακάσης, στις 10-09-2006 12:26
Βαθμολόγηση Επισκεπτών
Μ/Ο Βαθμολόγησης Χρηστών    (0 ψήφος)
Προβολές 7110
Αγαπημένα 320
Ευρετήριο άρθρων
Τ– shοrt Πολιτιστική Εταιρεία
Σελίδα 2
  t – shOrt
Τ-shOrt
Τ-shOrt
Φιλοδοξούμε στα μικρά. Ενδιαφερόμαστε για τα άσημα. Πιστεύουμε πως το Άξιο και το Άρτιο δεν φλερτάρει μόνο με το Πολύ και το Μεγάλο. Βαδίζουμε αντίθετα με την αντίληψη της εποχής που λέει… εν τω πολλώ το ευ.

Από την αρχή της δράσης του στον κινηματογραφικό χώρο, ο Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης, είχε στενή σχέση με την μικρού μήκους ταινία. Ξεκινώντας ως σκηνοθέτης, με την πτυχιακή και τις υπόλοιπες ταινίες του και φτάνοντας, μέσα από όλα σχεδόν τα στάδια της παραγωγής, στην δημιουργία της t-short. Ενδιάμεσος σταθμός η σχέση του με το «μικρό», σωματείο για την μ.μ.τ, στο οποίο υπήρξε μέλος, γραμματέας και πρόεδρος. Βασικοί άξονες, η αγάπη για την μικρού μήκους ταινία και η δύναμη να ανταπεξέλθει των τεράστιων προβλημάτων που φέρνει ένα τόσο ΜΗ εμπορικό αντικείμενο. Όμως όλα αυτά τα χρόνια γίνανε πολλά και σημαντικά ζητήματα κόντρα στις δεκάδες αντίξοες συνθήκες. Κι αυτό γιατί στην t-short υπάρχει θέληση.

Η t-shOrt είναι εταιρεία  μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, της οποίας κεντρικός άξονας και βασικός σκοπός είναι η ενασχόληση με θέματα που εύκολα θα χαρακτηρίζονταν «μικρά»,  «άγνωστα», «άσημα». Η φιλοσοφία της εταιρείας είναι στενά συνδεδεμένη με την πεποίθηση πως ότι άγνωστο και άσημο δεν είναι απαραίτητα  ανούσιο και κενό. Αντίθετα στις καρδιές των μελών της εταιρείας κυριαρχεί η θέση πως γύρω μας υπάρχουν  εκατοντάδες αξίες που για κάποιο λόγο (αντιεμπορικές συνθήκες) δεν έχουν αντιμετωπιστεί με ιδιαίτερη προσοχή με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην είναι γνωστές στο κοινό αλλά και μεγάλο μέρος του δυναμικού τους να μένει στην αφάνεια και να χάνεται στο πέρασμα του χρόνου. Να συμβάλουμε με τον τρόπο μας στην διατήρηση και προβολή των αξιόλογων στοιχείων της χώρας μας όπως της «μικρής» κινηματογραφίας της, των «μικρών» θεατρικών και μουσικών δρώμενων αλλά και γενικότερα στην προώθηση των «μικρών» και  αδύναμων καλλιτεχνικών στοιχείων της πολιτισμικής ιστορίας μας, έχοντας έτσι σαν αποτέλεσμα την διάσωση και  προβολή τους αλλά ταυτόχρονα και για μας ένα αντικείμενο εργασίας που να είναι σημαντικό και αξιόλογο. Πρωταρχικό σημείο η ελληνική κινηματογραφική ταινία μικρού μήκους.

Η δράση της ξεκινάει με τις πρώτες της παραγωγές. Ταινίες που κάνουν αίσθηση στο φεστιβάλ της Δράμας για την καλλιτεχνική τους ποιότητα αλλά και την δυνατή παραγωγή τους. Παράλληλα, δύο πολύ σημαντικές εκδόσεις, μοναδικές παγκοσμίως, με σενάρια από μικρού μήκους ταινίες, κάνουν την διαφορά στις προθέσεις μας, κατοχυρώνοντας την άποψη πώς η t-short έχει όραμα και το πραγματοποιεί. Αυτό γίνεται ακόμη ποιο εμφανές όταν η t-short παρουσιάζει το μοναδικό Portal για την ιστορία της ελληνικής κινηματογραφικής μικρού μήκους ταινίας www.shortfilm.gr, περιλαμβάνοντας πέρα από την ηλεκτρονική εφημερίδα, τα σημαντικά κείμενα από την ιστορία της, κ.α την εξαιρετικά χρήσιμη βάση δεδομένων με τα στοιχεία όλων των ταινιών της ελληνικής παραγωγής από το 1932 μέχρι και σήμερα αριθμώντας περίπου 3000 ταινίες. Έτσι φωτογραφίες, δεδομένα και πληροφοριακό υλικό περιμένουν να συμπληρωθούν με το ίδιο το οπτικοαουστικό υλικό των ταινιών σε ένα όραμα που θα υλοποιεί ένα σχέδιο φιλόδοξο, ένα σχέδιο για την αίθουσα που θα φιλοξενεί την μικρή ταινία.

Έτσι το όνειρο για την αίθουσα της μικρού μήκους ταινίας γίνεται πραγματικότητα με την δημιουργία του www.bigbang.gr του μοναδικού και ουσιαστικού για την προβολή των ταινιών, site με το πρώτο διαδiκτυακό φεστιβάλ ψηφιακών ταινιών και όχι μόνο. Το bigbang έχει γίνει ήδη γνωστό στον κόσμο και φιλοδοξεί σε πολλά και ιδιαιτέρως σημαντικά βήματα. Ήδη το φεστιβάλ φανταστικού κινηματογράφου εντάσσεται στο bigbang, η ταινία της εβδομάδας αρχίζει από τον Οκτώβριο και το μικρό πανόραμα του είναι η ταινιοθήκη του.

Αντίθετα σε κάθε ρεύμα δυσκολιών η t-short υπόσχεται πώς η δουλειά της στην μικρού μήκους ταινία θα οδηγήσει σε ένα σύνολο δημιουργιών που θα αποτελούν τον παρονομαστή για την εξέλιξή της.

για την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία t-shOrt

Ο νόμιμος εκπρόσωπος
Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης.

Βιογραφικό Τ-ShOrt


Τελευταία Ενημέρωση στις: 05-11-2007 11:20

Αναφορά άρθρου στον ιστοχώρο σας Αγαπημένο Εκτύπωση Αποστολή με email Σχετικά άρθρα

Σχόλια Επισκεπτών (0)

Δίχως καταχωρημένα σχόλια

Προσθήκη ΣχολίουmXcomment 1.0.6 © 2007-2018 - visualclinic.fr
License Creative Commons - Some rights reserved
< Προηγ.   Επόμ. >

Επισκεφτείτε επίσης


Πρωτοσέλιδο || Όροι Χρήσης || Επικοινωνία || Editorial (Γνωριμία) || Εγγραφή || Χώροι || Ημερολόγιο || Forum ||