Επιλογή Ελληνικής γλώσσας Επιλογή Αγγλικής γλώσσας Προβολή RSS 2.0

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Μέλη: 33.992
Σύνδεσμοι: 56
Στοιχεία: 4.454
Επισκέπτες: 55.928.848
Έχουμε 8 επισκέπτες online

ΠρόσφαταΔημοφιλήΣυνοπτικά Βιογραφικά Καλλιτεχνών Ηθοποιοί

Νίκος Καμτσής Εκτύπωση E-mail
 
Γράφει ο/η Πληροφορίες Koyinta, στις 28-09-2006 04:42
Βαθμολόγηση Επισκεπτών
Μ/Ο Βαθμολόγησης Χρηστών    (0 ψήφος)
Προβολές 4245
Αγαπημένα 272

Ν.ίκος Καμτσής
Ν. Καμτσής

Γεννήθηκε στη Θεσ/νίκη.
Φοίτησε και αποφοίτησε από τη Δραματική σχολή του ΛΑΪΚΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ του ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΡΙΒΙΖΑ το 1979.
Καθηγητές είχε τους ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΡΙΒΙΖΑ, ΜΑΡΙΟ ΠΛΩΡΙΤΗ, ΠΕΤΡΟ ΜΑΡΚΑΡΗ, ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΚΑ, ΓΙΩΡΓΟ ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟ, ΜΑΓΙΑ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΤΑΣΟ ΥΦΑΝΤΗ κ.α.

Βασικό στέλεχος του Λαϊκού Πειραματικού Θεάτρου έπαιξε σε όλα σχεδόν τα έργα που σκηνοθέτησε ο Λ. ΤΡΙΒΙΖΑΣ:
  • ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΣ του Μολιέρου (Αλσεστ)
  • ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ του Μπρεχτ (Γκάργκα)
  • ΦΩΣ ΣΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ του Μπρεχτ
  • Ο ΛΑΚΚΟΣ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ του Μανιώτη
  • ΦΟΙΝΙΣΣΕΣ του Ευριπίδη (Πολυνίκης)
  • ΟΡΕΣΤΗΣ του Ευριπίδη (Πηλάδης)
  • ΕΠΤΑ ΕΠΙ ΘΗΒΑΣ του Αισχύλου (Αγγελιοφόρος) κ.α.

Ταυτόχρονα δίδαξε στη σχολή του Λ.Π.Θ. το μάθημα της υποκριτικής και ήταν υπεύθυνος της παιδικής σκηνής του όπου σκηνοθέτησε 3 έργα.

Σπουδές Σκηνοθεσίας και θεατρολογίας στο Λονδίνο

Μέλος
του:
Διεθνούς ινστιτούτου θεάτρου Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών Εταιρίας Ελλήνων Θεατρικών Συυγραφέων Κέντρου για το παιδί και τα νιάτα Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

1985 Ιδρύει το θέατρο ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ που λειτουργεί συνέχεια από τότε μέχρι σήμερα και παρουσιάζει ποιοτικές παραστάσεις για παιδιά αντλώντας κυρίως από την λογοτεχνία και την ιστορία. Φέτος το ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ μπαίνει στο 22 έτος λειτουργίας.

1991
Ιδρύει το ΚΕΝΤΡΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΛΑΪΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ εκπαιδευτικό και ερευνητικό χώρο όπου διδάσκουν μέσα σ'όλους ο ΜΗΝΑΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ,η ΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΑΛΕΙΦΟΣ, ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΚΛΕΑΣ, ΕΥΑ ΚΟΤΑΜΑΝΙΔΟΥ, ο σκηνογράφος ΜΑΝΟΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ, κ.α. Διοργανώνει και διδάσκει πολλά σεμινάρια σε ηθοποιούς και παιδαγωγούς στην Ελλάδα και σε Ευρωπαικά πανεπιστήμια.

1995
Το WORLD INTERPLAY FESTIVAL FOR YOUNG PLAYWRIGHTS που εδρεύει την Αυστραλία προτείνεται στο ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ να είναι εκπρόσωπος του δικτύου στην Ελλάδα. Από τότε έχει συμμετάσχει σε όλα τα συνέδρια του INTERPLAY .

1997
Διευθύνει σεμινάριο για το Θέατρο για παιδιά στο φεστιβάλ του KULTURESPUR στο Μόναχο της Γερμανίας .
1996-1997 Με το Κέντρο Σπουδών συμμετέχει σε διακρατικό πρόγραμμα με θέμα την επανένταξη στον κοινωνικό ιστό νέων κρατουμένων σε ποινικές φυλακές. Μέσα στα πλαίσια αυτά διευθύνει δραστηριότητες στις φυλακές του Lelistad - Ολλανδία, Fultham - Λονδίνο, Τενερίφης. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την συνεργασία του Πανεπιστήμιου του Μάντσεστερ, την διεύθυνση φυλακών του Lelistad της Ολλανδίας, το Κολέγιο insight Arts Trust του Λονδίνου και το Centro del profesorado της Ισπανίας (Κανάρια νησιά).

1997
Το θέατρο ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ και το Κέντρο Σπουδών συμμετέχει σε πρόγραμμα για την Εθνική κληρονομιά και παράδοση στις παραστατικές Τέχνες μαζί με το Centro del profesorado de SANTA CRUZ de TENERIFE . 1997-1998 To ΚΕΝΤΡΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΛΑΪΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ συμφωνεί για μακροχρόνια συνεργασία με το MOUNTVIEW Conservatoire of Performing Arts του Λονδίνου. Το περιεχόμενο της συνεργασίας συνίσταται στην ανταλλαγή μαθητών και καθηγητών με στόχο την ανώτερη εκπαίδευση των πρώτων στην δραματική τέχνη και κυρίως στο κλασσικό θέατρο.

1997-98
Το έργο του ΓΚΙΟΥΛΙΒΕΡ Ταξίδι στους Mακρυπόδαρους παίζεται στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής .

1996-98
Σαν σκηνοθέτης και δάσκαλος συμμετέχει σε ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο θεάτρων και καλλιτεχνών του θεάτρου όπου σε διαφορετική κάθε φορά χώρα διοργανώνονται παραστάσεις μαθήματα και εκδηλώσεις στις οποίες πάντα παίρνει μέρος διδάσκοντας η σκηνοθετώντας.

1998
Ιούλιος Ιδρυτική συνάντηση πέντε θεάτρων στο MORFASSO της Ιταλίας με στόχο να δημιουργηθεί ένα δίκτυο θεάτρων για παιδιά με στόχο ανταλλαγές, εκπόνηση θεατρικών, καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων Το δίκτυο δημιουργήθηκε και αποτελείται από τα θέατρα: Snap theatre - London , Theatro del Solle Italy, Spielwerk theatre-Germany , Prorodopi foundation - Bulgaria , και Αερόπλοιο -Ελλάδα

1998
 Συμμετέχει σαν καθηγητής Δραματουργίας-σκηνοθεσίας στο Chelmsford της Αγγλίας , όπου το παραπάνω δίκτυο θεάτρων οργανώνει Πανευρωπαϊκό σεμινάριο για νέους 16 ως 25 ετών από 9 Ευρωπαϊκές χώρες. 1998 Το έργο του ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΗΜΕΡΕΣ επιλέγεται και παρουσιάζεται στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας σε σκηνοθεσία ΝΙΚΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ.

1998
Διευθύνει με ανάθεση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την ανάπτυξη ενός project για τον τρόπο που μπορούν οι δάσκαλοι να χρησιμοποιήσουν τεχνικές θεάτρου στην εκπαιδευτική διδασκαλία. Το πρόγραμμα ονομάζεται CLEAR ( Creative Learning ) και είναι το μόνο που εγκρίνεται από την Ελλάδα και ένα από τα 22 σε όλη την Ευρώπη

1999
(CD υπάρχει στο φάκελο που σας παραδίδουμε) Συμμετέχει με το θέατρο ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ στο πρόγραμμα CONNECT της Ευρωπαϊκής Ένωσης , όπου μαζί με θέατρα από την Σουηδία, Δανία και Φιλανδία διατυπώνεται μια μέθοδος διδασκαλίας της Ιστορίας μέσα από το θέατρο και τις Τέχνες.

2000
Μεταμορφώνει ένα ιστορικό νεοκλασικό κτίριο σε θέατρο. Είναι το θέατρο «ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ» στην συμβολή των οδών Κεφαλληνίας και Κυκλάδων . Το έργο του ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΗΜΕΡΕΣ παρουσιάζεται στην Κύπρο στο θέατρο της Λεμεσσού.

2000
Στο θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ παρουσιάζονται τα έργα: Φιλαινίδα, Φιλαρέτη, Φωτεινή» της Α.Πλακονούρη και "Στο ΒΥΘΟ" του Μαξίμ Γκόργκι σε σκηνοθεσία και απόδοση δική του σκηνικά Μικας Πανάγου και μουσική Πλάτωνα Ανδριτσάκη.
 
2001-2002 ΒLOOD MOON του NICKOLAS KAZAN 2002-2003. ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΛΥΓΜΟΥ της AMANDA WHITINGTON
 
2003-2004 ΧΟΡΟΣ ΑΟΡΑΤΟΣ ΒΟΥΒΟΣ του ΝΙΚΟΥ ΚΑΜΤΣΗ (Κρατικο΄Βραβείο Θεάτρου- με την. Ολγα Τουρνάκη
2004-2005 Η ΓΛΩΣΣΟΚΟΠΑΝΑ του ΜΑΡΙΒΟ (Μίνα Αδαμάκη, Μιράντα Ζαφειροπούλου )

2005-2006
ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΕΡΣΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ του Τ.ΟΥΙΛΛΙΑΜΣ (Μίνα Αδαμάκη, Ειρ.Μπαλτά, Κρατ.Κατσούλης) ΤΟ ΛΟΥΤΡΟ του CHRIS JOHNSTON (σκηνοθεσία Μίνα Αδαμάκη,με Μαρία Σολωμού,Κρατ.Κατσούλης

2004 Διοργανώνει και διευθύνει το INTERPLAY FESTIVAL FOR YOUNG PLAYWRIGHTS , συνάντηση νέων θεατρικών συγγραφέων από όλη την Ευρώπη, για 6 μέρες στην Αθήνα. Το ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ βαθμιαία γίνεται ένας πολιτιστικός χώρος-θέατρο, σημείο αναφοράς στη ζωή της πόλης όπου πάντα κάτι συμβαίνει. Έτσι διοργανώνει εκτός από τις θεατρικές παραστάσεις,   δρώμενα και εκδηλώσεις, συμπαραγωγές με άλλα θεατρικά και χορευτικά σχήματα,   αφηγήσεις παραμυθιού, διαλέξεις και μουσικές βραδιές. Κατά την διάρκεια της πενταετούς λειτουργίας του, το ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟυ π ροσκαλεί και φιλοξενεί θέατρα από την Ευρώπη όπως το FLUXX theatre , Spy monkey theatre, διοργανώνει συνέδρια και συναντήσεις με επίκεντρο πάντα το θέατρο. Το θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ επιδιώκει να είναι πάντα ένα εργοστάσιο με τις μηχανές του σε κίνηση και τα φουγάρα του πάντα να βγάζουν καπνό.

Τελευταία Ενημέρωση στις: 26-01-2008 04:36

Λέξεις Κλειδιά : Σκηνοθέτης - Ηθοποιός
Αναφορά άρθρου στον ιστοχώρο σας Αγαπημένο Εκτύπωση Αποστολή με email Σχετικά άρθρα

Σχόλια Επισκεπτών (0)

Δίχως καταχωρημένα σχόλια

Προσθήκη ΣχολίουmXcomment 1.0.6 © 2007-2018 - visualclinic.fr
License Creative Commons - Some rights reserved
< Προηγ.   Επόμ. >

Επισκεφτείτε επίσης


Πρωτοσέλιδο || Όροι Χρήσης || Επικοινωνία || Editorial (Γνωριμία) || Εγγραφή || Χώροι || Ημερολόγιο || Forum ||