Επιλογή Ελληνικής γλώσσας Επιλογή Αγγλικής γλώσσας Προβολή RSS 2.0

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Μέλη: 33.969
Σύνδεσμοι: 56
Στοιχεία: 4.454
Επισκέπτες: 55.918.004
Έχουμε 2 επισκέπτες online

ΠρόσφαταΔημοφιλήΣυνοπτικά Λόγος Άρθρα Συνεργατών

Η Βασιλική Κάππα συνομιλεί με τον Christopher Gervais Εκτύπωση E-mail
 
Γράφει ο/η Βασιλική Κάππα, στις 14-10-2013 10:17
Βαθμολόγηση Επισκεπτών
Μ/Ο Βαθμολόγησης Χρηστών    (0 ψήφος)
Προβολές 17056
Αγαπημένα 225

 Christopher GervaisΑναζητώντας τον «εγκέφαλο» πίσω από το Wildlife Conversation Film Festival ανακαλύπτουμε τον, Christopher Gervais τον άνθρωπο που είχε αρκετή έμπνευση ώστε να δώσει πνοή σε μια απλή ιδέα και να τη μετατρέψει σε θεσμό παγκόσμιας εμβέλειας και μεγάλης διάρκειας. Όλοι μας αγαπούμε τη φύση, σε όλους αρέσουν οι εικόνες από την άγρια ζωή και όλοι ευχαριστιόμαστε με την ιδέα πως δεν είμαστε το μόνο είδος στον πλανήτη. Ωστόσο λίγοι από μας αποφασίζουν να αφιερώσουν το χρόνο τους για να αποδείξουν έμπρακτα την αγάπη τους για τη φύση.Η πρώτη ύλη των ονείρων, αυτή που κάνει τα παιδιά τα παιδιά να πιστεύουν ότι τα ζώα είναι αδέρφια μας εξασθενεί καθώς μεγαλώνουμε. Αυτό, όμως, δεν συνέβη στον Christopher Gervais. Το βαθύ του ενδιαφέρον για την φύση, που εκδηλώθηκε όταν ήταν ακόμη παιδί, τον οδήγησε να σπουδάσει Περιβαλλοντικός Επιστήμονας με ανώτερες σπουδές στη Ωκεάνια Βιολογία και την Εξελικτική Βιολογία.Σήμερα είναι ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του Wildlife Conservation Film Festival. Τον συναντούμε στο γραφείο του, στη Νέα Υόρκη, να κάνει σχέδια και σκέψεις για το φετινό Φεστιβάλ. Είναι ευχάριστος και η διάθεση του κουβαλάει ένα αδιόρατο αποτύπωμα από εικόνες και σκέψεις άγριας ζωής.


Β.Κάππα: Πότε αρχίζει το 4ο WCFF;

Gervais: Ε… είμαστε πολύ κοντά, αρχίζει στις 15 Οκτώβρη.christopher j. gervais at soho- new york

Β. Κάππα: Πώς ήταν η εμπειρία της προετοιμασίας σας φέτος;
Gervais: Έχουμε ξεκινήσει τον προγραμματισμό εδώ και ένα χρόνο. Η συγκέντρωση των ταινιών είναι πολύ απαιτητική διεργασία. Επιλέγουμε να παίξουμε περίπου μία ταινία στις δέκα. Χρειάζεται τουλάχιστον ένας χρόνος για να προγραμματιστεί όλο αυτό.

Β.Κάππα: Ποιος είναι ο σκοπός σας ή το πρωταρχικό όνειρο;
Gervais: Αποστολή της οργάνωσης μας, που υποθέτω μπορεί κανείς να πει ότι είναι όνειρο, είναι να βοηθήσουμε στη διατήρηση της βιοποικιλότητας.

Β.Κάππα: Πώς ασχολήθηκες με αυτό το πρότζεκτ?
Gervais: Νομίζω πως ξεκίνησε από την παιδική μου ηλικία. Ήμουν πάντα πολύ ευαίσθητος με την προστασία του περιβάλλοντος. Πάντα ένιωθα βαθύ ενδιαφέρον για τη διάσωση των ειδών υπό εξαφάνιση.

danny chong photography with christopher j. gervaisΒ.Κάππα: Πού είναι η βάση  σου;
Gervais: Είναι στη Νέα Υόρκη.

Β. Κάππα: Και ο κινηματογράφος πώς εμπλέκεται;
Gervais: Στην πραγματικότητα ο τρόπος που προσεγγίζουμε το θέμα χρησιμοποιεί τη δύναμη του κινηματογράφου για να φτάσει η φωνή μας στο πλατύ κοινό.

Β. Κάππα: Οπότε είναι ταυτόχρονα πολιτιστικός διάλογος και ψυχαγωγικό γεγονός;
Gervais: Ακριβώς, διότι επιλέγουμε τον κινηματογράφο για να πληροφορήσουμε τον κόσμο σχετικά με το τι συμβαίνει στον πλανήτη. Αυτό έχει διπλή αξία, και ψυχαγωγική και εκπολιτιστική.

Β. Κάππα: Πόσο κρατάει το φεστιβάλ;
Gervais: Αρχίζουμε την άλλη Τρίτη στο Friars Club στην Νέα Υόρκη. Θα κρατήσει πέντε μέρες.

Β. Κάππα: Στη διαδρομή σου μέχρι τώρα ανακάλυψες κάποιο είδος ζώου που ούτε καν υποψιαζόσουν ότι υπήρχε;
Gervais: Οι φίλοι μου συνηθίζουν να με αποκαλούν «ζωντανή εγκυκλοπαίδεια πάνω στο θέμα», οπότε όχι, δεν ανακάλυψα κανένα ζώο, που δεν το γνώριζα ήδη, χάρη στο κινηματογραφικό υλικό που φτάνει στα χέρια μου. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων χρόνων, απίστευτα νέα είδη έχουν ανακαλυφθεί. Συγκεκριμένα, ένα νέο είδος θηλαστικού ανακαλύφτηκε πριν ένα μόλις μήνα στη Νότια Αμερική.

Β. Κάππα: Πώς ανταποκρίνεται το ευρύ κοινό;scuba.
Gervais: Εξαρτάται από την ταινία. Υπάρχουν ταινίες που συγκινούν μέχρι δακρύων το κοινό. Για παράδειγμα, προβάλαμε μια ταινία για  τους ελέφαντες που τραυματίζονται στην Ταϊλάνδη από νάρκες. Ήταν κάτι συγκλονιστικό να το βλέπεις. Βλέπαμε πόσο εύκολα μπορεί μια ταινία να συγκινήσει το κοινό. κάποιοι θεατές είχαν πραγματικά αναστατωθεί.

Β. Κάππα: Πόσοι άνθρωποι εργάζονται για το Φεστιβάλ;
Gervais: Έχω γύρω στους δεκαπέντε εθελοντές.

Β. Κάππα: Οπότε δεν υπάρχει κάποια χρηματοδότηση για τη δουλειά που κάνετε;
Gervais: Τα τελευταία τρία χρόνια επενδύω προσωπικά περιουσιακά μου στοιχεία για να φτάσουμε ως εδώ.

Β. Κάππα: Είναι δύσκολο να βρεθεί χρηματοδότηση;
Gervais: Αυτό θέλει πολύ συζήτηση. Χρειάζεται να περάσουν χρόνια μέχρι να εξασφαλίσεις χρηματοδότηση. Όσο για τις άλλες οργανώσεις με αντικείμενο τη φύση δεν θα μας χρηματοδοτήσουν, διότι προσπαθούν και οι ίδιες να συγκεντρώσουν χρήματα. Ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ένας διάχυτος φόβος ότι ίσως πάρεις μερίδιο από τα χρήματα που τους αναλογούν. Είναι μια πολύ σκληρή αγορά.

festΒ.Κάππα: Ναι αλλά όλοι μοιράζεστε το ίδιο ενδιαφέρον…
Gervais: Ναι. Αυτό είναι αλήθεια, μοιραζόμαστε τον ίδιο σκοπό, πράγμα που είναι θαυμάσιο.

Β. Κάππα: Ποιο είναι το μπακράουντ σου;
Gervais: Το μπακράουντ μου… Είμαι Περιβαλλοντικός Επιστήμονας με ανώτερες σπουδές στη Θαλάσσια Βιολογία και την Εξελικτική Βιολογία

Β. Κάππα: Ποιες είναι οι προσδοκίες σου για το μέλλον;
Gervais: Αισιοδοξώ πως στο μέλλον θα βρούμε χρηματοδότηση από  ευαισθητοποιημένους ιδιώτες και εταιρείες που θα κατανοούν τη σημαντικότητα της αποστολής του WCFF.

Β. Κάππα: Υπάρχουν σημαντικά πράγματα σχετικά με τη φύση που σε έχουν εντυπωσιάσει, αλλά ο πολύς κόσμος τα αγνοεί;
Gervais: Η φύση είναι ευλύγιστη. Μπορεί να προσαρμόζεται, μπορεί να ξεπερνάει και πάντα κατορθώνει να βρίσκει τρόπους να αντισταθεί και να επιβιώσει. Αυτό είναι ένα πράγμα που ο περισσότερος κόσμος, μάλλον, το αγνοεί, αν και δεν θα έπρεπε.

Β.Κάππα: Τι είναι αυτό που κάνει το Φεστιβάλ σας διαφορετικό;spotter-come-home giuseppe bucciarelli producer
Gervais: Βασικά, στο δικό μας Φεστιβάλ προβάλουμε ταινίες που ο κόσμος δεν μπορεί να τις δει πουθενά αλλού. Και οι ταινίες που προβάλλουμε πληροφορούν, κινητοποιούν και ενθουσιάζουν το κοινό. Παράλληλα με τις προβολές πολλοί κινηματογραφιστές και επιστήμονες είναι παρόντες για να συνομιλήσουν με τον κόσμο.

Β. Κάππα: Πόσος κόσμος αναμένεται να παρακολουθήσει τις προβολές;
Gervais: Στην αίθουσα της Νέας Υόρκης, για το διάστημα της εβδομάδος, ελπίζουμε να έχουμε γύρω στα πέντε χιλιάδες άτομα. Στο Μαϊάμι παίζουμε μόνο για ένα απόγευμα πράγμα που σημαίνει, συνήθως, γύρω στα διακόσια πενήντα άτομα. Εκεί είναι βασικά απλώς μία προβολή. Επίσης θα πάμε και στο Λος Άντζελες στη διάρκεια του επόμενου χρόνου.

Αφήνω τον Christopher Gervais με το αίσθημα πως, χάρη σε ανθρώπους σαν κι αυτόν, υπάρχει κάποια ελπίδα οι γενιές που έρχονται να έχουν την ευκαιρία να ζήσουν πάνω σε έναν πλανήτη που η άγρια ζωή του δεν θα έχει διασωθεί μόνο στις ταινίες.

Βασιλική Κάππα


Τελευταία Ενημέρωση στις: 07-11-2014 13:02

Λέξεις Κλειδιά : Vasiliki Kappa Christopher Gervais Wildlife Conversation Film Festival usa
Αναφορά άρθρου στον ιστοχώρο σας Αγαπημένο Εκτύπωση Αποστολή με email Σχετικά άρθρα

Σχόλια Επισκεπτών (0)

Δίχως καταχωρημένα σχόλια

Προσθήκη ΣχολίουmXcomment 1.0.6 © 2007-2018 - visualclinic.fr
License Creative Commons - Some rights reserved
< Προηγ.   Επόμ. >

Επισκεφτείτε επίσης


Πρωτοσέλιδο || Όροι Χρήσης || Επικοινωνία || Editorial (Γνωριμία) || Εγγραφή || Χώροι || Ημερολόγιο || Forum ||