Επιλογή Ελληνικής γλώσσας Επιλογή Αγγλικής γλώσσας Προβολή RSS 2.0

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Μέλη: 33.969
Σύνδεσμοι: 56
Στοιχεία: 4.454
Επισκέπτες: 55.917.807
Έχουμε 2 επισκέπτες online

ΠρόσφαταΔημοφιλή


Παρουσιάσεις :: Όπερα Θεσσαλονίκης

Οπτικοακουστικές Προβολές
Οπτικοακουστικές Προβολές Αναζήτηση Νέα Προσθήκη

Όπερα Θεσσαλονίκης

Όπερα Θεσσαλονίκης

Παραγωγός: Όπερα Θεσσαλονίκης
Διανομή: Όπερα Θεσσαλονίκης
Δικαιούχος: Όπερα Θεσσαλονίκης
Έτος Παραγωγής: 2006
Διάρκεια: 00:19:00
Χώρα Θέματος: Ελλάδα - Θεσσαλονίκη
Format: DVD
Διεύθυνση: Εθνικής Αμύνης 2 Τηλέφωνο: 2310 22 36 46 Fax: 2310 22 36 96
Ιστότοπος
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

 Το 1997 με πρωτοβουλία του Οργανισμού "Θεσσαλονίκη, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της  Ευρώπης 1997" ιδρύθηκε η Όπερα Δωματίου Θεσσαλονίκης, που στη συνέχεια   θεσμοθετήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού ως αυτοτελές τμήμα του Κ.Θ.Β.Ε. με   την τεχνική και διοικητική κάλυψη του ιδίου και από το 2002 μετονομάσθηκε σε  Όπερα Θεσσαλονίκης.

Έως και την καλλιτεχνική περίοδο 2004-2005 πραγματοποίησε σημαντικό έργο αρουσιάζοντας διάφορες μικρές, αλλά και μεγάλες παραγωγές, όπως οι Ορφέας και Ευρυδίκη του Gluck, O Αμάλ και οι Νυχτερινοί Επισκέπτες καθώς και Το Μέντιουμ ου Menotti, Gianni Schicchi του Puccini, O Κουρέας της Σεβίλλης του Rossini, Fideliο του Beethoven, Tosca του Puccini, Don Giovanni του Mozart, Χορός εταμφιεσμένων του Verdi, O Μαγικός Αυλός του Mozart και Τα Ελληνικά Πάθη του Martinu.

Με την Όπερα Θεσσαλονίκης συνεργάστηκαν διακεκριμένοι ξένοι ερμηνευτές όπως οι elly Miricioiu, Cheryl Studer, Delores Ziegler, Vladimir Chernov, Robert Hyman, Jean Luc Chaignaud, Carlo Barricelli, καθώς και καταξιωμένοι έλληνες ραγουδιστές με διεθνή αναγνώριση. 

Η Όπερα Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας ανανεωμένη την πορεία της οραματίζεται ένα δημιουργικό μέλλον με έντονη παρουσία στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι, τόσο της πόλης της Θεσσαλονίκης όσο και της υπόλοιπης χώρας.

Τον Σεπτέμβριο του 2005, πληρώθηκε για πρώτη φορά και η θέση της καλλιτεχνικής ιεύθυνσης από την αρχιμουσικό Λίζα Ξανθοπούλου.

Στις πρώτες προτεραιότητες της νέας διοίκησης περιλαμβάνονται η διευθέτηση των ικονομικών εκκρεμοτήτων, η στελέχωση και ορθολογική οργάνωση της λειτουργίας του Οργανισμού, η επέκταση των χώρων εργασίας, ο προγραμματισμός εκδηλώσεων ψηλού επιπέδου με ευρύτερη απήχηση, η  δημιουργία  ιστοσελίδας με σκοπό την συστηματική  προβολή και παρουσία του Οργανισμού στο διαδίκτυο, καθώς και  την ποτελεσματική διάδοση του γοητευτικού κόσμου  της όπερας και του κλασικούτραγουδιού γενικότερα στο απαιτητικό κοινό της Θεσσαλονίκης.


Ιδιαίτερη σημασία  δίνεται στο παιδαγωγικό έργο, καθώς θέλει  να υπογραμμίσει την πίστη της στον ηθοπλαστικό και μουσικοπαιδαγωγικό ρόλο που μπορεί και πρέπει να  διαδραματίσει το  λυρικό θέατρο στην πνευματική ανάπτυξη των παιδιών και τωννέων. Το έργο περιλαμβάνει μια σειρά ειδικών προγραμμάτων, που πραγματοποιούνται
σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και αποσκοπούν την εξοικείωση του αυριανού κοινού με το λυρικό θέατρο.
Το παιδαγωγικό πρόγραμμα της Όπερας Θεσσαλονίκης με την επωνυμία παις Όπερα υγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Πολιτισμός”) και εμπίπτει στο θεσμό του Υπουργείου Πολιτισμού “Παιδεία και ολιτισμός”.
Εκτός αυτού η  Όπερα Θεσσαλονίκης προσκαλεί καλλιτέχνες που βρίσκονται στα πρώτα τους βήματα να αποκτήσουν τις πρώτες  επαγγελματικές  εμπειρίες τους  κοντά της και να εμπλουτίσουν το καλλιτεχνικό δυναμικό της.

Προβλέπεται τέλος η πραγματοποίηση ρεσιτάλ με έργα νέων Ελληνίδων συνθετριών και λλήνων συνθετών για φωνές και οργανικό σύνολο με στόχο την καθιέρωσή τους. Παράλληλα θα οργανωθούν διαλέξεις για την Όπερα ή εισαγωγικές παρουσιάσεις για υγκεκριμένα λυρικά έργα ή με θεματική από τον κόσμο της Όπερας με την συμμετοχήμουσικών ερευνητών και σπουδαστών μουσικολογίας.

Η πρώτη εκδήλωση της Όπερας Θεσσαλονίκης στην  καλλιτεχνική  περίοδο 2005 - 2006 ε συνεργασία με το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης  Τέχνης, ήταν ένα πρώτο δείγμα τηςεπιδίωξής της να ενώσει τις  δυνάμεις της  με πολιτιστικούς φορείς της πόλης.

Τον Φεβρουάριο του 2006 ανέβασε την όπερα του G. Puccini La Boheme. Ακολούθησε ον Νοέμβριο του 2006 η ημι-σκηνοθετημένη παρουσίαση της όπερας του M. Ravel Το παιδί και τα μάγια σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Όπερας. Τον ίδιο μήνα πραγματοποιήθηκε σεμινάριο μονωδίας με την διάσημη μεσόφωνο Christa Ludwig στοοποίο συμμετείχαν πολλοί νέοι τραγουδιστές, οι οποίοι επελέγησαν κατόπιν
ακροάσεως.

Οι διακριθέντες σε αυτό συμπεριλήφθηκαν στην διανομή της παράστασης Η Απαγωγή πό το Σεράι του W. A. Mozart στα πλαίσιο του εορτασμού του έτους Mozart 2006. Αυτή η παραγωγή έδωσε την ευκαιρία σε 6000 μαθητές των σχολείων της πόλης και ης Βόρειας Ελλάδας να παρακολουθήσουν εντελώς δωρεάν μία παράσταση, όπου ένα οργανικό σύνολο αποτελούμενο από κουιντέτο πνευστών και πιάνο, πέντε τραγουδιστές επιλεγμένοι από το σεμινάριο μονωδίας και ο Θίασος Μαριονεττών Aristo - funny» παρουσίασαν το έργο ειδικά διασκευασμένο για την Όπερα Θεσσαλονίκης και προσαρμοσμένο - ως προς τον τρόπο παρουσίασής και την χρονική ου διάρκεια - για παιδιά. Παραστάσεις επίσης πραγματο-ποιήθηκαν σε κοινωφελήιδρύματα της Θεσσαλονίκης.

Η Όπερα Θεσσαλονίκης δίνοντας πνευματικό και καλλιτεχνικό  ΄΄παρών΄΄, φιλοδοξεί α φέρει κοντά της τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι φημίζονται για το υψηλό τους καλλιτεχνικό  κριτήριο και ξέρουν να στηρίζουν τις προσπάθειες, τις  οποίες και ξίζουν να  απολαμβάνουν.

Ημ/νία προσθήκης: 2007-05-08 00:47:48    Προβολές: 1111
Powered by Sigsiu.NET RSS Feeds

Επισκεφτείτε επίσης (Οπτικοακουστικές Προβολές)Tο Kεφάλαιο 24 (ή Chapter 24 αν το προτιμάτε)Tο Kεφάλαιο 24 (ή Chapter 24 αν το προτιμάτε)

Christos :: 2006Christos :: 2006
Παρουσιάσεις :: 879 προβολέςΠαρουσιάσεις :: 879 προβολές
Εμφάνιση στο Μικρό μουσικό Θέατρο στις 29 Δεκεμβρίου 2006. Tο Kεφάλαιο 24 (ή Chapter 24 αν το προτιμάτε) έχοντας ήδη συμπληρώσει 24 χρόνια ζωής ... Εμφάνιση στο Μικρό μουσικό Θέατρο στις 29 Δεκεμβρίου 2006. Tο Kεφάλαιο 24 (ή Chapter 24 αν το προτιμάτε) έχοντας ήδη συμπληρώσει 24 χρόνια ζωής ...

προβολή οπτικο/στικού υλικού...προβολή οπτικο/στικού υλικού...

NosferatuNosferatu

F.W. MurnauF.W. Murnau
Μυθοπλασία :: 831 προβολέςΜυθοπλασία :: 831 προβολές
Vampire Count Orlok expresses interest in a new residence and real estate agent Hutter's wife. Silent classic based on the story "Dracula" Vampire Count Orlok expresses interest in a new residence and real estate agent Hutter's wife. Silent classic based on the story "Dracula"

προβολή οπτικο/στικού υλικού...προβολή οπτικο/στικού υλικού...

Tv comercial color tvTv comercial color tv

Τηλεόραση :: 984 προβολέςΤηλεόραση :: 984 προβολές
Very interesting commercial for an color TV with remote control. Released around 1961. ... Very interesting commercial for an color TV with remote control. Released around 1961. ...

προβολή οπτικο/στικού υλικού...προβολή οπτικο/στικού υλικού...

Στα κέρατα του ταύρου (trailer)Στα κέρατα του ταύρου (trailer)

Θανάσης Παπακώστας :: 2007Θανάσης Παπακώστας :: 2007
Κινηματογράφος :: 1.411 προβολέςΚινηματογράφος :: 1.411 προβολές
ΣΤΑ ΚΕΡΑΤΑ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ Μια ταινία του Θανάση Παπακώστα. Μια μουσική περιπέτεια με αφορμή τον Θανάση Παπακωνσταντίνου. ... ΣΤΑ ΚΕΡΑΤΑ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ Μια ταινία του Θανάση Παπακώστα. Μια μουσική περιπέτεια με αφορμή τον Θανάση Παπακωνσταντίνου. ...

προβολή οπτικο/στικού υλικού...προβολή οπτικο/στικού υλικού...

Πρωτοσέλιδο || Όροι Χρήσης || Επικοινωνία || Editorial (Γνωριμία) || Εγγραφή || Χώροι || Ημερολόγιο || Forum ||