Επιλογή Ελληνικής γλώσσας Επιλογή Αγγλικής γλώσσας Προβολή RSS 2.0

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Μέλη: 34.011
Σύνδεσμοι: 56
Στοιχεία: 4.454
Επισκέπτες: 55.938.654


Ευρετήριο Χώρων

Νέα Προσθήκη
Αναζήτηση

ΠρόσφαταΔημοφιλήΕυρετήριο Χώρων
Ευρετήριο Χώρων Αναζήτηση Νέα Προσθήκη

Έναστρον - Μαίρης Βογιατζή Τράγκα

Έναστρον - Μαίρης Βογιατζή Τράγκα
Μπουμπουλίνας & Δεληγιάννη 19
10682 Αθήνα
Αττικής
Στερεά Ελλάδα Ελλάδα
E-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
Ιστότοπος
Τηλέφωνο: (+30)210-823.17.90
ΦΑΞ: (+30)210-821.10.39
Η Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Μαίρης Βογιατζή Τράγκα» του Επιμορφωτικού Πολιτιστικού Κέντρου Έναστρον ανήκει στην Ανώτερη Καλλιτεχνική Εκπαίδευση.

Σκοπός της ήταν και είναι:

  • Η άρτια θεατρική παιδεία
  • Η συνεχής πρόοδος των Σπουδαστών και η μετέπειτα επαγγελματική εξέλιξη στο θεατρικό και κοινωνικό χώρο
  • Η ενίσχυση της ηθικής και καλλιτεχνικής συμπαράστασης στους απόφοιτους για να υπηρετούν το θέατρο με εργατικότητα, ήθος και επαγγελματική συνείδηση

Είναι αναγνωρισμένη από το Κράτος και εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού. Στη σαρανταεπτάχρονη πορεία της απέκτησε την εμπιστοσύνη των Σπουδαστών της με το πλήρες σύγχρονο εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα που παρέχει.

Η συνεχής λαμπρή παρουσία της στον Ελληνικό χώρο είναι αποτέλεσμα της σοβαρής και υπεύθυνης θεατρικής παιδείας που προσφέρει.

Η διδασκαλία γίνεται από ένα άρτιο και δοκιμασμένο επιτελείο καθηγητών στις πιο τέλειες και λειτουργικές εγκαταστάσεις της χώρας μας.

 

Θεατρικές Σπουδές

ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΕΤΟΣ
Η φοίτηση στη Σχολή είναι τριετής και υποχρεωτική. Τα μαθήματα αρχίζουν το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου και λήγουν στις 31 Μαϊου. Οι ώρες διδασκαλίας  γίνονται κάθε μέρα 4 - 10 μ.μ. Το Σάββατο και την Κυριακή γίνονται πρόβεςm για το ανέβασμα  θεατρικών έργων και εκδηλώσεων στο Θέατρο ΕΝΑΣΤΡΟΝ.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Οι εγγραφές για το Δεύτερο και Τρίτο έτος αρχίζουν από 1 μέχρι 25 Σεπτεμβρίου. Για όλους τους υποψήφιους Σπουδαστές που θα περάσουν στις εξετάσεις του ΥΠΠΟ οι επίσημες εγγραφές αρχίζουν μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.  Η έναρξη της Ακαδιμαϊκής περιόδου αρχίζει με Αγιασμό, απονομή Διπλωμάτων και Δεξίωση.

ΤΙΤΛΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ
Στους απόφοιτους Σπουδαστές μας  χορηγούνται Διπλώματα για όσους έχουν απολυτήριο Λυκείου  και  Πτυχία στα Εξαιρετικά Ταλέντα που υπογράφονται από την Διευθύντρια, τους Καθηγητές της Σχολής και υποβάλλονται για θεώρηση στο ΥΠΠΟ.

ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ
Τα προσόντα των υποψηφίων πρέπει να είναι : καλή άρθρωση, καθαρότητα φωνής,  εκφραστικότητα, σκηνική εμφάνιση και αρτιμέλεια.

ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Οι Σπουδαστές μας δικαιούνται χορήγηση αναβολής στράτευσης, χορήγηση φοιτητικών εισιτηρίων  ΚΤΕΛ, χορήγηση ατέλειας στα Θέατρα και Κινηματογράφους, εκπτώσεις για αγορά βιβλίων, επίσης εγγράφονται στο τμήμα θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Αθηνών και στα τμήματα Θεατρολογίας των Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Κρήτης, Πάτρας με κατατακτήριες εξετάσεις.  Οι σπουδές αυτές μέχρι τώρα καλύπτουν μόνο τον θεωρητικό τομέα.

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
Λειτουργεί χειμερινή και θερινή περίοδο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ υποψηφίων Σπουδαστών για τις εισαγωγικές εξετάσεις στις Ανώτερες Σχολές Δραματικής Τέχνης.

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ
Για τους υποψήφιους Σπουδαστές που δεν επιθυμούν να λάβουν μέρος στις Εισαγωγικές Εξετάσεις του ΥΠΠΟ λειτουργεί Τμήμα Ελεύθερων Θεατρικών Σπουδών με τριετή και υποχρεωτική φοίτηση. Τα διδασκόμενα μαθήματα είναι σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΥΠΠΟ.  Στο τέλος των σπουδών τους αποκτούν πτυχίο επικυρωμένο από το Σύλλογο των Καθηγητών και τη Διευθύντρια της Σχολής.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗ
Η Σχολή μας συνεργάζεται με Σκηνοθέτες, Θιασάρχες, Τηλεοπτικά κανάλια, γραφεία παραγωγής σήριαλς και έτσι μπορεί να δώσει την ευκαιρία στους Σπουδαστές μας και τους Απόφοιτους να συμμετέχουν επαγγελματικά.
 


Ημ/νία προσθήκης: 2007-01-07 05:37:58    Προβολές: 2058
Powered by Sigsiu.NET RSS Feeds

Επισκεφτείτε επίσης (Χώροι Πολιτισμού)Κινητήρας Στούντιο, Artistic Residency CentreΚινητήρας Στούντιο, Artistic Residency Centre

Ιστότοπος
Ερεχθείου 22, Ακρόπολη, ΑθήναΕρεχθείου 22, Ακρόπολη, Αθήνα
Εκδηλώσεις :: 656 προβολέςΕκδηλώσεις :: 656 προβολές
Κινητήρας Στούντιο Artistic Residency Centre Φιλοξενούνται  καλλιτέχνες  από όλο τον κόσμο. Ζούν και εργάζονται στο στούντιο και  μοιράζονται ... Κινητήρας Στούντιο Artistic Residency Centre Φιλοξενούνται  καλλιτέχνες  από όλο τον κόσμο. Ζούν και εργάζονται στο στούντιο και  μοιράζονται ...

διαβάστε περισσότερα...διαβάστε περισσότερα...

Νέο Ελληνικό Θέατρο Γιώργου ΑρμένηΝέο Ελληνικό Θέατρο Γιώργου Αρμένη

Ιστότοπος
Σπ.Τρικούπη 34 & Κουντουριώτη, ΑθήναΣπ.Τρικούπη 34 & Κουντουριώτη, Αθήνα
Θέατρο :: 579 προβολέςΘέατρο :: 579 προβολές
Το Νέο Ελληνικό Θέατρο ιδρύθηκε το 1996 δίνοντας μια πανηγυρική παράσταση στη πλατεία Αβησσυνίας. Στη συνέχεια έκανε μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα ...Το Νέο Ελληνικό Θέατρο ιδρύθηκε το 1996 δίνοντας μια πανηγυρική παράσταση στη πλατεία Αβησσυνίας. Στη συνέχεια έκανε μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα ...

διαβάστε περισσότερα...διαβάστε περισσότερα...

Φωτογραφική Λέσχη ΛάρισαςΦωτογραφική Λέσχη Λάρισας

Ιστότοπος
Τέρμα Ροδόπης - (Συνοικία Χαραυγής), ΛάρισαΤέρμα Ροδόπης - (Συνοικία Χαραυγής), Λάρισα
Λέσχες :: 608 προβολέςΛέσχες :: 608 προβολές
Πνευματικό Κέντρο ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΖΙΑΖΙΑ H Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας είναι ο μοναδικός φορέας στον Νομό, Δημόσιος ή Ιδιωτικός, που ασχολείται συστηματικά από ... Πνευματικό Κέντρο ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΖΙΑΖΙΑ H Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας είναι ο μοναδικός φορέας στον Νομό, Δημόσιος ή Ιδιωτικός, που ασχολείται συστηματικά από ...

διαβάστε περισσότερα...διαβάστε περισσότερα...

Θέατρο εμπρός - ΘΕΑΤΡΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΝΘέατρο εμπρός - ΘΕΑΤΡΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΝ

Ιστότοπος
Ηπείρου 41, ΜουσείοΗπείρου 41, Μουσείο
Σχολές :: 1.281 προβολέςΣχολές :: 1.281 προβολές
Διευθυντής Σπουδών Νίκος Αρμάος Νόμιμη εκπρόσωπος Άννα Μακράκη Υπεύθυνη Οργάνωσης Μπέττυ Νικολέση Iδρυτικό Μέλος-Βλάσης Ζώτης Η Δραματική Σχολή «ΕΜΠΡΟΣ- ΘΕΑΤΡΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ», ιδρύθηκε ...Διευθυντής Σπουδών Νίκος Αρμάος Νόμιμη εκπρόσωπος Άννα Μακράκη Υπεύθυνη Οργάνωσης Μπέττυ Νικολέση Iδρυτικό Μέλος-Βλάσης Ζώτης Η Δραματική Σχολή «ΕΜΠΡΟΣ- ΘΕΑΤΡΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ», ιδρύθηκε ...

διαβάστε περισσότερα...διαβάστε περισσότερα...

Πρωτοσέλιδο || Όροι Χρήσης || Επικοινωνία || Editorial (Γνωριμία) || Εγγραφή || Χώροι || Ημερολόγιο || Forum ||