Επιλογή Ελληνικής γλώσσας Επιλογή Αγγλικής γλώσσας Προβολή RSS 2.0

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Μέλη: 34.011
Σύνδεσμοι: 56
Στοιχεία: 4.454
Επισκέπτες: 55.938.763


Ευρετήριο Χώρων

Νέα Προσθήκη
Αναζήτηση

ΠρόσφαταΔημοφιλήΕυρετήριο Χώρων
Ευρετήριο Χώρων Αναζήτηση Νέα Προσθήκη

BIOS

BIOS
Πειραιώς 84
10438 Αθήνα
Αττικής
Στερεά Ελλάδα Ελλάδα
E-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
Ιστότοπος
Τηλέφωνο: (+30)210-342.53.35

Το Bios, ως ομάδα δράσης γύρω από τα νέα μέσα και τις σύγχρονες εκφάνσεις του πολιτισμού στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 2001, διοργανώνοντας το φεστιβάλ Bios Project 01.

Από τότε έως σήμερα, έχοντας πλέον αποκτήσει μόνιμη βάση στο κτίριο της Πειραιώς 84, συνεχίζει να οργανώνει και να φιλοξενεί δράσεις διαφορετικού περιεχομένου και ύφους, αλλά κοινής αισθητικής, σε ανοιχτό διάλογο με την αστική κουλτούρα και με κεντρικούς θεματικούς άξονες την πόλη, το σώμα και τα media.

Το Bios, με τη συνεχή του δράση τα τελευταία χρόνια έχει συνδράμει στην δημιουργία, έκφραση και ανάπτυξη νέων ιδεών και αποτελεί έναν αναγνωρισμένο κόμβο πολιτιστικής επικοινωνίας. Έχοντας πλέον περισσότερες από 300 εκδηλώσεις στο ενεργητικό του έχει καταφέρει να καθιερωθεί ως ο κατ’ εξοχήν φορέας νεωτεριστικών ιδεών και δράσεων στην πόλη της Αθήνας.

Το μεγαλύτερο μέρος της δράσης του BIOS πραγματοποιείται σε έναν πολυεπίπεδο χώρο πολλαπλών δυνατοτήτων και χρήσεων σε ένα από τα πιο κομβικά σημεία της πόλης: στο νούμερο 84 της Οδού Πειραιώς.

Με σεβασμό στην ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του, πρόκειται άλλωστε για διατηρητέο κτίριο, το παλιό εργοστάσιο χρωμάτων, συνολικής έκτασης 1500m2,  μετατράπηκε σε έναν πολυμορφικό χώρο που στεγάζει:

Το Bios cafe' – bar:
Ανοιχτό καθημερινά από τις 10:00 το Bios Cafe'-Bar προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από ροφήματα και αλκοολούχα ποτά. Εκεί φιλοξενούνται τα περισσότερα από τα DJ sets που λαμβάνουν χώρα στο Bios, ενώ πραγματοποιούνται και προβολές οπτικού υλικού.

To Bios Main:
ένας πολυχρηστικός χώρος χωρητικότητας 500 ατόμων όπου πραγματοποιούνται συναυλίες, εικαστικές εκθέσεις, ομιλίες, οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις και θεατρικά δρώμενα.

To Bios Basement:
ένας πολυχρηστικός χώρος χωρητικότητας 150 ατόμων όπου φιλοξενούνται δρώμενα όπως συναυλίες, DJ sets, θεατρικές παραστάσεις.

Bios Cinematheque 1 & 2:
2 Χώροι 80 και 60 θέσεων αντίστοιχα όπου πραγματοποιούνται ψηφιακές-θεματικές προβολές,διαλέξεις και workshops.

Πλήρως εξοπλισμένους ξενώνες για την φιλοξενία ατόμων που προσκαλούνται και συνεργάζονται με το BIOS στα πλαίσια διοργανώσεων και προγραμμάτων του (artists in residence).

Γραφιστικό τμήμα για την επιμέλεια εκδόσεων περιοδικών, βιβλίων και αφισών.

Πολλαπλούς, πρόσθετους βοηθητικούς χώρους με τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν οπτικοακουστικά δρώμενα, installations, εκθέσεις, προβολές, σεμινάρια και διαλέξεις.


Ημ/νία προσθήκης: 2007-01-21 04:56:57    Προβολές: 2767
Powered by Sigsiu.NET RSS Feeds

Επισκεφτείτε επίσης (Χώροι Πολιτισμού)BIOSBIOS

Ιστότοπος
Πειραιώς 84, ΑθήναΠειραιώς 84, Αθήνα
Θέατρο :: 2.767 προβολέςΘέατρο :: 2.767 προβολές
Το Bios, ως ομάδα δράσης γύρω από τα νέα μέσα και τις σύγχρονες εκφάνσεις του πολιτισμού στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, έκανε την ... Το Bios, ως ομάδα δράσης γύρω από τα νέα μέσα και τις σύγχρονες εκφάνσεις του πολιτισμού στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, έκανε την ...

διαβάστε περισσότερα...διαβάστε περισσότερα...

Πολιτιστικό Κέντρο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣΠολιτιστικό Κέντρο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Ιστότοπος
Πειραιώς 254, ΤαύροςΠειραιώς 254, Ταύρος
Εκδηλώσεις :: 793 προβολέςΕκδηλώσεις :: 793 προβολές
Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (ΙΜΕ), το οποίο εμπνεύστηκε, δημιούργησε και χρηματοδότησε η οικογένεια Λαζάρου Εφραίμογλου, είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με κοινωφελή, πολιτιστικό, ... Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (ΙΜΕ), το οποίο εμπνεύστηκε, δημιούργησε και χρηματοδότησε η οικογένεια Λαζάρου Εφραίμογλου, είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με κοινωφελή, πολιτιστικό, ...

διαβάστε περισσότερα...διαβάστε περισσότερα...

Θέατρο ΕντροπίαΘέατρο Εντροπία

Ιστότοπος
Μ. Αλεξάνδρου 114, ΚεραμεικόςΜ. Αλεξάνδρου 114, Κεραμεικός
Εκδηλώσεις :: 1.713 προβολέςΕκδηλώσεις :: 1.713 προβολές

διαβάστε περισσότερα...διαβάστε περισσότερα...

αθηνά Liveαθηνά Live

Ιστότοπος
Λ. Ποσειδώνος 3, ΜοσχάτοΛ. Ποσειδώνος 3, Μοσχάτο
Μουσική :: 431 προβολέςΜουσική :: 431 προβολές
Η αίθουσα συναυλιών του Ωδείου Τέχνης Γ.Β. Φακανά Η αίθουσα συναυλιών του Ωδείου Τέχνης Γ.Β. Φακανά

διαβάστε περισσότερα...διαβάστε περισσότερα...

Πρωτοσέλιδο || Όροι Χρήσης || Επικοινωνία || Editorial (Γνωριμία) || Εγγραφή || Χώροι || Ημερολόγιο || Forum ||