Ιουλίου 12, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

koyinta production

 

filmmakerlogo

 

koyinta organization

 

LOGO KOUINTA

 

LOGOweb new

 

AIDFF web

Στατιστικά

Χρήστες
33862
Διαχείριση Άρθρων
1007
Εμφανίσεις Άρθρων
6528109

Ενεργοί Χρήστες

Αυτή την Στιγμή επισκέπτονται την σελίδα 22 επισκέπτες και κανένα μέλος

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ για το take a trip στην Σλοβενία

Koyinta Art 29-Ιουν-2020 Κινηματογράφος

Μετά την Τσεχία και την βράβευση (Καλύτερο Ντοκιμαντέρ) το Take a trip του σκηνοθέτη Χρήστου Ν, Καρακάση Βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ και στο διεθνές φεστιβάλ στην Σλοβενία . Το Ντοκιμαντέρ αποτελεί μία σύνθεση του καταπληκτικού γεμάτο έμπνευση κειμένου της Βασιλικής Κάππα με σημείο αναφοράς την εικαστική της σειρά «Αόρατες πόλεις» Την μουσική έγραψε ο Grigoris Giarelis Τα Κείμενα που αποτελούν ένα μικρό συγγραφικό σύμπαν κυκλοφορούν στα αγγλικά σε μια καλαίσθητη έκδοση από τις εκδόσεις ΚΟΥΙΝΤΑ.

Βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ κέρδισε η ταινία Take a trip του Χρήστου Καρακάση

Koyinta Art 03-Ιουν-2020 Κινηματογράφος

Βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ κέρδισε η ταινία Take a trip του σκηνοθέτη Χρήστου Ν, Καρακάση στο διεθνές φεστιβάλ στην τσεχία . Το Ντοκιμαντέρ αποτελεί μία σύνθεση του καταπληκτικού γεμάτο έμπνευση κειμένου της Βασιλικής Κάππα με σημείο αναφοράς την εικαστική της σειρά «Αόρατες πόλεις»

Μία νέα δημιουργική συνεργασία του Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) Οπτικοακουστικές Τέχνες στην Ψηφιακή Εποχή

Koyinta Art 05-Απρ-2020 Κινηματογράφος

Μια νέα δημιουργική συνεργασία ξεκινά το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας με το «In ARTS, ερευνητικό εργαστήριο διαδραστικών τεχνών του τμήματος τεχνών ήχου και εικόνας» του Ιονίου Πανεπιστημίου και με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Οπτικοακουστικές Τέχνες στην Ψηφιακή Εποχή» του τμήματος τεχνών ήχου και εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Βραβευμένες ταινίες από το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF στη Δροσιά

Koyinta Art 21-Φεβ-2020 Κινηματογράφος

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ημέρες Κινηματογράφου», η Ομάδα Πολιτισμού Δροσιάς του Δήμου Διονύσου θα κάνει αφιέρωμα σε νέους Έλληνες Δημιουργούς προβάλλοντας βραβευμένες ταινίες μμ από το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF.  Θα βρίσκονται κοντά μας ο Χρήστος Καρακάσης, Παραγωγός, Σκηνοθέτης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του AIDFF, η Βασιλική Κάππα, Εικαστικός, Συγγραφέας, Σκηνοθέτις και Παραγωγός του AIDFF, και Σκηνοθέτες των ταινιών.

9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF

Koyinta Art 15-Φεβ-2020 Κινηματογράφος

Ξεκίνησε  η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF.  Το Φεστιβάλ, προωθώντας την ιδέα του ψηφιακού κινηματογράφου, προσδιόρισε και προώθησε την έννοια του Νέου Κινηματογράφου και αποτελεί το μοναδικό φεστιβάλ στην Ελλάδα και ένα από τα λίγα στην Ευρώπη που αγκάλιασε όλα τα είδη της κινηματογραφικής τέχνης.

Σπουδές κινηματογράφου και θεάτρου με τον Χρήστο Καρακάση και τη Βασιλική Κάππα

Koyinta Art 10-Ιαν-2020 Χορηγός Επικοινωνίας

Οι σπουδές κινηματογράφου (Σκηνοθεσία) και (Σενάριο) χωρίζονται σε δύο ακαδημαϊκούς κύκλους. Ο πρώτος κύκλος περιλαμβάνει μαθήματα θεωρητικής μύησης σε συνδυασμό με (Εργαστηριακά μαθήματα). Ο δεύτερος ενώνει την τεχνική με την θεωρία. Η ανάπτυξη ενός σχεδίου παραγωγής οπτικοακουστικού ,προϊόντος, Προβλήματα που σχετίζονται με το σενάριο, δραματουργία, Πηγές χαρακτήρων Συν-συγγραφή σεναρίου. Ντοκιμαντέρ. Κατά τη διάρκεια των σποδών θα μελετηθούν διαφορετικές τεχνικές αφήγησης μυθοπλασίας και για ντοκιμαντέρ μέσω αναλύσεων και προβολών ταινιών. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μικρές θεωρητικές συζητήσεις πάνω στην θεωρία ενώ παράλληλα με προβολές και κινηματογράφηση θα εντάσσουν την δική τους ιδέα.

Ο Ξεπεσμένος Δερβίσης στον Ιερό ναό Αγίων Αναργύρων Ψυρρή

Koyinta Art 22-Δεκ-2019 Θέατρο

Την Πέμπτη 19/12/2019 στις 7μμ εντός της εκκλησίας των Αγίων Αναργύρων Ψυρρή, η πάντοτε δρώσα συντροφιά των Ονειροδίαιτων (αποτελούμενη εφέτος από μαθητές, καθηγητές και αποφοίτους των: Ειδικού Λυκείου Ιλίου, ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Αχαρνών, 1ου Γυμνασίου Αγίων Αναργύρων και 1ου Λυκείου Αγίας Βαρβάρας) ήταν για μιαν ακόμη φορά πιστή στο καθιερωμένο και πολυαναμενόμενο χριστουγεννιάτικο αντάμωμα με το φίλιον και πεφιλημένο, δρων και διαδιδράσκον κοινό της.Οι Ονειροδίαιτοι εν δράσει, λοιπόν, παρουσίασαν σε μορφή θεάτρου αναλογίου το σημαντικότερο , αν και όχι τόσο ευρύτερα γνωστό, αθηναϊκό διήγημα του κυρ Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη "Ο Ξεπεσμένος Δερβίσης" υπό την στιβαρή σκηνοθετική καθοδήγηση τού μεγάλου ανδρός του θεάτρου μας, πολύπειρου δασκάλου, ηθοποιού και σκηνοθέτη Γιώργου Μεσσάλα.

Μία συζήτηση με τον ηθοποιό Χρήστο Λιακόπουλο

γράφει η συγγραφέας Βασιλική Κάππα 06-Δεκ-2019 Συνεντεύξεις

Η παράσταση Αυτοκράτωρ Αδριανός έχει φτάσει με επιτυχία στον τέταρτο χρόνο. Ο Χρήστος Λιακόπουλος επιλέγει το δυσκολότερο είδος θεάτρου, τον μονόλογο. Ο συγκεκριμένος μονόλογος είναι ακόμη πιο απαιτητικός, καθώς είναι καθαρός λόγος επί σκηνής, καθ’ όλη τη διάρκεια της παράτασης. Ο Χρήστος Λιακόπουλος τεντώνει τα υποκριτικά του όρια προκειμένου να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών, ταξιδεύοντας τους με κύριο εργαλείο τον λόγο και την υποκριτική τέχνη.

Vaasa Climate Change Conference and Networking Forum 2019

Koyinta Art 30-Νοε-2019 Φεστιβάλ

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το διεθνές συνέδριο δυκτίωσης για την κλιματική αλλαγή που ελαβε χώρα στην πόλη Vaasa της Φινλανδίας από τις 26 έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2019. Ηταν μια τριήμερη εκδήλωση που συνδύασε με επιτυχία το επιστημονικό συνέδριο με κινηματογραφικό πανόραμα βραβευμένων ντοκιμαντέρ και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.Στην οργάνωση της εκδήλωσης συμμετείαν συνολικά 72 ατομα απο 36 οργανισμούς απο 11 χώρες. Ητοι, επτα εκπαιδευτικοί οργανισμοί, εννέα επιχειρήσεις, επτά σύλλογοι, πέντε δίκτυα και ερευνητικοί οργανισμοί, έξη κινηματογραφικά φεστιβαλ και το πολιτιστικο κέντρο και οι βιβλιοθήκες της πόλης Βαασα. Στο συνέδριο δήλωσαν συμμετοχή 110 άτομα ενω την εκδήλωση παρακολούθησαν τις τρεις μέρες συνολικά γύρω στα 1000 άτομα. Την Ελλάδα εκπροσώπησε στην εκδήλωση το Διεθνές Φεστιβαλ Ψηφιακού κινηματογράφου της Αθήνας στη συνεδρία των κινηματογραφικών φεστιβάλ γιατι έχει διαπρέψει τα τελευταία 6 χρόνια στον τομέα της εκλαίκευσης της επιστήμης, με τα 5 ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΏΝ ΤΑΙΝΙΏΝ που διοργάνωσε με μεγαλη επιτυχία στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια.

Μία συνάντηση με την Τζούλη Σούμα

γράφει η συγγραφέας Βασιλική Κάππα 21-Νοε-2019 Συνεντεύξεις

Η πρωταγωνίστρια της παράστασης Μήδεια, είναι κοντά μου. Πρόκειται για την Τζούλη Σούμα, μια ηθοποιό που καταφέρνει με επιτυχία να ερμηνεύει πρωταγωνιστικούς ρόλους απαιτήσεων, ενώ ταυτόχρονα διακρίνεται για τον ξεχωριστό χαρακτήρα της. Η Τζούλη Σούμα είναι στ’ αλήθεια αυτό που η γνωστή έκφραση λέει, μια ακούραστη εργάτρια του θεάτρου. Με ευρεία μόρφωση και σταθερή διάθεση μελέτης ανήκει στους καλλιτέχνες που θα καταφέρουν να μείνουν στον δύσκολο χώρο της τέχνης για πολύ καιρό. Ωστόσο, είναι και κάτι πέρα από την καλλιτεχνική της ιδιότητα που την κάνει να ξεχωρίζει. Διαθέτει ευγένεια που θυμίζει άλλες καλές εποχές, σεμνότητα και ταυτόχρονα έναν ενθουσιασμό γι’ αυτό που κάνει σχεδόν εφηβικό. Η ισορροπία είναι ο πιο υψηλός στόχος για έναν καλλιτέχνη και εκείνη δείχνει να ισορροπεί καλά ανάμεσα στην εσωτερικότητα της θεατρικής έντασης και τον κόσμο.

Χριστίνα Οικονομίδου Μ’ έναν χορό στο στόμα

γράφει η συγγραφέας Βασιλική Κάππα 18-Νοε-2019 Συνεντεύξεις

Το νέο βιβλίο της Χριστίνας Οικονομίδου έχει τον ξεχωριστό τίτλο «Μ' έναν χορό στο στόμα», (εκδόσεις Απόπειρα, 2019). Η Χριστίνα Οικονομίδου έχει εικοσιπέντε χρόνια παρουσίας στην ποίηση. Αυτό είναι το πέμπτο βιβλίο της ποιητικό. διαβάζοντας το βιβλίο της συζητάμε γι αυτό.

Vaasa Climate Change Conference & Networking Forum 2019

Koyinta Art 22-Σεπ-2019 Φεστιβάλ

Ενα Φινλανδικό διεθνές συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή που εστιαζει μόνο σε λύσεις! Το Vaasa Climate Change Conference & Networking Forum 2019 ειναι ενα διεθνές Συνέδριο σκανδιναβικού χαρακτήρα για την Κλιματική αλλαγή που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Βαασα της Φινλανδίας από τις 26 έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2019. Ειναι μια τριήμερη εκδήλωση ανοικτή σε όλους και μια εκδήλωση που συνδυάζει το επιστημονικό συνέδριο με ταινίες φύσης και φόρουμ συζητήσεις εστιάζοντας μόνο σε λύσεις κυρίως από το σκανδιναβικό πλαίσιο και την πόλη της Βάασα.

Το ταξίδι πνοής σε μια ιδιαίτερη και τιμητική προβολή

Koyinta Art 10-Σεπ-2019 Κινηματογράφος

Μία ιδιαίτερη και τιμητική προβολή για το κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ ταξίδι πνοής Γιώργος Μεσσάλας , θα πραγματοποιηθεί στις 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 στα πλαίσια των εγκαινίων της νέας πτέρυγας του Ίδρυματος Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων . Τον Αγιασμό θα τελέσει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Το ταξίδι πνοής στο στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας

Koyinta Art 23-Ιουλ-2019 Κινηματογράφος

Συνεχίζοντας τις επιτυχημένες προβολές το κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ Ταξίδι Πνοής που ξετυλίγει με ιδιαίτερο και δημιουργικό τρόπο την  σπουδαία καλλιτεχνική διαδρομή του σκηνοθέτη και ηθοποιού Γιώργου Μεσσάλα σε σκηνοθεσία Χρήστου Ν. Καρακάση, θα πραγματοποιηθεί στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας 06/08/2019 αίθουσα Τζαμί, Εσωτερική Αίθουσα και ώρα 15:30. Και 07/08/2019  Παχειά Άμμος  Τελωνείο 15:30 Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα έργο με ανθρωποκεντρική προσέγγιση για το θέατρο και τους λειτουργούς του. Η ταινία ξεφεύγει από τα συνήθη πορτραίτα και εμβαθύνει στον εσωτερικό κόσμο της τέχνης, πλαισιωμένη από κείμενα και μουσική σένσουαλ όπερας, σε σύνθεση και ερμηνεία Βασιλικής Κάππα, κορυφώνει τη συναισθηματική ένταση αποκαλύπτοντας καρέ καρέ τη ζωή και τον ψυχισμό του πρωταγωνιστή. Την ταινία πλαισιώνουν αριστοτεχνικά οι αφηγήσεις ανθρώπων που έζησαν από κοντά τη διαδρομή του καλλιτέχνη.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ

Koyinta Art 02-Ιουλ-2019 Μουσική

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Ο Βυζαντινός Παπαδιαμάντης» στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Ψυρρή.  Πρωτοβουλία του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη Παντελεήμωνα Τσορμπατζόγλου ΔρΘ Βυζαντινολόγου και Προϊστάμενου  Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων. Συντονιστής και καλλιτεχνικός διευθυντής της μεγάλης αυτής εκδήλωσης ο Δρ Πάρις Αμοργινός.

Μία πολύ όμορφη προβολή για το ταξίδι πνοής

Koyinta Art 26-Μάι-2019 Κινηματογράφος

Με πολύ μεγάλη επιτυχία προβλήθηκε το κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ Ταξίδι Πνοής στον φιλόξενο χώρο του κινηματογράφου Λάμπρος Κωνσταντάρας .Ήταν μία ξεχωριστή συναισθηματικής αξίας, μέρα για το δημιουργικό ντοκιμαντέρ που ξετυλίγει τη σπουδαία καλλιτεχνική διαδρομή του σκηνοθέτη και ηθοποιού Γιώργου Μεσσάλα μια και το Αιγάλεω αποτελεί την γενέτειρα πόλη του γνωστού θεατρανθρώπου Πολλοί Καλλιτέχνες ,πρόσωπα της κοινωνικής ζωής , και κοινό, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το «Ταξίδι Πνοής», ένα έργο με ανθρωποκεντρική προσέγγιση για το θέατρο και τους λειτουργούς του.

Το Ταξίδι Πνοής στο Αιγάλεω

Koyinta Art 09-Μάι-2019 Κινηματογράφος

Μια κινηματογραφική προβολή, ξεχωριστής συναισθηματικής αξίας, για το δημιουργικό ντοκιμαντέρ που ξετυλίγει τη σπουδαία καλλιτεχνική διαδρομή του σκηνοθέτη και ηθοποιού Γιώργου Μεσσάλα «Ταξίδι Πνοής», σε σκηνοθεσία Χρήστου Ν. Καρακάση, θα πραγματοποιηθεί στη γενέτειρα πόλη του γνωστού θεατρανθρώπου, το Αιγάλεω. Στον φιλόξενο χώρο του κινηματογράφου Λάμπρος Κωνσταντάρας, στις 24 Μαΐου και ώρα 20:00, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το «Ταξίδι Πνοής», ένα έργο με ανθρωποκεντρική προσέγγιση για το θέατρο και τους λειτουργούς του. Η δημιουργική κατάθεση του σκηνοθέτη Χρήστου Ν. Καρακάση συνθέτει μια ταινία που ξεφεύγει από τα συνήθη πορτραίτα και εμβαθύνει στον εσωτερικό κόσμο της τέχνης. Η ταινία πλαισιωμένη από κείμενα και μουσική σένσουαλ όπερας, σε σύνθεση και ερμηνεία Βασιλικής Κάππα, κορυφώνει τη συναισθηματική ένταση αποκαλύπτοντας καρέ καρέ τη ζωή και τον ψυχισμό του πρωταγωνιστή.

8 Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας

Νικολαος Ψαλτάκης 18-Απρ-2019 Κινηματογράφος

Με πολύ μεγάλη επιτυχία έκλεισε, με μία συγκινητική τελετή λήξης, το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας (AIDFF). Μία ακόμη διοργάνωση έφτασε στο τέλος της. Ωστόσο, είναι σημαντικό να πούμε ότι ένας κόσμος καλλιτεχνικά παραγωγικός είναι το κίνητρο και η αφορμή για κάθε τέτοια διοργάνωση, διότι η τέχνη και οι λειτουργοί της αποτελούν ανυπέρβλητη αξία για τον πολιτισμό, πραγματική γιορτή για τον Νέο Κινηματογράφο.