Φεύγωμεν δή φίλην ές Πατρίδα - Ζαγόρι

Category: Κινηματογράφος
Hits: 28366
{mosimage}
Η Ήπειρος αποτελείται από τέσσερις νομούς: Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Πρέβεζας. Η μεγαλύτερη οροσειρά της Ηπείρου, η οποία είναι και η σπουδαιότερη όλης της Ελλάδας είναι η Πίνδος. Ο Γράμμος, ο Σμόλικας, η Τύμφη, τα Αθαμανικά Όρη και τα βουνά Τσαμαντά Φιλιατών, Παραμυθιάς, Σουλίου είναι διακλαδώσεις της Πίνδου.

{slide=Trailer :: Documentary :: 2006 :: Φεύγωμεν δή φίλην ές Πατρίδα - Ζαγόρι} {google}5575430815229393067{/google}{/slide}{slide=Full Version 01:05 :: Documentary :: 2006 :: Φεύγωμεν δή φίλην ές Πατρίδα - Ζαγόρι}{google}610795915582424470{/google}{/slide}
Το ταξίδι στην Ήπειρο, μοιάζει με παιχνίδι της φαντασίας στον μύθο και στην πραγματικότητα. Η ιστορία της ξεκινά από τα βάθη των αιώνων . Η γεωγραφική της θέση καλύπτει το βορειοδυτικό τμήμα του ελλαδικού χώρου. Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα της Ηπείρου είναι ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορείς να μεταφερθείς από το βουνό στη θάλασσα.

Κατερίνα  Κοντοπανάγου
Βραχώδεις όγκοι σχεδόν απόκοσμοι υψώνονται και χάνονται στον ουρανό ανάμεσα σε απόκρημνες χαράδρες και φαράγγια. Ο περιηγητής εισέρχεται στο άδυτο και πλαισιώνεται από χρώματα και ήχους. Οι αποχρώσεις σκληρές και απόλυτες, όπως η φύση στο Ζαγόρι. Αλλά και αντιφατικές καθώς το θερμό κόκκινο των ξερών φύλλων εισβάλει βίαια στο ψυχρό γκρι των βουνών. Μουσική επένδυση ο άνεμος, το θρόισμα των ξερών φύλλων, οι ήχοι της πανάρχαιας Μητέρας - φύσης… Εδώ ο μυημένος δύναται να αφουγκραστεί φωνές μακρινές και να δει εικόνες ξεχασμένες.


{mosimage}Συντελεστές :
Σενάριο-Σκηνοθεσία
Χρήστος Ν. Καρακάσης

Δ/ντής Φωτογραφίας
Γιώργος Νικολός

Αφήγηση-Απόδοση Κειμένου
Σοφία Μπεράτη

Επιστημονικός Συνεργάτης-Κείμενα
Κατερίνα Κοντοπανάγου

Μουσική Σύνθεση
Οmma
Βαγγέλης & Περικλής Μπουλουχτσής

Σύνθεση μουσικών κοματιών Τίτλων τέλους
Τάσος Μακρογιαννόπουλος

Μεταφράσεις
Θεόδωρος Μπάρκας

Συνεργάτες
Ελένη Παγκρατίου-Αρχιτέκτων
Μιχάλης Βασιλείου – οδηγός Βουνού
Βασίλης Σπύρου- Δήμαρχος Ανατολικού Ζαγορίου
Πολύβιος Καρράς-Πρόεδρος του Πολιτιστικού
Συνδέσμου Ζαγορίου
Ζαρογιάννη Γιολάντα – Δασκάλα
FaLang translation system by Faboba