Ένας νέος χώρος δημιουργείται φέτος στο Φαληράκι, το Ιστορικό Πάρκο Ρόδου. Μία πρωτότυπη και ευρηματική πρωτοβουλία, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, να αναδειχτεί και να παρουσιαστεί η Ιστορία του τόπου μας, με τον πλέον εύληπτο και ευχάριστο τρόπο. Ένας χώρος που απευθύνεται στο ντόπιο στοιχείο αλλά και στον πολιτιστικό τουρισμό

Το Ιστορικό Πάρκο Ρόδου, αποτελεί μία αναδρομή στο παρελθόν, ξεκινώντας από την Αρχαιότητα, περνάει από όλες τις ιστορικές περιόδους του νησιού, επικεντρώνεται στις σημαντικές στιγμές και τα επιτεύγματα και καταλήγει στη σύγχρονη Ρόδο, με πληθώρα από φωτογραφικό υλικό και προβολές βίντεο.

Σε ένα χώρο 600τμ, σε 17 αίθουσες, αναπαράγονται σκηνές από τις πιο σημαντικές ιστορικές στιγμές που τόπου, μέσα από ζωγραφικές απεικονίσεις και σκηνικές αναπαραστάσεις. Στιγμές από την μεγάλη πολιορκία του Δημητρίου στο κάστρο της Ρόδου, καθώς επίσης και από τις δύο πολιορκίες των Οθωμανών κατά την Ιπποτική περίοδο, το Πόδι του Κολοσσού σε φυσικό μέγεθος,  Χρισμός του Ιππότη, σκηνές καθημερινότητας από την αρχαία και μεσαιωνική Ρόδο, το αρχαίο εμπορικό λιμάνι της, το λατομείο και πολλά – πολλά άλλα, θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε στην επίσκεψη σας στο Ιστορικό Πάρκο Ρόδου.

Ο μόνος χώρος που καλύπτει την τοπική μας ιστορία σε όλο της το εύρος και αποτελεί μία ευχάριστη, επιμορφωτική διαδρομή που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Όλες οι απεικονίσεις και οι αναπαραστάσεις είναι δοσμένες με τρόπο απόλυτα κατανοητό


ώστε να περνούν στον επισκέπτη και πολύ περισσότερο στα μικρά παιδιά, πληροφορίες για τις ένδοξες στιγμές του νησιού μας.

Το Ιστορικό Πάρκο δε στοχεύει να λειτουργήσει σαν ένα ακόμα κλασσικό μουσείο στον τόπο αλλά να αποτελέσει ένα χώρο με τη δυναμική να αναμορφώνεται, να τροποποιείται και να εξελίσσεται ώστε να έχει πάντα κάτι καινούριο να παρουσιάσει.

Ο χώρος που βρίσκεται κάτω από το πάρκο, θα διατίθεται για διάφορες εκδηλώσεις, όπως περιοδικές εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, ημερίδες, συνέδρια και θα φιλοξενήσει πολύ σημαντικούς καλλιτέχνες και επιστήμονες. Η πρώτη έκθεση που θα φιλοξενηθεί, με την έναρξη της λειτουργίας του χώρου, είναι πολύ σπουδαία και έχει ήδη ταξιδέψει σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Πρόκειται για την έκθεση «Αρχαίας Τεχνολογίας», σε επιμέλεια του ιστορικού ερευνητή Χρήστου Λάζου, που θα παρουσιάσει ανακατασκευές από 67 σημαντικές αρχαίες εφευρέσεις, ανάμεσα στις οποίες: η Αιολόσφαιρα του Ήρωνα, ο υποδιαιρεμένος τροχός του Φίλωνα, ο Κοχλίας του Αρχιμήδη, το Ηλιακό ρολόι, το πασίγνωστο Πλοίο της Κυρήνειας, ο πολυσυζητημένος Υπολογιστής των Αντικυθήρων που κατασκευάστηκε στη Ρόδο το 80 πΧ  κ.α

Το Ιστορικό πάρκο ανοίγει τις πύλες του στο κοινό στις 10 Μαΐου του 2008, ενώ τα επίσημα εγκαίνια του θα πραγματοποιηθούν  στις 25 Μαΐου στις 8μμ, μετά τη λήξη του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ρόδου και θα αποτελέσουν μία φαντασμαγορική Μεσαιωνική Γιορτή.

Σε μία περίοδο που δυστυχώς πολλοί από τους αρχαιολογικούς χώρους μας είναι κλειστοί ή υπολειτουργούν, ο χώρος του Ιστορικού Πάρκου αναπληρώνει το κενό και υποδέχεται τον κόσμο με το δικό του μοναδικό τρόπο.


INFO
Για περισσότερες πληροφορίες και προγραμματισμό εκδρομών, μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα:
22410 86465 & 6932701701
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. & This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.