thalasoxoris1Ο Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης κατάγεται από τα Γιάννενα, αλλά γεννήθηκε στο Περιστέρι Αττικής. Μέχρι τα 18 του χρόνια, κατά σειρά, έζησε στο Περιστέρι – Αττικής, στην Ξάνθη, τη Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα και το Ναύπλιο, όπου και ήταν υποχρεωμένος να ακολουθεί την οικογένειά του λόγω της φύσης του επαγγέλματος του πατέρα του (στρατιωτικός).  Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές σε ηλικία 9 ετών στο «Ελληνικό Ωδείο» των Ιωαννίνων, συνέχισε στο αντίστοιχο του Ναυπλίου και στο «Εθνικό Ωδείο» (παράρτημα Περιστερίου).  Την περίοδο της εφηβείας, στο Ναύπλιο, με φίλους φτιάχνει το δικό του συγκρότημα και έρχεται πρώτη φορά σε επαφή με  το «ζωντανό κοινό», με μεγάλη επιτυχία.
thalasoxoris2
Στα 18 του κερδίζει το πρώτο βραβείο, μαγεύοντας με τη φωνή του την κριτική επιτροπή, στον διαγωνισμό τραγουδιού της Αργολίδος. Είναι απόφοιτος του τμήματος μάρκετινγκ του Τ.Ε.Ι.- Θεσσαλονίκης. Τα φοιτητικά του χρόνια, που έζησε στην πόλη αυτή, ανδρώθηκε σαν μουσικός και τραγουδιστής αφού εμφανίζεται επί τέσσερα συνεχόμενα χρόνια σε διάφορες μπουάτ, μικρά ρεμπετάδικα και καφέ. Εκείνη την περίοδο, στην Θεσσαλονίκη, συνθέτει «Το φόρεμα το θαλασσί» που έμελλε να είναι η πρώτη του μεγάλη επιτυχία. Μετά το πτυχίο του υπηρέτησε σαν Έφεδρος Αξιωματικός των Τεθωρακισμένων, για να επιστρέψει στην Αθήνα 21 μήνες αργότερα και να συνεργαστεί το 2003 με τον Γιάννη Αργύρη στις ιστορικές «ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ», τον χώρο που την εποχή του «νέου κύματος» εκεί εμφανίστηκαν οι Γιάννης Πουλόπουλος, Μαρία Φαραντούρη, Ρένα Κουμιώτη, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Σοφία Βόσσου και τόσοι άλλοι εκφραστές του μουσικού αυτού ρεύματος. Την ίδια εποχή συμμετέχει στην μουσικοθεατρική ομάδα του Σταμάτη Κραουνάκη στην «ΑΘΗΝΑΪΔΑ». Μια 11μελής ομάδα που μαθήτευε κάτω από τις πολύτιμες οδηγίες του και επιλέχθηκε ύστερα από αυστηρή οντισιόν.
Me ti natasa theodoridou sto FOSEsperides 2003Τον Μάρτη του 2004 ο Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης πείθει με το ταλέντο του και συμμετέχει στην τηλεοπτική εκπομπή «FAME STORY» όπου και δέχεται τις πολύ καλές κριτικές του κόσμου και της επιτροπής. Από ’κει και πέρα κάνει μια σειρά εμφανίσεων ανά την Ελλάδα, την Κύπρο, τις Η.Π.Α. και τον Καναδά με το σχήμα του «FAME STORY», υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Αντώνη Γούναρη και ενθουσιάζει με τις φωνητικές και τις συνθετικές του ικανότητες την δισκογραφική εταιρὲ¯α «ΛΥΡΑ», με την οποία υπογράφει συμβόλαιο και εντάσσεται στο δυναμικό της. Το επόμενο βήμα του Κωνσταντίνου Θαλασσοχώρη, ήταν το πρώτο του προσωπικό cd με τίτλο «ΚΑΤΙ ΔΥΝΑΤΟ». Γι’ αυτόν έγραψαν οι Γιάννης Σπανός σε στίχους Μιχάλη Αββατάγγελου, Στέλιος Ρόκος, ο «Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ», ο Νίκος Παπαδόπουλος σε στίχους Βίκης Γεροθόδωρου, ο Γιάννης Νικολάου σε στίχους Γιώργου Κρητικού και ο Δημήτρης Λίβανος. Στον ίδιο δίσκο υπάρχουν και δύο συνθέσεις δικές του. Το «Βράδια» και το «Ρούχο πεταμένο».
Sto gialino mousiko theatroMe ton anesti mantaΣυνεργασίες:
Με τη Νατάσσα Θεοδωρίδου στο «ΦΩΣ».
Με τον Γιάννη Σπανό και την Αναστασία Μουτσάτσου στο  «ΧΑΜΑΜ».
Με τον Ανέστη Μαντά στο «LIFE».