Ο Πέτρος Κλαμπάνης γεννήθηκε το 1981 στη Ζάκυνθο. Εκεί ξεκίνησε τα μαθήματα μουσικής σε νεαρή ηλικία. Στην αρχή ήταν κλασσικό πιάνο καθώς και κιθάρα. Σε ηλικία 16 χρόνων άρχισε να παίζει μπάσο.


Όταν τελείωσε το σχολείο πήγε στην Αθήνα για να συνεχίσει την εκπαίδευσή του στο Ε.Μ.Π. Χρειάστηκαν σχεδόν 2 χρόνια για να καταλάβει πως η σπουδή στη ναυπηγική δεν ήταν αυτό που ήθελε. Το 2001 έγινε δεκτός στο τμήμα μουσικών σπουδών του Ε.Κ.Π. Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μαθήματα από μερικούς από τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικούς (Σύλβιο Σύρρο, Γιώτη Κιουρτσόγλου, Τάκη Καπογιάννη, Γιώργο Κυριακάκη). Επίσης συνεργάστηκε με σπουδαίους εκπροσώπους της τζαζ μουσικής στην Ελλάδα. Ήταν μέλος της Big Band του δήμου της Αθήνας για 2 χρόνια (2003-2005).

Από το Σεπτέμβρη του 2005 ζει στο Άμστερνταμ. Εκεί φοίτησε στο Conservatorium van Amsterdam έχοντας καθηγητές τους Frans van der Hoeven και Arnold Dooyeweerd. Είναι ενεργό μέλος της τζαζ σκηνής του Άμστερνταμ.

 Ο Πέτρος Κλαμπάνης έχει περιοδεύσει σε πολλές χώρες της Ευρώπης (Γερμανία, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Βέλγιο, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Μονακό, Ελβετία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Κύπρο). Επίσης έχει πάρει μέρος σε φεστιβάλ της τζαζ όπως? Den Hague Jazz (NL), Bingen Swing Jazz Festival (GER), Amersfoort Jazz Festival (NL), Breda Jazz Festival (NL), Enschede Jazz Festival (NL), Bansko Jazz Festival (BG). Στους διαγωνισμούς YPF  International Jazz Concurs και Amersfoort Jazz Competition έχει πάρει τη 2η θέση με τα συγκροτήματά του.

Το 2006 δημιούργησε το γκρουπ 3park μαζί με τον τρομπετίστα Αντρέα Πολυζογώπουλο και τον Πορτογάλο ντράμερ  Rui Ramos Pereira. Το γκρουπ παίζει συνθέσεις του Πέτρου Κλαμπάνη και σύντομα αναμένεται το πρώτο του δισκογραφικό βήμα.

Τον Οκτώβρη του 2007 κυκλοφορεί το πρώτο άλμπουμ του πιάνο τρίο Trioism (Σπύρος Μάνεσης-πιάνο, Πέτρος Κλαμπάνης-κοντραμπάσο, Rui Ramos Pereira-ντραμς).