{mosimage}Τεχνική καταγραφής και αναπαραγωγής κινούμενων εικόνων, αρχικά χωρίς και κατόπιν με ήχο, η οποία, εμπλουτισμένη με το στοιχείο της δημιουργικής έκφρασης των ανθρώπων που ασχολούνται με αυτήν, έλαβε μια καλλιτεχνική διάσταση και εξελίχθηκε στη νεότερη από τις τέχνες, την ονομαζόμενη "έβδομη τέχνη".


Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κινηματογράφου σε σχέση με τις άλλες τέχνες είναι ότι οφείλει τη δημιουργία του σε τεχνολογικές ανακαλύψεις και στηρίζεται κατά ένα μεγάλο μέρος σε τεχνικά μέσα (μηχανή λήψης, φιλμ, μηχανή προβολής κ.λπ.).Ακόμη, το τελικό αποτέλεσμα (κινηματογραφικές ταινίες) είναι έργο συλλογικό, καθώς βασίζεται στη συμμετοχή, τη δημιουργική εργασία, τις ιδέες, τις γνώσεις και την αισθητική ενός μεγάλου συνήθως αριθμού ανθρώπων.

Παράλληλη εξέλιξη σημειώθηκε και στην καλλιτεχνική πλευρά του κινηματογράφου, ώστε από ένα απλό ψυχαγωγικό θέαμα να μετεξελιχθεί, με τις ταινίες εμπνευσμένων πρωτοπόρων, σε μέσο καλλιτεχνικής δημιουργίας και έκφρασης συναισθημάτων και προβληματισμών. Καθένα από τα ρεύματα αυτά χαρακτηρίζεται από συγκεκριμένες καινοτομίες και εκφραστικά μέσα, από την οπτική των δημιουργών, από τη θεματική τους και το κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο δημιουργούνται..Η Κινηματογραφία που αναπτύχθηκε σε κάθε χώρα αντικατοπτρίζει τις ιδιαιτερότητες της ψυχοσύνθεσης και της ιδιοσυγκρασίας του λαού της και αποτελεί ένα ζωντανό κομμάτι της ιστορίας της.

Το πρόγραμμα μας για το Κινηματογραφικό εργαστήρι, χωρίζεται σε τρείς αυτόνομους κύκλους σεμιναρίων με ένα τελικό σκοπό. Ο πρώτος κύκλος περιλαμβάνει απλά μαθήματα θεωρητικής μύησης. Ο δεύτερος ενώνει την τεχνική με την θεωρία. Ο τρίτος είναι η πρακτική εφαρμογή των δύο προηγούμενων κύκλων, με την κατασκευή μίας ταινίας ή ενός ντοκιμαντέρ 5-10 λεπτών με αποκλειστικούς δημιουργούς τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο.Θα αναπτυχθούν(το σενάριο, η τεχνική και η θεωρία των οπτικοακουστικών μεσων με συζητήσεις και προβολές Η Υποκριτικη στον κινηματογράφο και αναφορά στα νέα μέσα Ψηφιακό Μοντάζ, New Media ,webtv-iptv

Αναμφισβήτητα η τέχνη, που αποτελεί για τον άνθρωπο μέσο έκφρασης, επικοινωνίας και δημιουργίας, πρέπει να έχει την θέση της στη ζωή μας και να μπορεί να αποτελεί εργαλείο καλλιέργειας, έκφρασης, και ψυχαγωγίας.
Στην κατανόηση του εαυτού εκτός από την προσέγγιση και την αξιοποίηση του πολιτισμικού φορτίου που ο κάθε ένας μας μεταφέρει, σπουδαίο ρόλο παίζει η εξάσκηση και η καλλιέργεια νέων δεξιοτήτων που επιτυγχάνεται από την επαφή με την τέχνη. Οι δεξιότητες αυτές μας βοηθούν να πετύχουμε την προσωπική μας ανάπτυξη που είναι και το ζητούμενο μας. Μας ενδυναμώνουν ως υπάρξεις.


Υπεύθυνος Καθηγητής:
Χρήστος Ν. Καρακάσης
Παραγωγός-Σεναριογράφος-Σκηνοθέτης

 

L.A. Theater
Βασ. Αλεξάνδρου 6 & Αναλήψεως 1
Περιστέρι, Τ.Κ.: 121 34
(Στάση μετρό Αγ. Αντωνίου)
Τηλ: 210 57 89 337, 6944 12 40 14  
Web: www.latheater.gr  E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ώρες λειτουργίας της γραμματείας:
Δευτέρα – Παρασκευή 12:00 – 22:00
Σάββατο 12:00 – 17:00