Off Canvas sidebar is empty

blackbox Theater CinemaΣπουδές κινηματογράφου και Θεάτρου διοργανώνονται για 15η  χρονιά από το Σπουδαστήριο τεχνών και επιστημών της ΚΟΥΙΝΤΑ στο blackbox Theater Cinema  Οι σπουδές κινηματογράφου (Σκηνοθεσία) και (Σενάριο) χωρίζονται σε δύο ακαδημαϊκούς κύκλους. Ο πρώτος κύκλος περιλαμβάνει μαθήματα θεωρητικής μύησης σε συνδυασμό με (Εργαστηριακά μαθήματα). Ο δεύτερος ενώνει την τεχνική με την θεωρία.

13ο  Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF Νέος Κινηματογράφος

13ο  Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF Ξεκίνησε η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF. Το Φεστιβάλ, προωθώντας την ιδέα του ψηφιακού κινηματογράφου, προσδιόρισε και προώθησε την έννοια του Νέου Κινηματογράφου και αποτελεί το μοναδικό φεστιβάλ στην Ελλάδα και ένα από τα λίγα στην Ευρώπη που αγκάλιασε όλα τα είδη της κινηματογραφικής τέχνης.

«Take a Trip»: Οι προβολές της πολυβραβευμένης ταινίας συνεχίζονται

take a trip poster with distributionΣυνεχίζονται οι προβολές της πολυβραβευμένης ταινίας του Χρήστου Ν. Καρακάσης Take a Trip . Για 30 εβδομάδες οι θεατές  γεμίζουν τον κινηματογράφο Studio new star art cinema παρακολουθώντας μία ιδιαίτερη ταινία με την φόρμα του ντοκιμαντέρ.Η ταινία Take a Trip συνεχίζει την βραβευμένη της διαδρομή έχοντας ταξιδέψει σε περισσότερες από 35 χώρες ,έχοντας κερδίσει 55 βραβεία (σκηνοθεσίας, σεναρίου, φωτογραφίας, μοντάζ, μουσικής, κειμένου και αφήγησης) με 120 επίσημες συμμετοχές σε φεστιβάλ ανά τον κόσμο

Take a Trip  22 εβδομάδες προβολώνΣυνεχίζονται οι προβολές της πολυβραβευμένης ταινίας του Χρήστου Ν. Καρακάσης Take a Trip . Για 22 εβδομάδες οι θεατές  γεμίζουν τον κινηματογράφο Studio new star art cinema παρακολουθώντας μία ιδιαίτερη ταινία με την φόρμα του ντοκιμαντερ.

blackbox theater cinemaΣπουδές κινηματογράφου και Θεάτρου διοργανώνονται για 14η  χρονιά από το Σπουδαστήριο τεχνών και επιστημών της ΚΟΥΙΝΤΑ στο blackbox Theater Cinema  Οι σπουδές κινηματογράφου (Σκηνοθεσία) και (Σενάριο) χωρίζονται σε δύο ακαδημαϊκούς κύκλους. Ο πρώτος κύκλος περιλαμβάνει μαθήματα θεωρητικής μύησης σε συνδυασμό με (Εργαστηριακά μαθήματα). Ο δεύτερος ενώνει την τεχνική με την θεωρία. Η ανάπτυξη ενός σχεδίου παραγωγής οπτικοακουστικού ,προϊόντος, Προβλήματα που σχετίζονται με το σενάριο, δραματουργία, Πηγές χαρακτήρων Συν-συγγραφή σεναρίου. Ντοκιμαντέρ. Κατά τη διάρκεια των σποδών θα μελετηθούν διαφορετικές τεχνικές αφήγησης μυθοπλασίας και για ντοκιμαντέρ μέσω αναλύσεων και προβολών ταινιών.  Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μικρές θεωρητικές συζητήσεις πάνω στην θεωρία ενώ παράλληλα με προβολές και κινηματογράφηση θα εντάσσουν την δική τους ιδέα.

Κώστας ΚωνσταντινίδηςΜερικές φορές αναρωτιόμαστε αν μια ταινία μικρού μήκους μυθοπλασίας  -πόσο μάλλον  ντοκιμαντέρ- είναι ικανή να ολοκληρωθεί, τηρώντας τη βασική Αριστοτελική «οδηγία», Αρχή - Μέση - Τέλος. Αυτό είναι και το κομβικό σημείο, στο οποίο οι περισσότερες Ελληνικές ταινίες μικρού μήκους δεινοπαθούν. Κι αυτό τεκμηριώνεται εύκολα, αν κάποιος διατηρεί σχέσεις στοργής με αυτό το κινηματογραφικό φορμάτ και παρακολουθεί την εξέλιξη της πορείας του.

12 AIDFF awards Σοφία ΜπεράτηΜε μεγάλη επιτυχία έκλεισε η αυλαία του 12ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας (Athens International Digital Film Festival, AIDFF, που διεξήχθη από τις 7 ως τις 13 Δεκεμβρίου 2023, φιλοξενούμενο στον ιστορικό κινηματογράφο Στούντιο και στο Blackbox Theater Cinema. Το φετινό φεστιβάλ, συνεχίσε την παράδοσή να  στοχεύει σε μία καλλιτεχνική επιλογή ταινιών από όλο το φάσμα της κινηματογραφικής τέχνης. Οι θεατές απόλαυσαν παγκόσμιες, Ευρωπαϊκές αλλά και Αθηναϊκές πρεμιέρες.

christos karakasis Vasiliki KappaΔέκα εβδομάδες προβολών  στον κινηματογράφο studio new star art cinema έχει διανύσει η  πολυβραβευμένη ταινία του Χρήστου Ν. Καρακάσης Take a Trip . Το δημιουργικό Ντοκιμαντέρ αποτελεί μία σύνθεση του καταπληκτικού γεμάτο έμπνευση κειμένου της Βασιλικής Κάππα με σημείο αναφοράς την εικαστική της σειρά «Αόρατες πόλεις» Την βραβευμένη μουσική έγραψε ο Grigoris Giarelis Τα Κείμενα που αποτελούν ένα μικρό συγγραφικό σύμπαν κυκλοφορούν στα αγγλικά σε μια καλαίσθητη έκδοση από τις εκδόσεις ΚΟΥΙΝΤΑ. 

Take a Trip studio new star 9 weekΓια ένατη εβδομάδα συνεχίζονται οι προβολές της πολυβραβευμένης ταινίας του Χρήστου Ν. Καρακάσης Take a Trip . Με επίκεντρο την Αγγλία, συντροφιά με τα κείμενα της Βασιλικής Κάππα, εξερευνούμε το ταραγμένο παρελθόν της πόλης την περίοδο του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου, όταν οι ουρανοί του Λονδίνου γέμιζαν με καπνούς και τα σιδερένια πουλιά της Luftwaffe σκορπούσαν τον θάνατο στους δρόμους του Λονδίνου. 

take a trip studio new starΓια πέμπτη εβδομάδα συνεχίζονται οι προβολές της πολυβραβευμένης ταινίας του Χρήστου Ν. Καρακάσης Take a Trip . Σάββατο 28 Οκτωβρίου και Κυριακή 29 Οκτωβρίου 15.15 Studio new star art cinema Σπάρτης & Σταυροπούλου 33, Πλ. Αμερικής

take a tripΔεύτερη εβδομάδα προβολών για την πολυβραβευμένη ταινία Take a Trip στον Ιστορικό κινηματογράφο Στούντιο . έναρξη 5 Οκτωβρίου Πέμπτη 17:30 Παρασκευή 17:30 Σάββατο 17:30 Κυριακή 17:30  Η ταινία Take a Trip συνεχίζει την βραβευμένη της διαδρομή έχοντας ταξιδέψει σε περισσότερες από 35 χώρες ,έχοντας κερδίσει 45 βραβεία (σκηνοθεσίας, σεναρίου, φωτογραφίας, μοντάζ, μουσικής, κειμένου και αφήγησης) με 100 επίσημες συμμετοχές

Περισσότερα Άρθρα …