Off Canvas sidebar is empty

Φεστιβάλ

Vaasa Climate Change Conference and Networking Forum 2019 Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το διεθνές συνέδριο δυκτίωσης για την κλιματική αλλαγή που ελαβε χώρα στην πόλη Vaasa της Φινλανδίας από τις 26 έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2019. Ηταν μια τριήμερη εκδήλωση που συνδύασε με επιτυχία το επιστημονικό συνέδριο με κινηματογραφικό πανόραμα βραβευμένων ντοκιμαντέρ και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.Στην οργάνωση της εκδήλωσης συμμετείαν συνολικά 72 ατομα απο 36 οργανισμούς απο 11 χώρες. Ητοι, επτα εκπαιδευτικοί οργανισμοί, εννέα επιχειρήσεις, επτά σύλλογοι, πέντε δίκτυα και ερευνητικοί οργανισμοί, έξη κινηματογραφικά φεστιβαλ και το πολιτιστικο κέντρο και οι βιβλιοθήκες της πόλης Βαασα. Στο συνέδριο δήλωσαν συμμετοχή 110 άτομα ενω την εκδήλωση παρακολούθησαν τις τρεις μέρες συνολικά γύρω στα 1000 άτομα. Την Ελλάδα εκπροσώπησε στην εκδήλωση το Διεθνές Φεστιβαλ Ψηφιακού κινηματογράφου της Αθήνας στη συνεδρία των κινηματογραφικών φεστιβάλ γιατι έχει διαπρέψει τα τελευταία 6 χρόνια στον τομέα της εκλαίκευσης της επιστήμης, με τα 5 ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΏΝ ΤΑΙΝΙΏΝ που διοργάνωσε με μεγαλη επιτυχία στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια.

Festival Co operation VAASA WILDLIFE 2018Ενα Φινλανδικό διεθνές συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή που εστιαζει μόνο σε λύσεις! Το Vaasa Climate Change Conference & Networking Forum 2019 ειναι ενα διεθνές Συνέδριο σκανδιναβικού χαρακτήρα για την Κλιματική αλλαγή που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Βαασα της Φινλανδίας από τις 26 έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2019. Ειναι μια τριήμερη εκδήλωση ανοικτή σε όλους και μια εκδήλωση που συνδυάζει το επιστημονικό συνέδριο με ταινίες φύσης και φόρουμ συζητήσεις εστιάζοντας μόνο σε λύσεις κυρίως από το σκανδιναβικό πλαίσιο και την πόλη της Βάασα.

athens digital film festival logoΠέντε νικητές του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου της Αθήνας θα παρακολουθήσουν ως «υπότροφοι»  το πρωτοποριακό ετήσιο διαδικτυακό πρόγραμμα επιμορφωτικών εισηγήσεων δημοσιογραφίας της εταιρείας NMOS που δραστηριοποιείται στους τομείς της Δημοσιογραφίας- Ενημέρωσης- Επικοινωνίας- Διαφήμισης- Προβολής κι Ανάπτυξης Ιδεών.

kalamariaΟ Δήμος Καλαμαριάς διοργανώνει - Φεστιβάλ Σκίτσου – Κόμικ - Γελοιογραφίας με θέμα την οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της στην Ελληνική κοινωνία.- Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από 20 έως 30 Απριλίου 2013.

tzoumerka2012To φεστιβάλ πραγματοποιείται στα Τζουμέρκα, σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον. Οι κεντρικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο Δασικό Χωριό «ΚΕΔΡΟΣ», σε υψόμετρο 900 μέτρων με πανοραμική θέα προς το βουνό. Διάφορες άλλες εκδηλώσεις όπως εκθέσεις, παραστάσεις, προβολές, κλπ πραγματοποιούνται  σε διάφορα χωριά της περιοχής ή μεγάλες πόλεις, έτσι ώστε να υπάρξει μία συνολική κινητοποίηση και διάχυση των αποτελεσμάτων του. Επίσης μερικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε ιδιαίτερα σημεία, με στόχο την ανάδειξη ενός μνημείου ή ενός σοβαρού περιβαλλοντικού προβλήματος της περιοχής.

comedyfestTo Φεστιβάλ κωμωδίας  που διοργανώνεται απο την Φιλοπρόοδο Ένωση Ξάνθης και θα λάβει χώρα στην πόλη της Ξάνθης, το δεύτερο 15νθήμερο Νοεμβρίου.Το Φεστιβάλ κωμωδίας θα περιελαμβάνει παραστάσεις, δρώμενα και εκθέσεις σχετικά με τον χώρο της κωμωδίας και σκοπό έχει να δημιουργήσει μια πανελλήνια συνάντηση των καλλιτεχνών που ασχολούνται με την κωμωδία εν γένει αλλά και φυσικά των θεατών και θιασωτών κάθε είδους τέχνης που εμπεριέχει το κωμικό στοιχείο.

anergiampanerΟ Φιλοπρόοδος Όμιλός Υμηττού και ο Σύλλογος Φίλων Γελοιογραφίας δίνουν και φέτος ραντεβού στην 2η Διεθνή Έκθεση Γελοιογραφίας με το καυτό θέμα της εποχής την Ανεργία. Η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί 15 – 29 Οκτωβρίου. Φιλοδοξούμε και φέτος να φιλοξενήσουμε στον Φ.Ο.Υ. εκατοντάδες συμμετοχές από όλες τις χώρες του Κόσμου

tzoumerkaΣτα Πλαίσια του 5ου Φεστιβάλ τεχνών στα τζουμέρκα θα προβληθούν τα ντοκιμαντέρ του Χρήστου Ν. Καρακάση "Φεύγωμεν δή φίλην ες Πατρίδα¨ και οι Εραστές της Τέχνης" καθώς και οι βραβευμένες ταινίες του 1ου Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Μικρού Μήκους που διεξήχθει 7-9 Ιουλίου στην Αθήνα Tο Tzoumerka Art Festival αποτελεί μία ανοιχτή και δημιουργική συνάντηση καλλιτεχνών από διάφορους χώρους έκφρασης όπως ψηφιακό κινηματογράφο, μουσική, χορό, φωτογραφία, εικαστικά, λαϊκή τέχνη… Έχει κυρίαρχο χαρακτήρα ποιοτικού προσανατολισμού και πειραματικών αναζητήσεων και αποτελεί βήμα έκφρασης και αλληλεπίδρασης για νέους και παλαιούς καλλιτέχνες.

festivalhalkidaTo ταξίδι του 4ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας ολοκληρώθηκε με την απονομή βραβείων και τιμητικών διακρίσεων την Κυριακή 10 Οκτωβρίου στο θέατρο Παπαδημητρίου.

tzoumerkalogoΤο Tzoumerka Art Festival 2008 υποδέχεται, για δεύτερη χρονιά (1-5 Αυγούστου) τους φίλους της Φύσης, της Τέχνης και της Τεχνολογίας στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων - Αράχθου, στο Δασικό Χωριό ΚΕΔΡΟΣ και υπόσχεται να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες ακόμα και στους πιο απαιτητικούς θεατές, μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα.

Η φετεινή διοργάνωση ειναι αφιερωμένη στη διάσωση των παλαιών παραδοσιακών μονοπατιών και καλντεριμιών της περιοχής των Τζουμέρκων με κεντρικό μοτό "Στα Μονοπάτια της Τέχνης".

mesaionikoend1Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Διεθνές Μεσαιωνικό Φεστιβάλ που οργάνωσε το Μεσαιωνικό Ρόδο στις 24 & 25 Μαΐου για τρίτη συνεχή χρονιά.Ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που περιλάμβανε χορό, ζογκλερικά και ξυλοπόδαρα, τραγούδι, θέατρο δρόμου, τοπικά έθιμα, παραδοσιακές τέχνες, εικαστικές δημιουργίες και εργαστήρια, βόλτες με άλογα, παιχνίδια, παρελάσεις, Ιπποτικές ξιφομαχίες και αναπαραστάσεις, έκθεση ζωγραφικής μεσαιωνικών χειρόγραφων και φυσικά ένα πολύ σημαντικό Επιστημονικό Μεσαιωνικό Συμπόσιο, αφιερωμένο σε έναν σπουδαίο πρόγονο μας, τον Μιχαήλ της Ρόδου.

Περισσότερα Άρθρα …

Σελίδα 1 από 2