Off Canvas sidebar is empty

Θέατρο

Λυσιστράτη Ιταλία ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗN ANTIΠΟΛΕΜΙΚΗ «ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ 2023» σε σύλληψη/σκηνοθεσία Αγγελικής Κασόλα κι ερμηνεία Ειρήνης Μελά που θα αποτελέσει την Ελληνική Συμμετοχή στο διεθνές φεστιβάλ F.L.I.P.T. 2023 - Διαπολιτισμικό Εργαστηριακό Φεστιβάλ Θεατρικών Πρακτικών - XXIII έκδοση Μία πρωτοποριακή διασκευή της Λυσιστράτης του Αριστοφάνη σχεδιασμένη για έναν ερμηνευτή σε σύλληψη/σκηνοθεσία Αγγελικής Κασόλα Ένα tour de force υποκριτικής δεξιοτεχνίας από την ηθοποιό Ειρήνη Μελά στους γυναικείους και ανδρικούς ρόλους του έργου του Αριστοφάνη. Μία δια-δραστική παράσταση ζωντανού θεάτρου κι ενεργής συμμετοχής του κοινού Μια Λυσιστράτη όπως δεν έχει ποτέ ξαναπαιχτεί

Τζούλη Σούμα  Δημήτρης ΓεωργαλάςΟλοκληρώνεται σε δύο εβδομάδες ο τρίτος κύκλος των παραστάσεων για τη ΜΗΔΕΙΑ του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Γεωργαλά στο Μπάγκειον.  Έργο επαναστατικό, υψηλού συμβολισμού, έργο μύησης στα μύχια της ανθρώπινης φύσης, προτού αυτή οριοθετηθεί από τον «πολιτισμό», η ΜΗΔΕΙΑ είναι η ίδια η θεά Φύση, η οποία γίνεται Νόμος απέναντι στην ύβρι, γίνεται Νέμεσις και απαντά. Το ακραίο πάθος που οδηγεί στη θέωση. Η αιώνια ένωση του Άντρα και της Γυναίκας με τα δεσμά της αγάπης ή της απώλειας. Ένας σκοτεινός ύμνος στον βάρβαρο θεό Έρωτα. Ένα κείμενο αναμετρήσεων.

Βασιλική ΚάππαΑνάμεσα στους υποψήφιους για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου που προχωράνε στη δεύτερη πράξη αξιολόγησης είναι και η γνωστή από την πολυμορφική καλλιτεχνική της δραστηριότητα γεννημένη στον Τορόντο του Καναδά, Βασιλική Κάππα. Βασιλική Κάππα. Παραγωγός του Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας, συν-ιδρύτρια του Black Box Theater Cinema, με πολυεπίπεδες σπουδές και διεθνείς διακρίσεις.«Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε εδώ και καιρό, αποφάσισα να είμαι παρούσα στις καλλιτεχνικές προκλήσεις που γίνονται προσκλήσεις, θεωρώντας ότι ακόμη και αυτό είναι ένα βήμα, ώστε να δείξουμε ότι οι καλλιτέχνες έχουν σημαντικές δυνατότητες και κοινωνικό ρόλο. Το καλλιτεχνικό προσωπικό της χώρας είναι δυναμικό, δημιουργικό, με ιδιαίτερες δεξιότητες και φυσικά με την ανάλογη και κατάλληλη εκπαίδευση και μόρφωση, ώστε να συμβάλει στην καλυτέρευση της κοινωνικής εμπειρίας για όλους .

Η ΜΗΔΕΙΑ του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Γεωργαλά Η ΜΗΔΕΙΑ του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Γεωργαλά παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο της Χάγης πριν από τρία χρόνια. Ένα χρόνο μετά την πρώτη της παρουσίαση στην Ελλάδα επανέρχεται στο Θέατρο ΜΠΑΓΚΕΙΟΝ, στην πλατεία Ομονοίας από τις 10 Σεπτέμβρη.Έχοντας εισπράξει την ζεστή αποδοχή του κοινού, τις τιμητικές κριτικές των ειδικών και μια ξεχωριστή διάκριση από το Japanese International Institute της UNESCO , που την συμπεριλαμβάνει στο ετήσιο τεύχος του 2020, ως δείγμα ελληνικού θεάτρου, θεωρούμε υποχρέωση την επανάληψή της. Καλούμε, λοιπόν, όσους επιθυμούν, στο ΜΠΑΓΚΕΙΟΝ, το οποίο, ανακαινισμένο σύμφωνα με τους απαιτούμενους κανόνες ασφάλειας, ξεκινάει το φετινό του πρόγραμμα με την παράστασή μας.

Γιώργος Μεσσάλας Ντένη θεμελή Χρήστος Καρακασης Βασιλική Κάππα Ολγα πολίτου Ηρώ ΚορωναίουΗ CIDESCO HELLAS τιμώντας τον διακεκριμένο σκηνοθέτη και ηθοποιό Γιώργο Μεσσάλα για την μακρόχρονη πορεία του στον πολιτισμό τόσο στην Ελλάδα όσο κ στο εξωτερικό οργάνωσε μια σεμνή τελετή με πρωτοβουλία του Δρ. Πάρι Αμοργινού κ μέλους του Δ.Σ και της Πρόεδρου του Δ.Σ. κ. Ηρούς Κορωναίου και παρέδωσαν στον Γιώργο Μεσσάλα αναμνηστική πλακέτα με καλεσμένους λίγους καλούς φίλους λόγο των υγειονομικών μέτρων.


Στην σεμνή τελετή παραβρέθηκαν όλα τα μελή του Δ.Σ. της CIDESCO HELLAS αλλά και η ηθοποιός Όλγα Πολίτου ο πρόεδρος του Σ.Ε.Η. Σπύρος Μπιμπίλας η κ.Βιβή Μαρκομιχελάκη ο σκηνοθέτης Χρήστος Καρακάσης που μαζί με την Συγγραφέα και μουσικό Βασιλική Κάππα έφτιαξαν το ντοκιμαντέρ για τον Γιώργο Μεσσάλα Ταξίδι Πνοής που ταξιδεύει σε όλα τα Διεθνή Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ .Η Βασιλική Κάππα έντυσε με ξεχωριστές μελωδίες την βράδια.


Προσφωνώντας τον τιμώμενο.. η Πρόεδρος αναφέρθηκε στην ουσιαστική πορεία του στον Πολιτισμό.. Ο Δρ. Πάρις Αμοργινός θύμισε σε όλους τηνΟλγα Πολίτου Ντένη θεμελή Γιώργος Μεσσάλας Βιβή Μαρκομιχελάκη επιτυχία της παράστασης Τo Ημερολόγιο ενός τρελού του Γκόγκολ τόσο στην Ελλάδα όσο κ στην πατρίδα του Γκόγκολ στο Κίεβο της Ουκρανίας συμμετέχοντας στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου. Την οργάνωση της Ελληνικής συμμετοχής είχε ο Δρ. Πάρις Αμοργινός
Ο Γιώργος Μεσσάλας συγκινημένος ευχαρίστησε θερμά την CIDESCO HELLAS για την τιμητική διάκριση αλλά και όλους όσους ήταν κοντά του αναφέρθηκε στον Αλέξη Μινωτή. και στον Αλέξη Σολομό στον Μάνο Χατζιδάκι και στην γυναίκα του Ντένη θεμελή που στάθηκε διπλά του στα καλά αλλά κυρίως στα δύσκολα
Όλοι τελικά έχανε να πουν μόνο καλά λόγια για τον Καλλιτέχνη και Άνθρωπο Γιώργο Μεσσάλα .Η βράδια ολοκληρώθηκε με γευστικούς μεζέδες ένα ποτό και πολλή αγάπη από όλους για την φιλοξενία της CIDESKO HELLAS.


Cidesco Hellas

 

 

H CIDESCO Hellas μέλος της Παγκόσμιας ομοσπονδίας CIDESCO International, με έδρα την Ζυρίχη και κράτη-μέλη και στις 5 Ηπείρους, μέλη του Δ.Σ. της Cidesco: Άννα Αγγελή (Αντιπρόεδρος), Ελευθερία Αεράκη (Κοσμήτωρ / Δημ. Σχέσεις), Ηρώ Κορωναίου (Πρόεδρος), Δρ. Αναστασία Κοτσοπούλου (Γεν. Γραμματέας) και Δρ. Πάρις Αμοργινός (Ταμίας).

Στην Φωτογραφία διακρίνονται Η πρόεδρος του άσυλου Ανιάτων Ιωάννα Ηλιάδη, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Γεώργιος Δημόπουλος και η επί των δημοσίων σχέσεων Σάμπιν Σερπιέρη

Στην  κοπή της πίτας για το 2020 στο άσυλο ανιάτων βρέθηκε όπως κάθε χρόνο ο Ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Μεσσάλας και  η σύζυγος του ηθοποιός Ντένη Θεμελή.  Αφού έψαλαν τα κάλαντα χάρισαν σε όλους ημερολόγια που πρόσφερε με ευχές και ευλογίες για το 2020 ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικαίας Αλέξιος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γιώργος Μεσσάλας στον Ιερό ναό  Αγίων Αναργύρων ΨυρρήΤην Πέμπτη 19/12/2019 στις 7μμ εντός της εκκλησίας των Αγίων Αναργύρων Ψυρρή, η πάντοτε δρώσα συντροφιά των Ονειροδίαιτων (αποτελούμενη εφέτος από μαθητές, καθηγητές και αποφοίτους των: Ειδικού Λυκείου Ιλίου, ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Αχαρνών, 1ου Γυμνασίου Αγίων Αναργύρων και 1ου Λυκείου Αγίας Βαρβάρας) ήταν για μιαν ακόμη φορά πιστή στο καθιερωμένο και πολυαναμενόμενο χριστουγεννιάτικο αντάμωμα με το φίλιον και πεφιλημένο, δρων και διαδιδράσκον κοινό της.Οι Ονειροδίαιτοι εν δράσει, λοιπόν, παρουσίασαν σε μορφή θεάτρου αναλογίου το σημαντικότερο , αν και όχι τόσο ευρύτερα γνωστό, αθηναϊκό διήγημα του κυρ Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη "Ο Ξεπεσμένος Δερβίσης" υπό την στιβαρή σκηνοθετική καθοδήγηση τού μεγάλου ανδρός του θεάτρου μας, πολύπειρου δασκάλου, ηθοποιού και σκηνοθέτη Γιώργου Μεσσάλα.

Μήδεια Για τρεις μόνο παραστάσεις Η Μήδεια, με πρωταγωνίστρια την εξαίρετη Τζούλη Σούμα, θα παρουσιαστεί και πάλι στα τέλη Νοεμβρίου στο θέατρο ΡΟΕΣ, για τρεις παραστάσεις. Το αριστούργημα του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Γεωργαλά, συγκίνησε το κοινό στον πρώτο κύκλο παραστάσεων, με αποτέλεσμα το αίτημα πολλών θεατών για επανάληψη της παράστασης, και απέσπασε θερμές κριτικές.

2Το Άσυλο Ανιάτων και ο Γιώργος Μεσσάλας σας καλούν στην ειδικά διασκευασμένη παράσταση (60΄) του έργου του  Νικολάι Γκόγκολ Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ Την Πέμπτη 24 Μαΐου στις 13.00 στο Εντευκτήριο του Ασύλου Ανιάτων (Αγ. Ζώνης 39, Κυψέλη)

prigipas1 (1)«Ο ευτυχισμένος Πρίγκιπας», εμπνευσμένος από το ομώνυμο παραμύθι του Όσκαρ Ουάιλντ, μεταφέρεται στο θέατρο από την πένα της γνωστής συγγραφέως Βασιλικής Κάππα σε ελεύθερη θεατρική απόδοση. Το θεατρικό έργο «Ο ευτυχισμένος Πρίγκιπας» της Βασιλικής Κάππα θα είναι η φετινή παιδική παραγωγή του Λαϊκού Θεάτρου Γιώργου Βούρου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Βούρου και μουσική Ορέστη Τάνη.

zoi triantafilidiΕίναι αληθές ότι ένας ηθοποιός ανακαλύπτει κομμάτια του εαυτού του στους ήρωες που υποδύεται; Ναι, ένας ηθοποιός έχει τη πολυτέλεια να ζει σε διάφορες εποχές κ να αποκτά γνώσεις απ την ιστορία τους.

replika1Η τεχνητή νοημοσύνη, ο ερευνητής, η ρέπλικά του, το Κανάλι, και μια ερωτική ιστορία.Μετά τις sold out του Μαΐου - Ιουνίου, για β’ σεζόν.Από Κυριακή 9 Οκτωβρίου στο Studio Κυψέλης .Ο ερευνητής καλείται να ελέγξει το ανθρώπινο συναίσθημα ,εκπαιδεύοντας τη ρέπλικά του, που δεν είναι προγραμματισμένη για την αγάπη.Εκείνη όμως επιλέγει διαφορετικά.