Off Canvas sidebar is empty

Το «Ταξίδι στις αόρατες πόλεις» συνεχίζεται στο Ελσίνκι στην Φινλανδία

afisa vasiliki kappaΣυνεχίζει το ταξίδι της η έκθεση  της Βασιλικής Κάππα με τίτλο «Take a trip to the Invisible Cities», «Ταξίδι στις αόρατες πόλεις» στα πλαίσια του Δεύτερου Ελληνο-Φινλανδικού Φεστιβάλ “Ελλάδα Παντού” 28-30 Οκτωβρίου 2016 .Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, και της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και διοργανώνεται  από την " Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Ελλάδα Παντού», την Ομοσπονδία Φινλανδο-Ελληνικών Σωματείων τον Φινλανδο-Ελληνικό σύνδεσμο στο Ελσίνκι, και τον Σύνδεσμο Ελλήνων Φινλανδίας. Παρασκευή 28 Οκτωβρίου Αίθουσα Ευρωπαϊκής Επιτροπής


Η ατομική έκθεση της Βασιλικής Κάππα με τίτλο «Take a trip to the Invisible Cities», ήδη έχει παρουσιαστεί  στην  σουηδόφωνη παράκτια πόλη Korsnäs, στη δυτική Φινλανδία όπου φιλοξενήθηκε για ενάμισι μήνα (16/1/2015 έως 27/2/2015) στην πινακοθήκη της City Library, ενώ η πρώτη έκθεση είχε πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2014, στην αντίστοιχη πινακοθήκη από το Δήμο της πόλης Vaasa για ένα μήνα, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία και δεχόμενη πάνω από πέντε χιλιάδες επισκέπτες.


Εκτός από τα μοναδικά έργα ζωγραφικής, θα περιλαμβάνεται και το νέο βιβλίο της Βασιλικής Κάππα «Take a trip to the Invisible Cities», το οποίο προέκυψε από τη δημιουργική συνάντηση της με την ταινία «Take a trip» του Χρήστου Καρακάση η οποία πραγματεύεται το θέμα της πόλης μέσα από τον κινηματογραφικό φακό. Το κείμενο του βιβλίου αποτέλεσε αρχικά το κείμενο αφήγησης της ταινίας, ενώ τον Αύγουστο του 2014 εκδόθηκε στην αγγλική από τις εκδόσεις ΚΟΥΙΝΤΑ. Πρόκειται για ένα ποιητικό αφήγημα με στοιχεία από την πρώτη σύλληψη των εικαστικών πόλεων της, πριν δεκαπέντε χρόνια, μέχρι σήμερα. Κείμενα του βιβλίου μεταφράστηκαν στα σουηδικά από την διάσημη συγγραφέα Carita Nystrom .


Παρασκευή 28 Οκτωβρίου Αίθουσα Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Europpasali Malminkatu 16, Helsinki  (Ελεύθερη Είσοδος) 11:30 – 17:00

 

 

Η Βασιλική Κάππα γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Τορόντο. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Ως εικαστικός έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Γερμανία, Φινλανδία, Αμερική). Οι ζωγραφικές της σειρές έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα, ενώ πέρυσι τις δυο ατομικές της εκθέσεις στην Φινλανδία, με την γνωστή σειρά έργων της «κάνε ένα ταξίδι στις αόρατες πόλεις», στις πόλεις Vaasa και Korsnas επισκέφτηκαν χιλιάδες φιλότεχνοι. Ταυτόχρονα είναι επιτυχημένη συγγραφέας, καταχωρημένη από τη λογοτεχνική κριτική στις πιο ανατρεπτικές πένες της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας. Το πρώτο της βιβλίο «Η δίαιτα της Ύαινας» (μυθιστόρημα, εκδ. Καστανιώτη) ήταν στις επίσημες υποψηφιότητες για κρατικό βραβείο μυθιστορήματος.

Έργα της έχουν ανέβει στο θέατρο και λογοτεχνικά κείμενα της αποτελούν τον κορμό της αφήγησης σε πολλά κινηματογραφικά ντοκιμαντέρ. Το 2010 παρουσίασε το τηλεοπτικό πολιτιστικό ένθετο Blow-Up, σε σκηνοθεσία Χρήστου Καρακάση, για την εκπομπή Art uber alles (Attica Tv. Προβλήθηκαν δεκατέσσερα επεισόδια στην Ελλάδα και στην Κύπρο με πρόσωπα όπως οι: Δημήτρης Αθανίτης-σκηνοθέτης, Λουκία Ρικάκη-σκηνοθέτης, Βασίλης Μαζωμένος-σκηνοθέτης, Ανδρέας Μήτσου λογοτέχνης, Μάνια Παπαδημητρίου, ηθοποιός, Μάνθος Σαντοριναίος-εικαστικός κ.α.) Έχει συστηματική πολιτιστική δραστηριότητα. Είναι στους ιδρυτές και διοργανωτές του Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας (AIDFF).

Αρθρογραφεί στο Koyinta Art Magazine. Σπουδές: Ζωγραφικής και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα από το τμήμα Ψηφιακές μορφές Τέχνης (Καλών Τεχνών Αθήνας), Δίπλωμα Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου και τηλεόρασης (Σχ. Χατζίκου), Δίπλωμα Υποκριτικής (Δραματική Σχολή Βεάκη), Δίπλωμα Κλασσικού Τραγουδιού, Πτυχίο Ελληνικής Φιλολογίας- ειδίκευση στη Γλωσσολογία - Φιλοσοφική Αθηνών. Υποψήφια Διδάκτωρ  www.vasilikikappa.com

Πληροφορίες Koyinta