Τα Βραβεία και οι διακρίσεις του 10ου Φεστιβάλ Ολυμπίας

{mosimage}Tα Βραβεία της Κριτικής Επιτροπής Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μεγάλου Μήκους (Συνοδεύεται από 5 χιλιάδες ευρώ που προσφέρει το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου) Στην ταινία MUKHSIN για την εξαιρετική απόδοση του ερωτικού αισθήματος με ρεαλισμό, φαντασία και ποίηση.
Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μυθοπλασίας Μικρού Μήκους (Συνοδεύεται από 1.500 ευρώ που προσφέρει το Eλληνικό Kέντρο Kινηματογράφου)
Στην ταινία ΜΠΑΛΟΥΜΠΑ ΡΟΥΝΑ για την υποστήριξη μιας απλής ιστορίας με λιτά μέσα.
    
Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων Μικρού Μήκους (Συνοδεύεται από 1500 ευρώ που προσφέρει η γενικη γραμματεία επικοινωνίας/Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης)
Στην ταινία Η ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ για το υπέροχο αποτέλεσμα που προέκυψε από τον συνδυασμό οπτικής αισθητικής, μουσικής και λογοτεχνίας.

Βραβείο Σκηνοθεσίας Ταινίας Μεγάλου Μήκους
Στην Inesa Kurklietyte για την σκηνοθεσία στην ταινία η «Λίμνη με τα Κοράκια» για την απόλυτα πειστική, νατουραλιστική διδασκαλία και τη βαθειά ποιητική ατμόσφαιρα.

Βραβείο Σεναρίου Ταινίας Μεγάλου Μήκους
Στην Julie Gavras για το σενάριο στην ταινία «Φταίει ο Φιντέλ» για την ουσιαστική επαναφορά του πολιτικού λόγου με χιούμορ, λογική και αισιοδοξία.

Bραβείο Καλύτερης Ερμηνείας Κοριτσιού σε ταινία Μεγάλου Μήκους
Στα τέσσερα αγόρια που πρωταγωνιστούν στην ταινία « Ο ΟΥΝΙ Η ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΦΙΛΙΑ» για την φυσική και χαρισματική ενσάρκωση 4 εφήβων που μεγαλώνουν στην επαρχία της Ινδίας.

Ειδική μνεία
στην ταινία κινουμένων σχεδίων ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΟΜΟΛΟΓΕΙ γιατί αποδίδει εξαιρετικά το πνεύμα του Edgar Alan Poe στη μεγάλη οθόνη.

Βραβείο C.I.F.E.J.
Tο Βραβείο C.I.F.E.J.( Διεθνές Kέντρου Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους / Centre International du Film pour l’ Enfant et la Jeunesse) απονεμήθηκε στην ταινία MUKHSIN γιατί διαχέεται από αξίες που συνάδουν με το πνεύμα και τις αρχές του CIFEJ εστιάζοντας στον ανθρωπισμό και την αγάπη μέσα από μια απλή και συγκινητική ιστορία ενός κοριτσιού που μεγαλώνει στη σύγχρονη Μαλαισία.


Tα Βραβεία της Κριτικής Επιτροπής των Παιδιών

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μεγάλου Μήκους: «Φταίει ο Φιντέλ»

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους Μυθοπλασίας: «Μπαλούμπα Ρούνα»

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους Κινουμένων Σχεδίων: «Ζιχάρκα»

Πληροφορίες Koyinta

Off Canvas sidebar is empty