Ojos de Brujo

{mosimage}Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΟΛΛΕΚΤΙΒΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ ΔΙΝΕΙ ΡΥΘΜΟ ΣΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21.30 ΑΘΗΝΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» ΠΕΙΡΑΙΩΣ 254 – ΚΤΙΡΙΟ 6 ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21.30 ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: Metropolis, Ticket House, ticketshop.gr ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Θεσσαλονίκη 35 €, Αθήνα 45 €

Oι Ojos de Brujo, η πιο ανερχόμενη κι ανατρεπτική μπάντα του nuevo flamenco, της rumba των δρόμων, θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στις 8 και 9 Δεκεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα αντίστοιχα, ταξιδεύοντας το κοινό στον κόσμο της ελευθερίας, του αισθησιασμού και του ρυθμού που παρασύρει τη ζωή.

Με έδρα τη Βαρκελώνη, οι Ojos de Brujo, η ριζοσπαστική μπάντα ντόπιων μουσικών, χρησιμοποίησαν το όνομά τους, «τα μάτια του μάγου», για να μεταφέρουν το παραδοσιακό φλαμένκο στη σημερινή μουσική δράση. Το συγκρότημα ιδρύθηκε το 1990, από τον κιθαρίστα Ραμόν Χιμένεθ και τον μπασίστα Χουανλού και, με σκαλοπάτια τα εκρηκτικά τους jam sessions εξελίχθηκε στην τωρινή εννιαμελή του σύνθεση κι ανέβηκε στην κορυφή της ισπανόφωνης σκηνής. Η μουσική τους οδηγεί το φλαμένκο μέσα από ένα λαβύρινθο μουσικών ρευμάτων, με ακούσματα funk, rock, hip-hop, ηλεκτρονικής και ραπ. Ιέρεια της μπάντας, η τσιγκανο-πανκ, μαγευτική τραγουδίστρια Μαρίνα.

To πρώτο άλμπουμ των Ojos de Brujo, Vengue, προκάλεσε το ενδιαφέρον στην Ισπανία και σύστησε την μπάντα στην Ευρώπη. Μετά από μια φρενήρη και πολύ επιτυχημένη σειρά συμμετοχών σε φεστιβάλ, το συγκρότημα ίδρυσε τη δική του δισκογραφική εταιρεία, τη Fabrica de Colores και κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ του, Bari, μια δουλειά που απέδειξε απ’τη μια τη μουσική του τόλμη κι απ’ την άλλη το «σεβασμό για τον Πλανήτη Γη και τη σημασία της λαϊκής σοφίας.» Ελεύθεροι να δράσουν κατά βούληση, οι Ojos de Brujo έπαιξαν μπροστά σε ενθουσιώδες κοινό στη Λατινική και στη Βόρειο Αμερική, στην Ιαπωνία, το Μαρόκο, τη Γαλλία, τη Γερμανία κι έλαβαν μέρος στα μεγαλύτερα φεστιβάλ τζαζ, ροκ και έθνικ μουσικής, όπως στα Glastonbury, Womad, Rosklide, Summerstage NY Central Park, Lowlands, Montreal Jazz Festival. Το 2003 βραβεύτηκαν από το BBC ως το καλύτερο world συγκρότημα.

Πολιτικά δραστήριοι και καλλιτεχνικά εμπνευσμένοι, οι Ojos de Brujo συνεχίζουν το «μουσικό αγώνα τους» με το τρίτο τους άλμπουμ, Techari, με το οποίο και θα επισκεφθούν την Ελλάδα. Ο κόσμος τους κινείται από τη μουσική, αλλά περικλείει όλη την καταλανική δημιουργικότητα: η κολλεκτίβα των Ojos de Brujo συσπειρώνει γύρω τηους μια ολόκληρη ομάδα εικαστικών, φωτογράφων, ζωγράφων του δρόμου ή παραγωγών, σκηνοθετεί βίντεο, κυκλοφορεί το fanzine κόμικ «Rumba Contra el Mundo» (Η Ρούμπα Ενάντια στον Κόσμο), και προσπαθεί, με κινητήρα τη δύναμη του ήχου της, να φτιάξει για μας έναν καλύτερο κόσμο – ή, τουλάχιστον, να κάνει το ταξίδι πιο απολαυστικό. Το σίγουρο είναι πως στις συναυλίες τους θα μεταφερθούμε σε άλλα μέρη και θα παρακολουθήσουμε με μάτια εκστασιασμένα και σώματα παλλόμενα ένα από τα πιο φαντασμαγορικά και εκρηκτικά live της ζωής μας.

Τα άλμπουμ Bari και Techari κυκλοφορούν από την EMI Music.

«Καθαρόαιμο κέφι, χορευτική παραζάλη και αχαλίνωτη funk διατρέχουν τους ρυθμούς της ρούμπα, της ρέγκε, της tribal μουσικής τους. Μια ολοζώντανη σύγκρουση πολιτισμών και ειδών.» The Mirror «Μια ενθουσιώδης, μοντέρνα, ακαταμάχητη γιορτή του ρυθμού.» Metro «Το πιο ανεβαστικό συγκρότημα του πλανήτη.» Observer Music Monthly «Τα live τους είναι μια δύναμη της φύσης: ένα καραβάνι από χρώματα, ήχους και κίνηση.» Straight No Chaser

{tab=Παραγωγή}{mosimage}









{tab=Τηλέφωνα Επικοινωνίας}(+30) 210-74.75.080 - 2
{tab=Ηλεκτρονική Διεύθυνση}www.onstage.gr
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
{tab=Γραφείο Τύπου artache}Γραφείο Τύπου artache
www.artache.gr
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
(+30) 210-38.34.025
(+30) 694-44.47.170
(+30) 693-72.11.336
{/tabs}

Πληροφορίες Koyinta

Off Canvas sidebar is empty