Off Canvas sidebar is empty

CHEAP ARΤ

place1Η CHEAPART είναι η πιο σύγχρονη οργανωμένη εικαστική κίνηση και η μοναδική context art gallery στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1995. Μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει ένα σημαντικότατο έργο προβολής νέων τάσεων και ιδεών. Έχει έρθει σε επαφή με ένα κοινό στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη της τάξης των 75,000 ανθρώπων, πρωτοφανές για τα εικαστικά δεδομένα. 'Έδωσε την δυνατότητα σε 250 και πλέον καλλιτέχνες νεότερους και παλαιότερους να δοκιμάσουν νέες ιδέες και δυνατότητες απέναντι σ' ένα κοινό πλατύ και ταυτόχρονα απαιτητικό όλων των κοινωνικών ομάδων.

place2ΑΝΟΙΞΗ Η CHEAPART είναι ένας ανοιχτός χώρος εικαστικού πειραματισμού και έρευνας. 'Έτσι λειτούργησε μέχρι σήμερα βάζοντας ένα από τα κύρια θέματα της, την τιμή του έργου τέχνης, προμετωπίδα στην επικοινωνία της. Απο το 1999 έχοντας κατακτήσει την εμπιστοσύνη ενός πολύ μεγάλου κοινού έχει περάσει στην δεύτερη φάση του σχεδιασμού της μεταθέτοντας το βάρος της επικοινωνίας της στα καθ' αυτά πειραματικά στοιχεία του έργου τέχνης. Εκθέσεις όπως Extensions of Man, Fake, Παύση (μοντέλο για την Μπιενάλε της 50ης Βενετίας),Sleep Matters, Αthens-Beijing (Μπιενάλε Σάο Πάολο 2004) καθώς και η παρουσίαση στην ARTATHINA (Η Μηχανή), Ποιός έχει Ιδέα, τι είναι η Ιδέα; ,Tone Home , σηματοδοτούν αυτήν ακριβώς την φάση.

Η CHEAPART είναι κάτι εντελώς καινούριο, εξ'αρχης πειραματικό, και ως εκ τούτου δημιούργησε και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά ως προς το αντικείμενο, τον ρόλο και τις προθέσεις της.

Η CHEAPART ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ LABELS' ADDICTS Η CHEAPART έχει κατατεθειμένο σήμα και νομικά υποστηρίζεται από μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με αυστηρά εικαστικό προσανατολισμό. Ρόλος της είναι ο σχεδιασμός, η διοργάνωση των εκθέσεων και η διαχείρηση των χρημάτων που απαιτούνται για αυτές τις εκθέσεις. Δεν επιβάλλει κανενός είδους δέσμευση στους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στις εκθέσεις. Έχει στη διάθεσή της για την διοργάνωση των εκθέσεων, τον χώρο CHEAPART, πρόσφατα ανακαινισμένο κτίριο της οδού Θεμιστοκλέους & Ανδρέου Μεταξά στην πλατεία Εξαρχείων, στο κέντρο της Αθήνας.

Η CHEAP ARΤ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΜΙΓΩΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ Η ΜΗΧΑΝΗ Η μη εμπλοκή της εταιρείας στο θέμα των πωλήσεων των έργων, της δίνει την απόλυτη ελευθερία επιλογής της γενικής κατεύθυνσης και φιλοσοφίας των εκθέσεων καθώς και των καλλιτεχνών που μπορούν με το έργο τους να την στηρίξουν. Το ενδιαφέρον της προκειμένου να δεχθεί καλλιτέχνες και προτάσεις εστιάζεται αποκλειστικά στα ιδιαίτερα εικαστικά στοιχεία που καθιστούν το προτεινόμενο έργο απόλυτα πρωτότυπο όχι μόνο για το Ελλαδικό αλλά και για το διεθνές εν γένει εικαστικό τοπίο

place3Η CHEAP ART ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ Ο μη κερδοσκοπικός χαρακτήρας της είναι ταυτόχρονα και μη ανταγωνιστικός. Οι συνεργασίες, που συνήθως για λόγους οικονομικούς είναι ανέφικτες, αποτελούν για την Cheap Art κεντρικό στοιχείο της φιλοσοφίας και πρακτικής της. Απόλυτα πρωτότυπα έργα, που δικαιολογημένα οι γκαλερί αλλά και άλλοι καλλιτεχνικοί οργανισμοί αδυνατούν να προβάλουν λόγω της υψηλής τους "επικινδυνότητας", η CHEAPART έχει την δυνατότητα σε συνεργασία με τον εκάστοτε φορέα να τα εντάξει στο πρόγραμμα της.

(Άμεσος στόχος της Cheap Art είναι να προσελκύσει κοινές εκθέσεις με καθαρά ερευνητικό χαρακτήρα) Η CHEAPART προσφέρεται σαν τομή όλων των φορέων του εικαστικού χώρου. Φιλοδοξεί να αποτελέσει ακόμα πλατύτερα απ' ότι μέχρι σήμερα τον τόπο έρευνας και πειραματισμού ολόκληρου του εικαστικού χώρου. Απελευθερώνοντας, εκεί που οι οικονομικές δεσμεύσεις και πιέσεις τείνουν να συνθλίψουν, όλες αυτές τις δυνάμεις που αποτελούν την πηγή της εικαστικής έκφρασης.
© Cheapart 2006


{tab=Διεύθυνση Χώρου}CHEAPART
Θεμιστοκλέους & Α. Μεταξά 25
Αθήνα 106 81
{tab=Τηλέφωνα Επικοινωνίας}Tel/fax: (+30) 210-38.17.517
{tab=Ηλεκτρονική Διεύθυνση}This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.cheapart.gr
{/tabs}

Χρήστος Ν. Καρακάσης