{mosimage}Δύο εκθέσεις με θέμα τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού παρουσιάζουν οι Ημέρες Περιβάλλοντος που διοργανώνονται για τρίτη συνεχή χρονιά στην Πάτρα από το περιοδικό ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και την εταιρία περιβαλλοντικής επικοινωνίας AGENDA.Πρόκειται για την έκθεση φωτογραφίας «Οι Δρόμοι της Φωτιάς» της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας και της εικαστικής εγκατάστασης φοιτητών του τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Πατρών «απο(κ)αϊδια – από.τα.ιδια», οι οποίες παρουσιάζονται στον εκθεσιακό χώρο της Veso Mare (πρώην La pasteria).


Η έκθεση «Οι Δρόμοι της φωτιάς» παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενώ από την Παρασκευή 16/5 η έκθεση θα φιλοξενείται στην αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στην πλήρη της μορφή η έκθεση οργανώθηκε για πρώτη φορά στο Δήμο του Κορδελιού (σημερινό Καρσί Γιακά) της Σμύρνης και κατόπιν στο Δήμο Αλντινολούκ το Δεκέμβριο του 2007, στο πλαίσιο της πρώτης συνάντησης μεταξύ εκπροσώπων των Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας και Τουρκίας που συμμετέχουν στο Δίκτυο «Θεοδωράκεια».

Μέσα από τις φωτογραφίες που επέλεξαν και προσέφεραν για την έκθεση οι ίδιοι οι φωτορεπόρτερ που βρέθηκαν στους τόπους της καταστροφής και την απαθανάτισαν, οι Ημέρες Περιβάλλοντος θέλουν να κρατήσουν ζωντανή τη μνήμη και στοχεύουν στη μεγιστοποίηση της ευαισθητοποίησης των πολιτών αναφορικά με την πυροπροστασία.
Μετά το τέλος των “Ημερών Περιβάλλοντος” η έκθεση θα ταξιδέψει σε Δήμους της Αχαΐας και της υπόλοιπης Ελλάδας.

Στην έκθεση παρουσιάζουν φωτογραφίες τους οι:
Milos Bicanski, Μάριος Βαλασσόπουλος, Νικόλας Γιακουμίδης, Πέτρος Γιαννακούρης, Χάρις Γκίκας, Λουίζα Γκουλιαλμάκη, Γιάννης Καμπούρης, Γιάννης Κανελλόπουλος, Μιχάλης Καραγιάννης, Πέτρος Καρατζιάς, Μαργαρίτα Κιάου, Χρήστος Κισατζεκιάν, Γιάννης Κολεσίδης, Γιώτα Κορμπάκη, Μάρω Κουρή, Βασίλης Κουτρουμάνος, Νικήτας Κωτσιάρης, Δημήτρης Λεγάκης, Μάριος Λώλος, Άρης Μεσσίνης, Δημήτρης Μεσσίνης, Στεφανία Μιζάρα, Δημήτρης Μιχαλάκης, Γιώργος Μουτάφης, Γιάννης Μπεχράκης, Ορέστης Παναγιώτου, Αντώνης Πασβαντής, Νίκος Πηλός, Άγγελος Ρασσιάς, Παναγιώτης Τζαμάρος, Κώστας Τσιρώνης, Παύλος Φυσάκης , Ιάκωβος Χατζησταύρου και Άγγελος Χριστοφυλόπουλος.

Εικαστική εγκατάσταση
Η εικαστική εγκατάσταση «απο(κ)αϊδια - από.τα.ιδια» είναι μια ιδέα πέντε φοιτητών της Αρχιτεκτονικής, που αρνούνται να ξεχάσουν την τραγωδία – αντίθετα, την υπενθυμίζουν μέσα από την εγκατάσταση με στόχο να συμβάλλουν στην αποτροπή μιας νέας καταστροφής και στην αποφυγή της παγίδας του εφησυχασμού όλων μας.
Οι φοιτητές, οι οποίοι συνεργάζονται για δεύτερη χρονιά με τις “Ημέρες Περιβάλλοντος”, είναι οι: Γιάννης Κόττης, Μάρα Μπήτρου, Έλλη Ζούμπου, Κωνσταντίνα Ζήση και Περσεφόνη Κασούμη

Οι εκθέσεις παρουσιάζονται στον εκθεσιακό χώρο της Veso Mare (πρώην La Pasteria), από 15 έως 28 Μαΐου 7.00 μ.μ. με 10.00 μ.μ. καθημερινά. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Τα πρωινά η έκθεση θα παραμένει ανοικτή για τα σχολεία κατόπιν ραντεβού. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο 2610 323060.

Κεντρικοί χορηγοί στις φετινές Ημέρες Περιβάλλοντος είναι οι εταιρείες ΛΟΥΞ Μαρλαφέκας ΑΕΒΕ και VESO MARE.
Υποστηρικτές της εκδήλωσης το ξενοδοχείο Achaia Beach, η Οινοποιία Παρπαρούση, η roussis creative και το studio φωτογραφίας “στιγμιότυπο”. Χορηγοί επικοινωνίας είναι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί ΣΚΑΪ 89.4, Μελωδία και Mojo Radio.