Σκηνοθεσία : Διονύσης Λυκιαρδόπουλος
Θεατρική Διασκευή : Διονύσης Λυκιαρδόπουλος (Βασισμένη στην μετάφραση του διηγήματος απο τον Αρη Σφακιανάκη

Η ΜΥΓΑ έχει μεταφερθεί δυο φορές στον κινηματογράφο με μεγάλη επιτυχία ..Η πρώτη εκδοχή ήταν το 1957 απο τον Κουρτ Νιούμαν και η δεύτερη το 1986 απο τον Ντέιβιντ Κρόνεμπεργκ. Πανελλαδικά ειναι η πρώτη φορά που μεταφέρεται στο θέατρο.
Επιμέλεια ,δραματουργική επεξεργασία κειμένου : Στέργιος Ιωάννου
Σκηνικά - κουστούμια : Κική Μήλιου , Φωτισμοί : Αλέξανδρος Αλεξάνδρου, Ειδικά Εφφέ : Κωστής Αντωνίνης , Βίντεο art : Διονύσης Λυκιαρδόπουλος
Φωτογράφιση :Λάμπρος Νικάκης

Σταμάτης Κακαβελάκης , Μαρία Ρήγα , Στέργιος Ιωάννου, Ιορδάνης Καλέσης , 'Ιρις Κανδρή
ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΜΗΝΗ ΤΗΛ. 210 3428650 ΑΛΚΜΗΝΗΣ 8 ΓΚΑΖΙ ΜΕΤΡΟ ΚΕΡΑΜΙΚΟΥ
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΣΑΒΒΑΤΟ - ΚΥΡΙΑΚΗ
ΑΠΟ 8 ως 24 ΜΑΙΟΥ – 2015
ΤΙΜΗ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟΥ : 12 ΕΥΡΩ ΦΟΙΤΗΤΕΣ – ΑΝΕΡΓΟΙ 7 ΕΥΡΩ
ΩΡΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ 9.15 μ.μ.
Διονύσης Λυκιαρδόπουλος (ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ )
Γεννήθηκε στην Αθήνα . Ζει στο Παλαιό Φάληρο . Απόφοιτος της Σχολής Σταυράκου . Εχει παρακολουθήσει επίσης σεμινάρια οργάνωσης παραγωγής και σεμινάρια θεάτρου. Στην αρχή

Στον τεχνικό τομέα έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την κάμερα και το μοντάζ. Τα τελευταία χρόνια δουλεύει σαν Free Lancer
Εχει οργανώσει πολλές προβολές σε πολυχώρους με ταινίες μικρού μήκους αλλά και ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου σε συνδυασμό με σεμινάρια ιστορίας κινηματογράφου ,και έχει διδάξει το μάθημα ηθοποιός μπροστά απο την κάμερα στην Ν.Ε.Λ.Ε. Πειραιά .
ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ
ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ( 1989) , Ο ΚΟΥΚΛΟΣ (1994) , ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ (1996), Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ (ΕΚΠΕΔΕΥΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ 2000)
Ο ΤΟΙΧΟΣ (2003 ) (Παραγωγή Ε.Κ.Κ.)
Η ΜΥΓΑ είναι η πρώτη σκηνοθετική απόπειρα που κάνει στο Θέατρο

Ήταν όνειρο πολλών χρόνων, να κάνω την μεταφορά του συγκεκριμένου έργου στο θέατρο. 'Ενοιωθα ότι υπήρχε η ανάγκη να βγεί έξω απο τα στενά όρια της οθόνης, να γίνει κάτι ακόμα πιο ζωντανό.
Όταν είχα πρωτοδεί την ταινία του 1957 στην τηλεόραση, είχα μαγευτεί απο την ατμόσφαιρά της, τη λιτότητα γραφής, και πώς, το 1957 μέσα από ένα τόσο προχωρημένο επιστημονικά για την εποχή θέμα, την τηλεμεταφορά, έθετε με φαντασία πολλά σημαντικά θέματα όπως η δυσκολία επαφής ενός ζευγαριού, που αν και ζουν μαζί, η επικοινωνία σταδιακά χάνεται λόγο της υπέρμετρης φιλοδοξίας του ενός . Ο επιστήμονας μετατρέπεται σταδιακά σε τέρας και η πόρτα του εργαστηρίου γίνεται το αδιαπέραστο τείχος του ζευγαριού.
Η Επιστημονική φαντασία καταπιάνεται , κατά τη γνώμη μου, με διαχρονικά θέματα που τα θέτει όμως με διαλογικό τρόπο .Η τεχνολογία τις περισσότερες φορές λειτουργεί ως καταλύτης και αναγκάζει τον άνθρωπο, να έρθει αντιμέτωπος με τους εσωτερικούς του φόβους.Απο την άλλη πλευρά , θέματα όπως ,η εξέλιξη της τεχνολογίας και οι απρόβλεπτες συνέπειες της , τα ταξίδια στον χρόνο και, στο συγκεκριμένο έργο , το γεγονός ότι αποτελούμαστε από άτομα που μπορούν να διασπαστούν, μας βοηθούν στο να δούμε την ζωή με άλλο μάτι .
Υ.Γ. Κάτι ακούγεται τελευταία ότι η τηλεμεταφορά μπορεί ήδη να έχει επιτευχθεί