Μόνοι στο Σπίτι

{mosimage}Η «Ελεύθερη Σκηνή Τέχνης, Θέατρο Σοφούλη, Θεσσαλονίκης» , με την αρωγή της θεατρικής εταιρείας «Δημιουργοί»  παρουσιάζει στην παιδική σκηνή του θεάτρου Δημήτρης Ποταμίτης, το έργο της Καλλιόπης Παπαδάκη, «Μόνοι στο Σπίτι».
Μετά από μια επιτυχημένη πορεία στο παιδικό κοινό της Θεσσαλονίκης αλλά και της Βόρειας Ελλάδας γενικότερα,  η «Ελεύθερη Σκηνή Τέχνης, Θέατρο Σοφούλη» προσφέρει την δυνατότητα στο παιδικό κοινό της Αθήνας να ψυχαγωγηθεί αλλά και να προβληματιστεί μέσα από ένα έργο της σύγχρονης ελληνικής παιδικής λογοτεχνίας. 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Τα σχολεία… απεργούν !
Η μαμά;…πάλι meeting!
Η γιαγιά;… στην ουρά του Ι.Κ.Α!!
Η μπέιμπι σίτερ;…τρίτη φορά για δίπλωμα!!!
Ο μικρός και η μικρή;… μόνοι στο σπίτι!!!!

Μια καθημερινή ιστορία, όπου δύο παιδιά μένουν μόνα στο σπίτι χωρίς την επίβλεψη των μεγάλων.
Μέσα από τη φαντασία και τη δίψα για περιπέτεια, τα δυο παιδιά μαζί με τους μικρούς μας θεατές, γίνονται μία συμμορία ταραξιών και μεταμορφώνουν τον καθημερινό χώρο του σπιτιού τους σε γήπεδο μπάσκετ, πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, ζαχαροπλαστείο, ινστιτούτο ομορφιάς και πολλά ακόμα!
Είναι όμως ελεύθερα να  ζήσουν τα δικά τους παιχνίδια χωρίς να επηρεάζονται από τις «καλές» ή «κακές» σκέψεις που τριγυρνούν στο μυαλό τους;
Ποιος καθορίζει τις πράξεις τους τελικά;
Ένα έργο όπου οι εκπλήξεις και τα απρόοπτα δημιουργούν κωμικές καταστάσεις αλλά στο τέλος διδάσκουν στους μικρούς και μεγάλους τα αναγκαία όρια της ελευθερίας.



Παραστάσεις:       
κάθε Σάββατο 17.00μμ    και      Κυριακή 12.00μμ  και 16.00μμ

Τιμή εισιτηρίου 11 ευρώ / άτομο


Συντελεστές
Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Παυλίνας Χαρέλα, σκηνικά –κοστούμια Χρύσας Δαπόντε, χορογραφίες Χρυσηίδος Λιατζιβίρη, μουσική Μαρίνου Καρπούζα, Γιώργου Καραμφίλη, φωτισμοί Γιάννη Μπαμπαλή.

Παίζουν οι:
Βασίλης Μπαξεβάνης, Βασιλική Κωνσταντοπούλου, Λύσανδρος Σπετσιέρης, Παυλίνα Χαρέλα, Ζωή Αβραμίδου, Γιώργος Κοντοπόδης.
{mosimage}
ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΑΜΙΤΗΣ

Η ιστορία της παιδικής σκηνής του θεάτρου «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΑΜΙΤΗΣ» ξεκινά 35 χρόνια πριν με την επωνυμία θέατρο «ΕΡΕΥΝΑΣ». Ο Δημήτρης Ποταμίτης αποφάσισε να δώσει μια νέα πορεία στο παιδικό θέατρο, αντιμετωπίζοντας το με τη σοβαρότητα που αρμόζει σε αυτό το είδος θεάτρου που προετοιμάζει τους αυριανούς ενήλικες θεατρόφιλους.
Γνωρίζοντας καλά την παιδική ψυχή, γιατί και ο ίδιος παρέμεινε πάντα έφηβος, δημιούργησε παιδική σκηνή από τις πρώτες στο ελεύθερο θέατρο με χρώμα, φαντασία, μηνύματα και ευρηματικότητα. Γι’ αυτό το λόγο η παιδική σκηνή του θεάτρου «ΕΡΕΥΝΑΣ» Δημήτρης Ποταμίτης, πλουτίζοντας τη παιδική θεατρική δραματολογία με μικρά αριστουργήματα, είχε πάντα τη θέρμη υποστήριξη και αθρόα προσέλευση των λιλιπούτειων θεατρόφιλων.

Πληροφορίες Koyinta

Off Canvas sidebar is empty