Ο ΕΒΔΟΜΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

{mosimage}Η Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, ένας από τους πιο δημιουργικούς πολιτιστικούς πολυχώρους της Αθήνας, συνεχίζει στον δωδέκατο χρόνο της λειτουργίας της να πρωτοτυπεί, κρύβοντας και φέτος στα βαγόνια της τις πιο απίθανες εκπλήξεις.



ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΒΑΓΟΝΙ

Στο ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΒΑΓΟΝΙ η Τατιάνα Λύγαρη υποδέχεται τον Ευγένιο Τριβιζά και μαζί υλοποιούν μια εντελώς καινοτόμο ιδέα. Ο Ευγένιος Τριβιζάς γράφει, αποκλειστικά για το Τρένο στο Ρουφ, ένα ‘διπλό’ θεατρικό έργο με τίτλο Ο ΕΒΔΟΜΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ, το οποίο θα παρουσιάζεται σε δύο διαφορετικές εκδοχές. Μία εκδοχή μόνο για ενήλικες θεατές με τον υπότιτλο Αποπλάνηση μιας κούκλας σε βραδυνές παραστάσεις (Παρ.-Σάβ. 9 μ.μ. & Κυρ. 7 μ.μ.) και μία δεύτερη εκδοχή για τους μικρούς θεατές με τον υπότιτλο Το μυστικό του πειρατή Μπελαφούσκ, σε ορισμένες παραστάσεις εβδομαδιαίως (Τρ.-Τετ.-Πέμ.-Παρ. 10 π.μ. για σχολεία & Κυρ. 3 μ.μ. για το κοινό). Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο γνωστός κι αγαπημένος σε όλους μας συγγραφέας απευθύνεται για πρώτη φορά σε ενήλικο κοινό θεάτρου, ενώ παράλληλα για πρώτη φορά ο τόσο μαγικός και «παιχνιδιάρικος» χώρος του Τρένου-Θεάτρου ανοίγει τις πόρτες του και υποδέχεται παιδιά σαν επιβάτες του.


Η σκηνοθεσία είναι της Τατιάνας Λύγαρη, τα σκηνικά-κοστούμια της Ντόρας Λελούδα, η μουσική του Σταύρου Γασπαράτου, οι χορογραφίες της Ζωής Χατζηαντωνίου,  οι φωτισμοί του Nίκου Βλασόπουλου, με βοηθό σκηνοθέτη την Αλκυώνη Βαλσάρη, βοηθό σκηνογράφου τη Σμαράγδα Κανάρη και βοηθό μουσικού τον Γιώργο Πούλιο.
Παίζουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά): Γρηγόρης Γαλάτης, Ανδρέας Μαριανός, Δημήτρης Μενούνος, Χάρης Μπόσινας, Τζωρτζίνα Παλαιοθοδώρου, Τζένη Σκαρλάτου, Μανώλης Σορμαΐνης, Σωτήρης Ταχτσόγλου, Γιώργος Τσιδίμης.{mosimage}

ΠΡΕΜΙΕΡΑ
Ο ΕΒΔΟΜΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ Το μυστικό του πειρατή Μπελαφούσκ για τους μικρούς θεατές, Κυριακή 2 Νοεμβρίου, 3 μ.μ.
Ο ΕΒΔΟΜΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ Αποπλάνηση μιας κούκλας μόνο για ενήλικες, Παρασκευή 14 Νοεμβρίου, 9 μ.μ.

Παράλληλα, κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη στις 9 μ.μ. φιλοξενείται η θεατρική παράσταση Οι ράγες πίσω μου του Χάρη Ρώμα, σε σκηνοθεσία Χ.  Ρώμα, με τους Χάρη Ρώμα, Θωμαΐδα Ανδρούτσου, Δημήτρη Καρατζιά και Αναστάση Κολοβό.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΒΑΓΟΝΙ ORIENT EXPRESS
ι. Στο ΜΟΥΣΙΚΟ ΒΑΓΟΝΙ ORIENT EXPRESS ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΚΑΙ … ΜΠΛΟΥΖ! (Κάθε Παρ. και Σάβ. στις 9:30 μ.μ. και Κυρ. στις 8 μ.μ.) Μια μουσικο-θεατρική παράσταση όπου oι εξαιρετικές performers-τραγουδίστριες Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή, που εντυπωσίασαν την περασμένη χρονιά ως Μάγισσες στο Ρουφ, μας ταξιδεύουν μέσα από διαφορετικές γλώσσες και διαλέκτους, a capella ή με τη συνοδεία πιάνου, κιθάρας και κρουστών, σε ακούσματα παραδοσιακά ελληνικά, ρεμπέτικα, ελληνόφωνα της Κάτω Ιταλίας, μέχρι πορτογαλέζικα fados, ισπανόφωνα, γαλλικά, ιταλικά, ρουμάνικα, τούρκικα, βουλγάρικα, σέρβικα, αλλά και …αμερικάνικα μπλουζ.

Η σκηνοθεσία είναι της Νατάσσας Ζούκα, η μουσική επιμέλεια της Ελένης και Σουζάνας Βουγιουκλή, οι φωτισμοί της Εβίνας Βασιλακοπούλου και η καλλιτεχνική επιμέλεια της Τατιάνας Λύγαρη.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ
ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΚΑΙ…ΜΠΛΟΥΖ!
Παρασκευή 31 Οκτωβρίου, 9:30 μ.μ.
ιι. MUSICA MISTA (Κάθε Τρ. στις 9:30 μ.μ.) Η Ευαγγελία Τσιάρα και ο Ανδρέας Στεργίου σας προσκαλούν σε μια μουσική περιπλάνηση όπου  η παράδοση της Σαρδηνίας και της Κάτω Ιταλίας συναντά τις αμερικάνικες μπαλάντες, οι μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι πλέκονται με συνθέσεις του J.S. Bach και του Astor Piazzolla και η παριζιάνικη κουλτούρα φλερτάρει με τις παθιασμένες μουσικές της Λατινικής Αμερικής και της Πορτογαλίας.
ΠΡΕΜΙΕΡΑ
MUSICA MISTA
Τρίτη 4 Νοεμβρίου, 9:30 μ.μ.

ιιι. ΕΡΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΟΧΗ (Κάθε Τετ. και Πέμ.. στις 9:30 μ.μ.) Μια μουσική παράσταση με τραγούδια από τον έντεχνο ελληνικό χώρο, το χώρο της τζαζ, των μιούζικαλ μαζί με κείμενα της παγκόσμιας ποίησης και του θεάτρου. Ένα πιάνο, δυο φωνές. Τρεις γυναίκες βιώνουν τα στάδια του έρωτα από την πρώτη σπίθα και την απόλυτη ταύτιση μέχρι τον ανείπωτο πόνο. Κι ύστερα πάλι απ’ την αρχή.
Η δραματουργική σύνθεση είναι της Φανής Γέμτου, η σκηνοθεσία της Βιβής Κόκκα και ο σχεδιασμός φωτισμού της Εβίνας Βασιλακοπούλου.
Ερμηνεύουν (με αλφαβητική σειρά): Φανή Γέμτου, Καλλίνα Τσαπρούνη.
Στο πιάνο η Πόπη Μάλφα.
ΠΡΕΜΙΕΡΑ
ΕΡΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΟΧΗ
Τετάρτη 5 Νοεμβρίου, 9:30 μ.μ.

ιv. ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑ ΣΤΟ ORIENT EXPRESS
Μετά από την επιτυχία που σημείωσαν τα πρωτότυπα λογοτεχνικά brunches στο ζεστό και ατμοσφαιρικό Orient Express, συνεχίζεται και φέτος ο 2ος κύκλος συναντήσεων με  γνωστούς κι αγαπημένους Έλληνες συγγραφείς σ’ ένα ζεστό, φιλικό, λογοτεχνικό κυριακάτικο brunch. Προσκεκλημένοι φέτος Κική Δημουλά, Πέτρος Μάρκαρης, Ζυράννα Ζατέλη κ.ά.

WAGON-RESTAURANT & WAGON-BAR
Φέτος, στο κλίμα ανανέωσης του Wagon-Restaurant και του Wagon-Bar του Τρένου στο Ρουφ, ζήστε μια μοναδική γαστριμαργική εμπειρία με γεύσεις που έχουν την υπογραφή του γνωστού chef Λευτέρη Λαζάρου.


Οι καλλιτεχνικές διαδρομές του «Τρένου στο Ρουφ» πραγματοποιούνται με την ευγενική χορηγία της  VIVARTIA AE.
ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ της παράστασης για τους μικρούς θεατές Ο ΕΒΔΟΜΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ Το μυστικό του πειρατή Μπελαφούσκ είναι η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.

Πληροφορίες  - Κρατήσεις θέσεων
Αμαξοστοιχία-Θέατρο «το  Τρένο στο Ρουφ»
Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ, επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως, Προαστιακός Ρουφ, τηλ: 210-5298922 / 6937-604988
καθημερινά εκτός Δευτέρας : 10.00–14.00 & 18.00–22.00

ΤΡΕΝΟΘΕΑΤΡΟ        
Μακρυγιάννη 5-7, Μετρό Ακρόπολη
τηλ/fax: 210-9243609
Δευτέρα – Τετάρτη – Σάββατο : 10.00–15.00
& Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή : 10.00–14.30 & 17.30–21.00

Πληροφορίες Koyinta

Off Canvas sidebar is empty