Το θέμα του έργου, είναι η βία και ο απόηχός της, με τα θύματα και τους θύτες να προσπαθούν να συμβιώσουν. Η πρωταγωνίστρια, ένα από τα θύματα της δικτατορίας του Πινοσέτ, με τον άντρα της, έναν δικηγόρο, προσπαθούν να επουλώσουν τα τραύματα του παρελθόντος, μέχρι που εισβάλει ένας άγνωστος που μοιάζει με το βασανιστή της γυναίκας, φέρνοντας το ζευγάρι αντιμέτωπο με κρίσιμα ηθικά και συναισθηματικά διλήμματα…
…και αυτή, αποφασίζει να πάρει τη δικαιοσύνη στα χέρια της…
Η παράσταση ξεκινά τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010 και παραστάσεις θα
δίνονται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15 στο θέατρο Άνεσις – θεατρική
σκηνή Ανδρέας Βουτσινάς για έναν κύκλο 30 παραστάσεων, με τους εξής
συντελεστές: μετάφραση-σκηνοθεσία: Χρήστος Καρχαδάκης, σκηνικά-κοστούμια
Μυρτώ Αναστασοπούλου, φωτισμοί Κατερίνα Μαραγκουδάκη, μουσική επιμέλεια
Αντώνης Καχριμάνης. Παίζουν με σειρά εμφάνισης οι ηθοποιοί: Κατερίνα
Λέχου, Αλέξανδρος Σταύρου, Μάνος Ζαχαράκος.
Ο Θάνατος και η Κόρη
Το έργο «Ο Θάνατος και η Κόρη» τιμήθηκε με το θεατρικό βραβείο Olivier για το καλύτερο έργο της χρονιάς και ακολούθησαν πλήθος διακρίσεων σε πολλές χώρες.
Το έργο ανέβηκε πρώτη φορά στο Λονδίνο, στο Royal Court Theatre Upstairs, στις 4 Ιουλίου 1991 και στη συνέχεια στην κεντρική σκηνή του ίδιου θεάτρου στις 31 Οκτωβρίου 1991, με τους ακόλουθους συντελεστές: σκηνοθεσία: Λίντεϊ Πόσνερ, σκηνικά: Ίαν Μακ Νηλ, φωτισμοί: Κέβιν Σλιπ και διανομή: Τζούλιετ Στίβενσον (Παουλίνα), Μπιλ Πάτερσον (Τζεράρντο), Μάικλ Μπερν (Ρομπέρτο).
Την επόμενη χρονιά παίχτηκε στη Νέα Υόρκη στο Brooks Atkinson Theatre σε σκηνοθεσία Μάικλ Νίκολς, σκηνικά Τόνι Ουάλτον, κοστούμια Αν Ροθ και στη διανομή: Γκλεν Γκλόουζ (Παουλίνα) Ρίτσαρντ Ντρέιφους (Τζεράρντο), Τζιν Χάκμαν (Ρομπέρτο).
Στη συνέχεια (1994), ο Ρομάν Πολάνσκι μετέφερε το έργο στον κινηματογράφο. Τους τρεις ήρωες έπαιξαν η Σιγκούρνεϊ Γουίβερ (Παουλίνα), Στιούαρτ Γουίλσον (Τζεράρντο), Μπεν Κίνγκσλεϊ (Ρομπέρτο).
Στην ελληνική σκηνή παίχτηκε για πρώτη φορά στο θέατρο Αμιράλ τη θεατρική περίοδο 1993-94.