Off Canvas sidebar is empty

Σεμιναρια Κινηματογραφου

koyinta«Η Πολιτιστική Εταιρεία ΚΟΥΙΝΤΑ σε συνεργασία με την σχολή L.A. THEATER θέλοντας να προωθήσει τον Κινηματογράφο ξεκινά μαθήματα κάθε Τρίτη 19.30 – 21.30 σε αυτόνομους τρίμηνους κύκλους. Το σεμινάριο ολοκληρώνεται με την  κατασκευή μίας ταινίας 5-10 λεπτών με αποκλειστικούς δημιουργούς τους συμμετέχοντες. L.A. Theater: Βας. Αλεξάνδρου 6 & Αναλήψεως 1 (μετρό Αγ. Αντωνίου) Περιστέρι, τηλ. 210 5789337, e-mail. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.»

 

 

Το σεμινάριο χωρίζεται σε τρεις κύκλους αυτόνομους με ένα τελικό σκοπό. Ο πρώτος κύκλος περιλαμβάνει απλά μαθήματα θεωρητικής μύησης. Ο δεύτερος ενώνει την τεχνική με την θεωρία. Ο τρίτος είναι η πρακτική εφαρμογή των δύο προηγούμενων κύκλων, με την κατασκευή μίας ταινίας και ενός ντοκιμαντέρ 5-10 λεπτών με αποκλειστικούς δημιουργούς τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο.
Ενότητες:

- Η ανάπτυξη ενός σχεδίου παραγωγής οπτικοακουστικού προϊόντος,
- Προβλήματα που σχετίζονται με το σενάριο, δραματουργία,
- Πηγές χαρακτήρων
- Συν-συγγραφή σεναρίου
Κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες χωρίζονται σε μικρές ομάδες και η καθεμία αναλαμβάνει την επεξεργασία κομματιού του σεναρίου. Η ενότητα που ακολουθεί συνίσταται σε μια μονοήμερη συμβουλευτική συνάντηση για κάθε σχέδιο παραγωγής, είτε σε προσωπικό επίπεδο είτε στα πλαίσια μιας ολιγομελούς ομάδας,.
Η θεωρία παρουσιάζεται μέσα από μια σειρά διαλέξεων ενω η πρακτική εφαρμογή θα εχει τον χαρακτήρα workshop (εργαστηριακού μαθήματος).Η πρόοδος των εργαστηριακών σεμιναρίων μεταβάλλεται και εξελίσσεται, ακολουθώντας τις αντίστοιχες εξελίξεις που παρατηρούνται στην εξέλιξη της Ομάδας

Ντοκιμαντέρ

Κατά τη διάρκεια του πρώτου σεμιναρίου θα μελετηθούν διαφορετικές τεχνικές αφήγησης για ντοκιμαντέρ μέσω αναλύσεων και προβολών ταινιών. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μικρές θεωρητικές συζητήσεις πάνω στην θεωρία ενώ παράλληλα με προβολές και κινηματογράφηση θα εντάσσουν την δική τους ιδέα.

Αναλυτικά οι κύκλοι σπουδών

Θεωρητικός Κύκλος, Γενική Μύηση, Γνωριμία με την κινηματογραφική Αισθητική, Οπτικά στοιχεία, Η στατική εικόνα Α/Μ Φωτογραφία-έγχρωμη ,το πέρασμα στην κινούμενη εικόνα Ιστορία των κινηματογραφικών ρευμάτων, σχολών και κινημάτων και αναφορά στο έργο μεγάλων δημιουργών Μπουρλέσκ, Σχολή του Μπράιτον - Γκρίφιθ, Ρώσικη Πρωτοπορία - Αϊζεστάιν, Εξπρεσιονισμός, Σουρεαλισμός, Ντανταϊσμός και Avant- Gard, Γαλλικός Ποιητικός Ρεαλισμός - Ρενουάρ, Γουέλς, Ιταλικός Νεορεαλισμός, Nouvelle Vague, Free Cinema Ιστορία του Μοντάζ (Πόρτερ, Γκρίφιθ, Αϊζεστάιν, Γουέλς, Γκοντάρ)
Iστορία του ελληνικού κινηματογράφου, Ο Ηθοποιός μπροστά στην κάμερα
Η υποκριτική στον Κινηματογράφο, Η σημασία των ήχων στο οπτικοακουστικό αποτέλεσμα, Σενάριο ,υπόθεση ,πλοκή
Κινηματογραφική Τεχνική
Εισαγωγή στη Γλώσσα του κινηματογράφου, Εκφραστικά Μέσα -Οπτικά στοιχεία, Ηχητικά στοιχεία Κινηματογραφικός χωρόχρονος, Χωρικές και χρονικές ελλείψεις, Σκηνή και Σεκάνς, Είδη πλάνων, Θέσεις και κινήσεις της μηχανής λήψης
Σύντομη γνωριμία με τα βασικά θέματα της Κινηματογραφικής τεχνικής
Μηχανή λήψης και προβολής, Είδη Φιλμ και Φακών,
Βιντεοτέχνη
Μοντάζ -Editing -Non Linear Editing

Εισηγητής και συντονιστής του Εργαστηρίου θα είναι ο
Παραγωγός-Σεναριογράφος - Σκηνοθέτης
Ιδρυτής της Πολιτιστικής εταιρείας ΚΟΥΙΝΤΑ
Και της Κινηματογραφικής Εταιρείας KOYINTA Production
Χρήστος Ν. Καρακάσης

Πληροφορίες Koyinta