Off Canvas sidebar is empty

Οψόμεθα εις Φιλίππους

{mosimage}Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κομοτηνής ανεβάζουν σε συμπαραγωγή το έργο «Οψόμεθα εις Φιλίππους» τη Δευτέτρα 28 Ιουλίου 2008,  στο Θέατρο Ρεματιάς, στα πλαίσια του Φεστιβάλ 2008 που διοργανώνει το Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Χαλανδρίου.
Δέκα ηθοποιοί με πέντε μοτοσικλέτες φτάνουν στον κάμπο των Φιλίππων για να διανυκτερεύσουν στο σημείο όπου έγινε η μάχη (ίσως μελετούν τον «Ιούλιο Καίσαρα» του Σαίξπηρ και φιλοδοξούν κάποια στιγμή να το ανεβάσουν ή ίσως έχουν τους λόγους τους). Εντοπίζουν το μέρος, είναι ακριβώς απέναντι από τα λασπόλουτρα, ένα μεγάλο οικόπεδο κατάφυτο από λεύκες με φόντο το λόφο του Βρούτου. Στήνουν τις σκηνές τους, ακούνε μουσικές, ετοιμάζουν το δείπνο, ανάβουν λάμπες θυέλλης, φτιάχνουν τον κύκλο τους και αρχίζουν να διηγούνται από στήθους τους «Παράλληλους Βίους» του Πλούταρχου. Τους βίους του Καίσαρα, του Βρούτου, του Κάσσιου, του Μάρκου Αντώνιου, πηγές από όπου άντλησε και ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ για τη συγγραφή του ομώνυμου έργου. Όταν η διήγηση φτάνει στα γεγονότα της μάχης των Φιλίππων, αλλάζουν ξαφνικά όλοι και όλα. Άλλο φως, άλλο χρώμα. Οι σκηνές του αυτοσχέδιου κάμπινγκ μετατρέπονται σε σκηνές πολέμου, οι μοτοσικλετιστές σε λεγεώνες, τα κράνη σε κράνη πολεμιστών, οι μουσικές, ήχοι, καλπασμοί,  σαλπίσματα και σκόνη.

Η Ε΄ Πράξη του «Ιούλιου Καίσαρα» διαδραματίζεται στο φυσικό της χώρο (τον κάμπο των Φιλίππων). Παίζεται σαν προηγουμένως να έχει παιχτεί κανονικά ολόκληρο το έργο ή καλύτερα σαν να γυρίζει ο χρόνος πίσω, σα να τους επισκέπτονται οι πραγματικοί ήρωες. Ο Χρόνος στην Τέχνη δεν παίζει και τον σημαντικότερο ρόλο…
Ιδέα εκκίνησης για το ανέβασμα του συγκεκριμένου έργου υπήρξε ο τόπος των Φιλίππων. Γι’ αυτό και διαλέγουμε να παιχτεί στον χώρο αυτό. Έτσι κι αλλιώς, οι Φίλιπποι ιστορικά οφείλουν τα πάντα στις δύο μεγάλες αυτοκτονίες του Βρούτου και του Κάσσιου, στη μάχη των Φιλίππων, στην ήττα των Δημοκρατικών.



Συντελεστές:

Μετάφραση: Κ.Καρθαίος
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης
Σκηνικά- κοστούμια: Ελένη Στρούλια
Μουσική: Γιώργος Ανδρέου
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγγουδάκη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κορίνα Βασιλειάδου
Αφήγηση: Κατερίνα Λυπιρίδου
Επιμέλεια κίνησης: Μαρία Κολιοπούλου
Παίζουν: Ρηνιώ Κυριαζή, Παντελής Δεντάκης, Κωνταντίνα Τάκαλου, Σύρμω Κεκέ, Άρης Τσαμπαλίκα, Νίκος Τουρνάκης, Θάνος Τοκάκης, Ειρήνη Βασιλάτου, Ηλίας Κούτλας.


Τιμή εισιτηρίου: 20 ευρώ, φοιτητικό 15 ευρώ.


ΔΕΥΤΕΡΑ 28  ΙΟΥΛΙΟΥ 2008
Ωρα Έναρξης 21.00 


Θέατρο Ρεματιάς, Πεζόδρομος Προφήτου Ηλία, Χαλάνδρι

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: www.halandri.gr, E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Τηλ. Επικοινωνίας: 210-6820464, 210-6894533

Πληροφορίες Koyinta