Off Canvas sidebar is empty

Oreste de Santis

oreste1Ο Oreste de Santis γεννήθηκε το 1961στο Pozzuoli. Από πολύς νωρίς ασχολήθηκε με τη μουσική και το θέατρο, συνθέτοντας μουσική και τραγούδια και γράφοντας κωμωδίες αλλά και έργα για παιδιά. Την αγάπη του για τη μουσική δεν την ξεχνάει ούτε στιγμή γι’αυτό έχει αναλάβει ο ίδιος τη μουσική επένδυση των έργων του.
Έχει γράψει περισσότερα από δεκαπέντε θεατρικά έργα, εκ των οποίων αρκετά παιδικά. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν «Η οικογένεια Μπρουσκολίν», «Ξαναφτιάχνοντας μια ζωή», «Υπηρεσία δωματίου», «Τα Χριστούγεννα έρχονται πάντα», «Ο υποψήφιος», «Το μπλε κάστρο», «Ο φίλος μου ο Ίντερνετ», κ.ά.

Τα θέματα με τα οποία καταπιάνεται και ο τρόπος με τον οποίο τα παρουσιάζει, άπτονται και της ελληνικής πραγματικότητας, αποδεικνύοντας περίτρανα πόσο μοιάζουν οι δυο γειτονικοί λαοί.
Το 1994 ίδρυσε την καλλιτεχνική εταιρεία “Gli Indimenticabili” η οποία όλα αυτά τα χρόνια ανεβάζει παραστάσεις σε διάφορες πόλεις της Ιταλίας.1.Το μπλε κάστρο(Il castello blu)

(παιδικό μουσικό παραμύθι σε δύο πράξεις)

Περίληψη
Μια ομάδα παιδιών, με τη βοήθεια ενός μάγου φτάνει στον βυθό της θάλασσας, προκειμένου να επισκεφθούν το μπλε κάστρο. Εκεί, έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν όλα τα όντα της θάλασας, ψάρια και θαλασσινά, και να αναλάβουν την επιχείρηση να ανακαλύψουν καινούργιους κόσμους, καινούργιες κουλτούρες. Μέσα από το κείμενο προβάλλει η αξία της θάλασσας ως δώρο ανεκτίμητης αξίας στα χέρια μιας ανθρωπότητας που όσο πάει και γίνεται όλο και πιο απρόσεκτη και αδιάφορη.

2.Η οικογένεια Μπρουσκολίν (La famiglia Bruscolin)
Είδος: Κωμωδία (commedia)
2 πράξεις
Σκηνικό: 1 (σαλόνι)
Ρόλοι: 3 ανδρικοί, 2 γυναικείοι

Περίληψη
Η οικογένεια Μπροσκολίν αποτελείται από τέσσερα πρόσωπα, από τα οποία οι δύο είναι ψευτοανάπηροι (Φερντινάντο και Ραφίνα), έναν πραγματικά ανάπηρο (Βιντσεντζίνο) και την κόρη Λουτσιέλλα. Η ζωή τους κυλάει ήσυχα με αναρίθμητες συντάξεις, μέχρι τη στιγμή που φτάνει ο Τζενάρο. Ο Τζενάρο είναι φτωχός και στο παρεθόν αποτελούσε το ερωτικό αντικείμενο του πόθου για τη Λουτσιέλλα. Μόλις οι δύο νέοι ξανασυναντιούνται, ο έρωτας ανάμεσά τους ξαναφουντώνει θέλουν να παντρευτούν, ο πατέρας της όμως αρνείται γιατί δεν έχει καμιά εμπιστοσύνη στον Τζενάρο...

3.Εγώ, ο Αλφρέντο και η Βαλεντίνα (Io, Alfredo e Valentina)
Είδος: κωμωδία (commedia)
2 πράξεις
Σκηνικό:
Ρόλοι: 3 ανδρικοί, 3 γυναικείοι

Περίληψη
Ο Φεντερίκο είναι εργένης και ζει σε ένα διαμέρισμα στη Ρώμη. Σχεδόν πάντα η αδερφή του Μαρία πηγαίνει εκεί για να καθαρίζει το σπίτι του. Η Μαρία είναι πολύ αφοσιωμένη στον αδερφό της και θα ήθελε να τον δει παντρεμένο. Δυστυχώς όμως πιστεύει ότι η επιθυμία της μάλλον δε θα πραγματοποιηθεί γιατί, σύμφωνα με τα κουτσομπολιά της γειτονιάς, ο Φεντερίκο είναι gay…
Ξαναφτιάχνοντας μια ζωή

4.Ζωή Νο2 (Rifarsi una vita)
Είδος: Κωμωδία (commedia)
2 πράξεις
Σκηνικό: 1 (σαλόνι)
Ρόλοι: 5 ανδρικοί, 2 γυναικείοι

Περίληψη
Ο Κύρος βγαίνει από τη φυλακή αφού έχει εκτίσει ποινή εικοσαετούς κάθειρξης επειδή, σύμφωνα με το δικαστήριο, ήταν ο δολοφόνος του εραστή της γυναίκας του, κατηγορία την οποία δεν δέχτηκε ούτε για μια φορά ο Κύρος. Μετά την αποφυλάκισή του, ο Κύρος καταλύει στο Μιλάνο, στο σπίτι της αδερφής του Καμέλλα. Δυστυχώς ο άντρας της Καρμέλλα, ο Σαλβατόρε, αφενός δεν πιστεύει στην αθωότητα του Κύρου και αφ’ ετέρου, δεν θέλει έναν πρώην κατάδικο στο σπίτι του...

5.Τα Χριστούγεννα έρχονται πάντα (Natale vene sempre)
Είδος: Κωμωδία Μιούζικαλ (commedia musicale)
2 πράξεις
Σκηνικό: 1
Ρόλοι: 6 ανδρικοί, 3 γυναικείοι, 1 παιδί

Περίληψη
Η Αμαλία και ο Τζιοβάννι (μητέρα και γιος) είναι δυο μάγοι. Εξασκούν αυτό το ιδιαίτερα κερδοφόρο «επάγγελμα» για πάρα πολλά χρόνια. Μένουν σε ένα παλιό και πολύ μεγάλο σπίτι που διαθέτει πάρα πολλούς διαδρόμους. Μια μέρα, ένα αναπάντεχο γεγονός θα βγάλει στο φως τη φιλοσοφία τους για τη ζωή.

6.Υπηρεσία δωματίου (Servizio in camera)
Είδος: Κωμωδία (commedia)
2 πράξεις
Σκηνικό: 1 (σουίτα ξενοδοχείου)
Ρόλοι: 6 ανδρικοί, 4 γυναικείοι

Περίληψη
Όταν η Όλγα ανακάλυψε πως ο άντρας της την απάτησε, αποφάσισε να τον πληρώσει με το ίδιο νόμισμα και φυσικά, όταν μια γυναίκα αποφασίζει να εκδικηθεί, κανείς δεν μπορεί να την εμποδίσει.

Πληροφορίες Koyinta