{mosimage}ΜΑΡΤΙΟΣ 2007
Παρ.2, Σάβ.3 ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΒΒΙΔΑΚΗΣ (ο αγαπημένος τραγουδοποιός  σε ένα πρόγραμμα έκπληξη)
Κυριακή 4 FREE SPACE LOSS-INCE21F-MARVEL UNICORN(Hard Rock Night)
Πέμπτη 8 HEAVEN FORBID-ANAL VARITAS - STEEL BORN VIRTUE(Metal Night)
Παρ. 9, Σάβ.10 ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΒΒΙΔΑΚΗΣ (ο αγαπημένος τραγουδοποιός  σε ένα πρόγραμμα έκπληξη)
Κυριακή 11 LOW BAP SESSIONS (βραδιά αφιερωμένη στον B.D.Foxmoor)
Πέμπτη 15, Παρασκευή 16 ΕΛΕΝΗ ΠΕΤΑ-ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΡΗΣ (Αυτό που μας δένει)
Σάβ. 17 RAINING PLEASURE sup: Delightful (με νέο υλικό στην πρώτη Αθηναϊκή τους εμφάνιση)
Κυριακή 18 Underground Studios Rock Festival
Πέμπτη 22 ΕΛΕΝΗ ΠΕΤΑ-ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΡΗΣ (Αυτό που μας δένει)
Παρασκευή 23, Σάββατο 24 LOUISIANA RED-BLUES WIRE (η κορυφαία blues εμπειρία)
Κυριακή 25 REFLECTION(το μεγαλύτερο εγχώριο epic metal group)
Πέμπτη 29 ΕΛΕΝΗ ΠΕΤΑ-ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΡΗΣ (Αυτό που μας δένει)
Παρασκευή 30, Σάββατο 31 ACTIVE MEMBER (το Low Bap σε μια ‘Σκιεράτσα’)

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2007
Τετάρτη 4 ΜΟΝΟ ΓΥΜΝΟ (ελληνόφωνο rock)
Παρασκευή 20, Σάββατο 21 ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ (Η Μαστοράντζα του Ερντεμπιλ)
Παρασκευή 27, Σάββατο 28 ΧΑΙΝΗΔΕΣ (αυθεντικά μουσικά ταξίδια με  συνέπεια , ήθος και μεράκι)

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΒΒΙΔΑΚΗΣ
Παρασκευή 2, Σάββατο 3 Μαρτίου 2007, 11.00 μ.μ. -15€
Παρασκευή 9, Σάββατο 10 Μαρτίου 2007, 11.00 μ.μ. -15€

        Ο Γιάννης Σαββιδάκης, ο τραγουδοποιός που έχουμε γνωρίσει και έχουμε αγαπήσει μέσα από τις μελωδίες του, τους στίχους του και τις κατά καιρούς τηλεοπτικές εμφανίσεις του θα βρεθεί για δύο διήμερα στη Μουσική Σκηνή «Στον Αέρα» της Πετρούπολης, για τις κεντρικές του Αθηναϊκές εμφανίσεις.
        Ο Γιάννης Σαββιδάκης θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με νέο υλικό που θα “δοκιμάσει” στ’ αυτιά μας μαζί με τα πολύ γνωστά τραγούδια του (το κορίτσι μου κοιμάται, δέκα μάγισσες, έχεις τον τρόπο, το φιλί σου μου φτιάχνει τη μέρα, το μυστικό κ.α.). Δεν θα σταθεί όμως μόνο στην ελληνική σκηνή. Θα μας παρασύρει με το δικό του μοναδικό ύφος και στη διεθνή μουσική σκηνή και στους ρυθμούς του Robbie Williams, των Maroon 5, των U2, των Doors, των Pink Floyd, του Erros Rammazzotti, του Prince, της Anastacia και πολλών άλλων.   

Βιογραφικό: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε σωματική αγωγή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μετά την αποφοίτησή του πήγε στην Αμερική για μεταπτυχιακά όπου συγχρόνως δούλευε ως μουσικός σε διάφορα club.
Επόμενος σταθμός του η Ολλανδία. Εκεί δημιουργεί ένα μουσικό σχήμα, τους "Just us".
Το 1989 εκπροσώπησε την Κύπρο στο Φεστιβάλ της Eurovision μαζί με τη Φανή Πολυμέρη, με το τραγούδι "Απόψε ας βρεθούμε" κατακτώντας τη δέκατη θέση.Αμέσως μετά κυκλοφόρησε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο το όνομα του, με τραγούδια δικά του, του Ηλία Αχλαδιώτη και του Αντώνη Τεκτονίδη. Τους στίχους έγραψαν οι Βίλλυ Σανιάνου, Αναστασία Μουτσάτσου και ο ίδιος. Μερικά από τα τραγούδια του δίσκου: "Κι εγώ χορεύω", "Πες μου δεν είναι αργά", "Μη" κ.ά.
Το 1992 κυκλοφόρησε ο δεύτερος προσωπικός δίσκος του με τίτλο: "Έτοιμος για όλα". Οι συνθέσεις είναι του Γιάννη, του Γιώργου Θεοφάνους και του Νίκου Κασσιμάτη. Τους στίχους έγραψαν οι Κώστας Τριγώνης, Ηρώ Τριγώνη και Αναστασία Μουτσάτσου και ο ίδιος.
Το χειμώνα του 1993 συμμετείχε στο πρόγραμμα "Σινεμά ο δικός μας παράδεισος" του Μίμη Πλέσσα, στο κέντρο "Ζυγός". Το πρόγραμμα αυτό λόγω της τεράστιας επιτυχίας του ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε σε δίσκο με τίτλο "Σινεμά ο δικός μας παράδεισος live". Από αυτό τον δίσκο, μεταξύ άλλων, ξεχωρίζει το τραγούδι που ερμηνεύει ο ίδιος με τίτλο "Θα κλέψω τα τριαντάφυλλα".
Το χειμώνα του 1994 συνεργάστηκε ξανά με το Μίμη Πλέσσα στο "Ζυγό" σ' ένα πρόγραμμα με γενικό τίτλο "Β' ημίχρονο", το οποίο επίσης κυκλοφόρησε σε δίσκο. Επίσης συμμετείχε στο γνωστό πετυχημένο σίριαλ του Αντέννα "Της Ελλάδος Τα Παιδιά" όπου έγραφε και τη μουσική.
Το Μάιο του 1995 κυκλοφόρησε η δισκογραφική του δουλειά με τίτλο "Απ'το χάδι στο φιλί". Είναι η πρώτη φορά που υπογράφει ο ίδιος όλα τα τραγούδια ενός δίσκου. Στο δίσκο αυτόν, συνεργάστηκαν επίσης ο Πάνος Φαλάρας, η Ηρώ και Κώστας Τριγώνης, η Βίλλυ Σανιάνου και η Ζωή Πολυχρονιάδη. Τραγούδια που έκαναν μεγάλη επιτυχία από τον δίσκο αυτό είναι "Το κορίτσι μου κοιμάται", "Η μαγεμένη σου ματιά", "Φεγγαράκι φεγγαράκι", "Δεν πειράζει", "Ένα τραίνο δίχως φρένο" κ.ά.
Την ίδια χρονιά κέρδισε στα Μουσικά Βραβεία Ποπ Κορν 95 το βραβείο "Ο πιο συμπαθής καλλιτέχνης απέναντι στο κοινό".
Κατά τη χειμερινή σεζόν 1995 -1996 βρέθηκε στο Χάραμα μαζί με τη Δήμητρα Γαλάνη όπου σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Το καλοκαίρι του 1996 εμφανίστηκε στο Ακρόαμα στη Θεσσαλονίκη και το χειμώνα του 1996 - 1997 συνεργάστηκε με τη Γλυκερία και τους Οπισθοδρομικούς στο Μύλο της Αθήνας.
Τον Ιούλιο του 1997 κυκλοφόρησε το cd single του με τίτλο "Δέκα Μάγισσες" το οποίο σημείωσε τεράστια εμπορική επιτυχία, παραμένοντας στο Νο1 των πωλήσεων cd singles για πολλές εβδομάδες. Επίσης το ίδιο καλοκαίρι εμφανίστηκε με τη Χάρη Αλεξίου σε συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Το Σεπτέμβριο του 1997 κυκλοφόρησε τον τέταρτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο "Ακροβάτης του ονείρου", ο οποίος έγινε χρυσός. Για δεύτερη φορά κέρδισε στα Μουσικά Βραβεία Ποπ Κορν 97 το βραβείο "Καλύτερο τραγούδι της χρονιάς" για τις "Δέκα Μάγισσες".
Τον Δεκέμβριο του 1999 κυκλοφορεί τον πέμπτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο "Έξω από την αλήθεια". Η μουσική και οι στίχοι είναι δικοί του στα περισσότερα κομμάτια του δίσκου. Μερικά από τα τραγούδια που ξεχώρισαν είναι "Με Το Ραβδί Του Μωυσή", " Έχεις Τον Τρόπο", "Βουτιά Στον Αέρα"και το "Όλα Τα Πετάς". Τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς εμφανίζεται στον "Ηλεκτρικό" μαζί με τον Χρήστο Δάντη και στη Μουσική Σκηνή Πειραιά μαζί με την Ερωφίλη.
Ο Δεκέμβριος του 2001 τον βρίσκει στο " Γυάλινο Μουσικό Θέατρο " μαζί με τους: Αντώνη Μιτζέλο και Μαρίνα Σκιαδαρέση.
Τον Ιούνιο του 2002 υπογράφει συμβόλαιο με τη Sony Music και το Σεπτέμβριο κυκλοφορεί ένα single με τίτλο το όνομά του. Περιέχει τρία τραγούδια. "Πάρε το δάκρυ μου" (και σε ακουστική απόδοση), "Το φιλί", "Κόκκινα χείλη".
Επίσης ο Γιάννης Σαββιδάκης επιλέγεται από την Dreamworks για να αποδώσει με ελληνικούς στίχους τα τραγούδια της ταινίας κινουμένων σχεδίων "Spirit" (το άγριο άλογο). Τα τραγούδια στην αμερικανική έκδοση ερμηνεύει ο Bryan Adams.

ΕΛΕΝΗ ΠΕΤΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΡΗΣ
 “ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΕΝΕΙ”
Πέμπτη 15, Παρασκευή 16, Πέμπτη 22, Πέμπτη 29 Μαρτίου 2007,  
Πέμπτη στις 10.00 μ.μ. & Παρασκευή στις 11.00 μ.μ.  -15€

Η Ελένη Πέτα και ο Γιώργος Περρής συνεχίζουν τις κοινές τους εμφανίσεις, αυτή τη φορά  δυτικά της Αθήνας, στη Μουσική Σκηνή «Στον Αέρα» της Πετρούπολης.
Μετά από μια πολύ επιτυχημένη σειρά 35 παραστάσεων στο ΖΟΟΜ μαζί με την Ευρυδίκη και τον Δημήτρη Κοργιαλά, σε ένα πρόγραμμα που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις τον φετινό χειμώνα στην Αθήνα, οι δύο καλλιτέχνες σας κλείνουν ένα μοναδικό μουσικό ραντεβού που δεν πρέπει να χάσετε.
Η Ελένη Πέτα και ο Γιώργος Περρής σας μεταφέρουν σε μία ηλεκτρική και ακουστική μουσική παράσταση δυόμιση ωρών, κατά την οποία η προσωπική δισκογραφία του καθενός εναλλάσσεται με τα τραγούδια σημαντικών ερμηνευτών και δημιουργών καθώς και με ξένες διασκευές.  
Η σύγχρονη αισθητική της παράστασης, οι μοναδικές ερμηνευτικές στιγμές και το κέφι που δημιουργούν η Ελένη και ο Γιώργος σας επιφυλάσσουν τέσσερις αξέχαστες βραδιές.
Συμμετέχει και η πρωτοεμφανιζόμενη Μαρία Στεφανή.


RAINING PLEASURE
Sup: Delightful
Σάββατο 17 Μαρτίου 2007, 11.00 μ.μ.-15€
Με φρέσκο υλικό και ανανεωμένη διάθεση οι Raining Pleasure έρχονται «Στον Αέρα» της Πετρούπολης για την πρώτη Αθηναϊκή τους εμφάνιση.
Μετά από μια αναγκαία απουσία από τη συναυλιακή δραστηριότητα, οι Raining Pleasure επανέρχονται, έχοντας στις αποσκευές τους το υλικό από το νέο δίσκο που σύντομα θα δούμε στα ράφια των δισκοπωλείων. Αυτό το συγκρότημα έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχη της εγχώριας αγγλόφωνης σκηνής και αυτό κάνει την  πρώτη τους συναυλία αυτή πολύ σημαντική, που κανένας μουσικόφιλος δεν πρέπει να χάσει.
Μετά από σχεδόν 6 μήνες απουσίας από τις live εμφανίσεις, οι Raining Pleasure νοιώθουν έτοιμοι να μας παρουσιάσουν μέρος αυτού που ετοιμάζουν μεταξύ της βάσης τους στο Ρίο και της Βόννης, όπου διαμένει ο Βασιλικός.
Το 2007 βρίσκει το πιο πετυχημένο σε πωλήσεις ελληνικό αγγλόφωνο σχήμα, με έντονες αλλαγές στο μουσικό ύφος του, στη σύνθεση και τη διάθεσή του επί σκηνής. Η περιοδεία αυτή θα μας παρουσιάσει για πρώτη φορά αυτό το ανανεωμένο πρόσωπο του συγκροτήματος.
Στις live εμφανίσεις τους από εδώ και στο εξής θα συμμετέχει και ο Γερμανός κιθαρίστας Mick Schirmeyer. Η γνωριμία με τον Mick άρχισε στο στούντιο ηχογραφήσεων του Reflections στην Γερμανία, όπου δουλεύει ως τεχνικός ήχου.
Το νέο υλικό που θα παρουσιαστεί προέρχεται από το επερχόμενο νέο άλμπουμ του γκρουπ, που αναμένεται να κυκλοφορήσει τέλη Σεπτεμβρίου. Ο νέος δίσκος τους αναμένεται να είναι πιο κιθαριστικός, πιο δυναμικός, με την ενέργεια των ζωντανών εμφανίσεών τους να είναι διάχυτη στα καινούρια τραγούδια της μπάντας.
Υλικό από το επερχόμενο αυτό άλμπουμ, μαζί με επιλογές από τις πέντε προηγούμενες κυκλοφορίες τους, θα μας παρουσιάσουν ζωντανά σε αυτή την περιοδεία τους. Αμέσως μετά, θα μπουν στο studio για να ξεκινήσουν τις ηχογραφήσεις.
Η νέα σύνθεση των Raining Pleasure:Vassilikos: Vocals, Guitars, Bassakis: Bass, Synths, Jeremy: Guitars, Mick: Guitars, Jay: Drums
Links για τους Raining Pleasure : www.myspace.com/rainingpleasure, myplanetb612.blogspot.com,  www.last.fm/music/Raining+Pleasure


LOUISIANA RED-BLUES WIRE
www.louisiana-red.com
www.blueswire.gr
Παρασκευή 23 & Σάββατο 24 Μαρτίου 2007, 11.00 μ.μ.-20€

Ο Louisiana Red έρχεται στην Ελλάδα κάθε χρόνο από το 1987 και αποτελεί χωρίς αμφιβολία μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του μπλουζ.
Περιοδεύει ασταμάτητα όλο το χρόνο από ήπειρο σε ήπειρο, τραγουδώντας τα δικά του βιώματα και παίζοντας με δεκάδες μπάντες και μουσικούς. Ήδη στη χώρα μας υπάρχει άλμπουμ του με τον Στέλιο Βαμβακάρη και ένα με τον Ζωρζ Πιλαλι.
Η μουσική του δραστηριότητα αρχίζει στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’40, όταν πιτσιρικάς παίζει φυσαρμόνικα και κιθάρα στους δρόμους για πενταροδεκάρες. Το 1948 γνωρίζει τον Muddy Waters ο οποίος γοητεύεται από τον πεισματάρη δωδεκάχρονο ορφανό και του μαθαίνει όλα όσα ξέρει, περιθάλποντας τον σαν το πνευματικό του παιδί.Σήμερα, ο Louisiana Red είναι ο μοναδικός μουσικός στα δεδομένα του μπλουζ, που παίζει σλαιντ κιθάρα, όπως ακριβώς και ο Muddy.
Καταλυτικές υπήρξαν επίσης και οι συνεργασίες του με τον John Lee Hooker και τον Jimmy Red. Στη δεκαετία του ’50 αρχίζει να ηχογραφεί με το ψευδώνυμο Crying Red ή  Playboy Fyller. Στη συνέχεια υιοθετεί το Louisiana Red, είτε λόγω της Ινδιάνικης καταγωγής του, είτε εξαιτίας της σοσιαλιστικής του ιδεολογίας και δράσης στο κίνημα των Black Muslims και του REX. Ike, στις αρχές της δεκαετίας του ’60.
Φεστιβάλ και περιοδείες με τους Albert King, Johnny Winter, Rory Gallagher, Eric Burdon, με τον οποίο και συμπρωταγωγιστεί στην ταινία “Comeback” και η τελική δικαίωση με το βραβείο W.C.Handy σαν ο καλύτερος παραδοσιακός καλλιτέχνης του μπλουζ.
Ο Louisiana Red είναι ένας μοναδικός φίλος για όσους τον γνώρισαν από κοντά – και είναι πολλοί αυτοί στην Ελλάδα – και ένας ξεχωριστός και μεγάλος καλλιτέχνης.

Οι Blues Wire επανέρχονται με ανανεωμένο σχήμα και ήχο. Πάνω από 20 χρόνια πριν ξεκινούσε η ιστορία του συγκροτήματος που έμελλε να φέρει  μοναδικά στοιχεία στην Ελληνική μουσική σκηνή. Σήμερα, η ζωή με τα γυρίσματα και τους κύκλους της οδηγεί το γκρουπ σε καινούρια μονοπάτια έχοντας πλέον οδηγούς τους δυο ανθρώπους που ιδρύσαν τους  BLUES WIRE δηλαδή τον Ηλία Ζαικο και τον Σωτήρη Ζήση πλαισιωμένους από τους Γιώργο Παπαζογλου στα τύμπανα (παλιό φίλο και συνεργάτη) και Ολεγκ Τσαλυ στα πλήκτρα.
Οπλισμένοι με διάθεση για νέες μουσικές περιπλανήσεις, καινούργιο υλικό-ήδη ετοιμάζουν νέο δίσκο που θα καταθέτουν την άποψη τους-οι  BLUES WIRE δείχνουν πως η δύναμη που τους ώθησε να δημιουργήσουν το γκρουπ αλλά και να συνεχίζουν με συνέπεια και αφοσίωση την πορεία τους μέσα -και ανάμεσα- στα μπλουζ παραμένει αναλλοίωτη όσο ζώσα και δημιουργική οδηγώντας το σύνολο των μουσικών σε μια διαρκή αναζήτηση και προσδίδοντας στη δουλεία τους μια αίσθηση διαχρονικότητας αλλά και ουσιώδους προσφοράς.
Με μέσο όρο περίπου 200 εμφανίσεις το χρόνο μέσα όσο κι έξω από την Ελλάδα, οι Blues Wire έχουν αναπτύξει μια έντονη και πηγαία σκηνική παρουσία που σε συνδυασμό με το πλούσιο ρεπερτόριο και το δεμένο ήχο κάνει κάθε συναυλία τους μια ξεχωριστή εμπειρία που αποτελεί διασκέδαση πρώτης ποιότητας. Πέρα από την προσωπική τους πορεία οι Blues Wire έχουν συνεργαστεί κατά καιρούς με κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας σκηνής των Blues ( Katie Webster, John Hammond, Larry Garner, Big Time Sarah, Carey Bell, Louisiana Red, Al Copley και πολλούς άλλους ) γεγονός που φανερώνει την ποιότητα της δουλειάς και το κύρος της μπάντας. Ακόμα έχουν ανοίξει συναυλίες για ογκόλιθους του είδους όπως Buddy Guy, Albert King, Otis Rush, Fabulous Thunderbirds, John Mayall και άλλους.
Από τους ̀ºαλύτερους πρεσβευτές της Ελλάδας στο εξωτερικό, έχουν εμφανιστεί σε φεστιβάλ και κλαμπ πολλών χωρών της Ευρώπης αποσπώντας την εκτίμηση και το θαυμασμό των ακροατών αλλά και τα κολακευτικά σχόλια των δημοσιογράφων του ξένου τύπου. Ξεκινώντας από το θρυλικό Παραρλάμα (το πρώτο αμιγώς Blues κλαμπ στην Ελλάδα) πάνω από δεκατέσσερα χρόνια πριν, οι Blues Wire υπήρξαν η αιχμή του δόρατος αλλά και φιλόξενοι οικοδεσπότες της Ελληνικής Blues σκηνής, αποτελώντας παράλληλα πηγή έμπνευσης για νεότερους μουσικούς.

ACTIVE MEMBER
www.lowbap.com
Παρασκευή 30 & Σάββατο 31 Μαρτίου 2007, 11.00 μ.μ.-15€
Ένα καινούριο ταξίδι αρχίζει για τους Active Member μέσα σε μία «Σκιεράτσα» ... αυτή είναι ένα είδος πειρατικού πλοίου αλλά είναι και ο γενικός τίτλος του καινούριου τριπλού box που κυκλοφόρησε από την 8ctagon. Κάθε ένα από τα τρία Cd του καινούριου συλλεκτικού album έχει το δικό του τίτλο και το δικό του ύφος, ενώ μέρος της δουλειάς θα κυκλοφορήσει και σε βινύλιο. (Οι τίτλοι των τριών Cd είναι: «Blah Blasphemy 2», «Βαθύσκιωτα» και «Άπνοια»)
Η «Σκιεράτσα» των Active Member, λοιπόν, θ’ αράξει για 2 μέρες στην μουσική σκηνή «Στον Αέρα» με πλήρωμα τον B.D.Foxmoor και τη Sadahzinia.
Αυτές τις βραδιές τις ονόμασαν «Μέρες παράξενες, βλάσφημες νύχτες» κι αφού σίγουρα κάποιοι θα ζείτε παράξενες μέρες, «Στον Αέρα» αν ‘ρθείτε θα ζήσετε και βλάσφημες νύχτες…
Πρόκειται για ένα Low Bap κάλεσμα σε μια ζεστή γωνιά της πόλης αναμειγμένο με ήχους καθαρόαιμου hip hop, dub και μπαλάντες. Οι Active Member όπως δεν τους έχετε ξανακούσει σε μια γιορτή για την επερχόμενη δωδέκατη δισκογραφική δουλειά τους.
Το προηγούμενο album εξαντλήθηκε σε 10 μήνες, ενώ τα καινούρια τραγούδια έρχονται πιο φρέσκα από ποτέ. Σας περιμένουμε εκεί…

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ
Παρασκευή 20 & Σάββατο 21 Απριλίου 2007, 11.00 μ.μ.-15€
Οι Χειμερινοί Κολυμβητές αποτελούν μία μοναδική περίπτωση μουσικού σχήματος. Πολύ γνωστοί τόσο για τις άκρως επιτυχημένες live εμφανίσεις τους και τους φανατικούς οπαδούς τους , όσο και για την ιδιαιτερότητα της φωνής και της προσωπικότητας του Αργύρη Μπακιρτζή, οι Χειμερινοί Κολυμβητές προτείνουν μία διαφορετική , sui generis συναυλία , που μένει αξέχαστη σε όσους την έχουν παρακολουθήσει έστω και μία φορά.
Οι σπάνιες εμφανίσεις τους αποτελούν γεγονός, κάθε συναυλία τους είναι διαφορετική γιατί δημιουργείται «επί τόπου» με τη συμμετοχή του κοινού και κάθε παράστασή τους διακρίνεται όχι μόνο για τη μουσική τους πρόταση που συνδυάζει παραδοσιακά και έντεχνα στοιχεία , εφαρμοσμένα από δεξιοτέχνες μουσικούς, αλλά και για την ευδιάθετη , ζεστή και ουσιαστική ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι Χειμερινοί Κολυμβητές με το κοινό τους.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Οι ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ έχουν ήδη εισέλθει στην τρίτη δεκαετία της δράσης τους ως μουσικό συγκρότημα, καθώς ξεκίνησαν το 1979.Οι μουσικοί που το απαρτίζουν είναι οι:Aργύρης Μπακιρτζής: φωνή
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Αυτοδίδακτος μουσικός. Γράφει στίχους και μουσική
Κώστας Βόμβολος: ακκορντεόν, κανονάκι
Γεννήθηκε στο Βόλο. Γράφει μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο
Μιχάλης Σιγανίδης: κοντραμπάσσο, μαντολίνο, φωνή
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Γράφει μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο.
Κώστας Σιδέρης: τζουράς, φωνή
Γεννήθηκε στη Φλώρινα. Αυτοδίδακτος μουσικός.
Φλώρος Φλωρίδης: σαξόφωνο
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ασχολείται με τη σύγχρονη τζαζ. Σολίστ και μέλος συνόλων σύγχρονης μουσικής.
Χάρης Παπαδόπουλος: μπουζούκι
Γεννήθηκε στην Κατερίνη. Γράφει μουσική.
Οι ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ όμως, αν και εξαμελές συγκρότημα, έχουν πολλούς συνεργάτες κύριους και περιφερειακούς. Τον Σταύρο Καραμανιώλα 92 ετών, δημιουργό τραγουδιών και ποιημάτων εκ Καζαβατίου Θάσου, τον Διονύσιο Ρούσο, πολυτεχνίτη εκ Περιστερίου, τους ΡΟΞ, χορωδία υπερηλίκων εκ Θεσσαλονίκης, μπάντες Δυτικής Μακεδονίας και άλλους πολλούς.
 
ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ
Οι έξι  έως σήμερα δίσκοι του συγκροτήματος είναι:
-ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ
-ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΗ ΜΥΡΟΒΟΛΟ
-Μ΄ΑΓΑΠΑΣ,soundtrack από την ομώνυμη ταινία του Γιώργου Πανουσόπουλου
Μ΄ΑΓΑΠΑΣ,soundtrack από την ομώνυμη ταινία του Γιώργου Πανουσόπουλου
-ΔΑΚΟΚΤΟΝΟΙ
-ΟΧΙ ΛΑΘΗ, ΠΑΝΤΑ ΛΑΘΗ
-Η ΜΑΣΤΟΡΑΝΤΖΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΕΜΠΙΛ
Παράλληλα τα περισσότερα μέλη των ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΤΩΝ ακολουθούν την προσωπική τους διαδρομή στην ελληνική μουσική σκηνή και έχουν ξεχωριστά πολλές αξιόλογες δισκογραφικές παρουσίες

ΧΑΙΝΗΔΕΣ
Παρασκευή 27 & Σάββατο 28 Απριλίου 2007, 11.00 μ.μ.-15€
Με αφετηρία την Κρήτη της αστείρευτης μουσικής και αισθητικής παράδοσης και τελικό προορισμό τις ψυχές όλων μας, οι Χαϊνηδες πραγματοποιούν εδώ και δεκατέσσερα χρόνια αυθεντικά μουσικά ταξίδια με  συνέπεια , ήθος και μεράκι. Η μουσική για τους Χαϊνηδες είναι μία μύχια ανάγκη της ψυχής τους, μία αποκαλυπτική διαδικασία και μία διαρκής πορεία αυτογνωσίας.
Ταξιδευτές και ονειροπόλοι, ρεαλιστές και αντάρτες-όπως δηλώνει και το όνομά τους- οι Χαϊνηδες παίζουν και τραγουδούν δικές τους συνθέσεις που μοιάζουν άχρονες , σαν να ήταν πάντα καταγεγραμμένες στο συλλογικό μας ασυνείδητο. Παίζουν στις παρέες, στους γάμους και τα πανηγύρια, δέχονται απ΄ τους ανθρώπους το συναίσθημά τους και το μετουσιώνουν σε μουσική.
Με ευδιάκριτο μουσικό στίγμα και συναρπαστικά live, οι Χαϊνηδες έχουν δώσει συναυλίες σε ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό, δημιουργώντας ένα πιστό και φανατικό κοινό που τους ακολουθεί σταθερά όλα αυτά τα χρόνια στις εμφανίσεις τους. 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Το συγκρότημα ΧΑΪΝΗΔΕΣ ξεκίνησε δειλά-δειλά το Μάρτη του ΄90 με μία παρουσίαση στη «Λέσχη» Ηρακλείου σαν τριμελές σχήμα. Το σχήμα γρήγορα γίνεται επταμελές , κυκλοφορεί τον πρώτο του δίσκο και πραγματοποιεί συναυλίες στην Κρήτη και την Αθήνα, μέχρι το Γενάρη του ΄91 όπου και διαλύεται. Από αυτό το πρώτο σχήμα παραμένουν ο   Δημήτρης Αποστολάκης και ο Δημήτρης Ζαχαριουδάκης και μαζί με τα νέα μέλη ( Μαρία Κώτη,  Αλέξη Νόνη,Αντώνη Σκαμνάκη, Περικλή Τσουκαλά και Γιώργο Μανωλάκη) αποτελούν τους ΧΑΪΝΗΔΕΣ στη σημερινή τους μορφή. Οι ίδιοι λένε πως «κατευθυντήριος γραμμή του συγκροτήματος είναι ο σεβασμός της μουσικής παράδοσης στο πνεύμα και ,όπου είναι εφικτό, στο γράμμα». Βασικός τους άξονας είναι η αντιμετώπιση της μουσικής παράδοσης σαν ζωντανό και γόνιμο στοιχείο και όχι σαν μουσειακό  έκθεμα.
     ΧΑΪΝΗΔΕΣ:
Αποστολάκης Δημήτρης : Γεννήθηκε στο χωριό Πολυθέα του νομού Ηρακλείου.
Ζαχαριουδάκης Δημήτρης : Γεννήθηκε στο Ηράκλειο. Πήρε μαθήματα κιθάρας στη σχολή του Νίκου Φρουδαράκη. Είναι ιδρυτικό μέλος των Χαϊνηδων και διδάκτορας του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Κώτη Μαρία : Γεννήθηκε στο Ηράκλειο. Πήρε μαθήματα θεωρίας της μουσικής στο παράρτημα του Εθνικού  Ωδείου στο Ηράκλειο. Έχει παρακολουθήσει επίσης μαθήματα Φωνητικής και Βυζαντινής μουσικής. Έχει συμμετάσχει σε μουσικά συγκροτήματα ροκ, λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής. Είναι πτυχιούχος φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Νόνης Αλέξης : Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Ξεκίνησε μουσική 6 ετών με την παρότρυνση του πατέρα του, μαέστρου και συνθέτη Κωνσταντίνου Νόνη. Το 1993     ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο πιάνο, Ανώτερα Θεωρητικά καθώς και στο τμήμα Γερμανικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1995 ξεκίνησε την αναζήτησή του στο κόσμο του ρυθμού με την ενασχόλησή του με τα αραβικά και αφρικανικά    κρουστά. Συμμετέχει στο συγκρότημα «Τα κρουστά της Τάκη» και διδάσκει.
Σκαμνάκης Αντώνης : Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970 και κατάγεται από τα Χανιά Κρήτης. Σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και κατά τη διάρκεια των σπουδών του ξεκίνησε κοντραμπάσο με το Δανό Hansen Soren. Αργότερα με την καθοδήγηση του Γιώτη Κιουρτσόγλου ασχολήθηκε με το ηλεκτρικό μπάσο και με τη jazz μουσική. Σήμερα ασχολείται με την παραδοσιακή ελληνική μουσική.
Τσουκαλάς Περικλής : Γεννήθηκε το 1970 στην Αττική. Άρχισε να μαθαίνει κιθάρα από    δέκα ετών. Μεγαλωμένος σε φιλόμουση οικογένεια (ο πατέρας του ήταν πρώην μουσικός στα γνωστά συγκροτήματα της εποχής "Crowns" και "Semprini"), βοηθήθηκε από τους γονείς του να συνεχίσει. Πολύ σύντομα αναχώρησε οικογενειακά για την Αραβία, όπου  επί δεκαπέντε περίπου χρόνια ταξίδευε μεταξύ διαφόρων Αραβικών κρατών και Ελλάδας. Εκεί συναντήθηκε με Άραβες ουτίστες και Ινδούς μετανάστες σιταρίστες. Γρήγορα        μυήθηκε σε διάφορες κατηγορίες της Αραβικής και Ινδικής μουσικής παράδοσης. Έχει ασχοληθεί με πολλά και διάφορα μουσικά είδη και όργανα καθώς και με την σύνθεση κυρίως οργανικής μουσικής κοντά σε διάφορους κατά καιρούς καθηγητές, όπως τους Yurdal Tokcan, Omar Bashir, Charbel Rouhana, Kamel Ferjani, Necati Celik, Mehmet Erenler, Khaled Arman, Guzin Degismez και Erkan Ogur. Σήμερα διδάσκει στο μουσικό γυμνάσιο Ηρακλείου, στο Εθνικό ωδείο, σε διάφορους συλλόγους και πνευματικά κέντρα, ασχολείται με τη μουσικοθεραπεία και την ψυχοακουστική, αλλά επίσης διδάσκεται και θα εξακολουθεί να διδάσκεται εφ' όρου ζωής με διάφορους τρόπους και από κορυφαίους καθηγητές  για την όλο και καλύτερη κατανόηση της συναισθηματικής έκφρασης και του φαινόμενου της μουσικής ως τέχνη και επιστήμη.
Μανωλάκης Γιώργος : Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1982. Παίζει λαούτο από τα εννιά του χρόνια έχοντας δάσκαλό του τον πατέρα του, έναν από τους καλύτερους λαουτιέρηδες στην Κρήτη. Στα δεκατέσσερά του άρχισε να ασχολείται με το μπουζούκι, έχοντας δάσκαλό του τον Ανδρέα Στεφανάκη, μουσικό που διέπρεψε στην Αμερική αλλά και στην Ελλάδα. Δασκαλός του υπήρξε επίσης ο Ιωσήφ Κέρπελης ο οποίος έπαιζε μπουζούκι στις ορχήστρες του Τσιτσάνη και του Παπαϊωάννου. Εκτός από λαούτο και μπουζούκι παίζει επίσης μαντολίνο, τζουρά, μπαγλαμά και κιθάρα. Όλα αυτά τα χρόνια ζει και εργάζεται ως μουσικός στην Κρήτη.
 
ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ
ΧΑΪΝΗΔΕΣ - 1990 /ΚΟΣΜΟΣ ΚΙ ΟΝΕΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ – 1992 /ΜΕ ΚΟΝΤΡΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ  - 1994
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ   - 1997/ Ο ΞΥΠΟΛΗΤΟΣ ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ – 2000/ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 2001
Ο ΓΗΤΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΡΑΚΟΔΟΝΤΙ – 2005


www.myspace.com/stonaera
ΚΑΣΣΟΥ 11 - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ                                        
Παλαβούρας Γιάννης
ΤΗΛ 210 5056199  6937 658980  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.