Διήμερο εκδηλώσεων Δρόμοι της Ανατολής

{mosimage}Μουσικές περιηγήσεις σε μονοπάτια της ανατολής στο Ρέθυμνο Ο δραστήριος φοιτητικός πολιτιστικός σύλλογος του Πανεπιστημίου Κρήτης «Δρόμοι της Ανατολής» διοργανώνει για το Σαββατοκύριακο 1-2 Μαρτίου ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον διήμερο εκδηλώσεων. Το Σάββατο 1η Μαρτίου θα πραγματοποιήσει συναυλία με μουσική της ανατολικής Μεσογείου στο Ωδείο Ρεθύμνου (Παλιά Πόλη) στις 21:30.

 


Στο γιαλί ταμπούρ θα είναι ο Ευγένιος Βούλγαρης και στα κρουστά ο Σέργιος Βούλγαρης. Θα προηγηθεί στις 18:30 παρουσίαση στα μακάμ, το μουσικό σύστημα στο οποίο έχει βασιστεί η μουσική της ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής, του αραβικού κόσμου. Οι παρευρισκόμενοι θα μπορέσουν να έχουν μια καλή εισαγωγή για τη συναυλία που θα ακολουθήσει και να συζητήσουν με τους μουσικούς. Την επόμενη μέρα, Κυριακή 2 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθούν δύο 8ωρα σεμινάρια στα μακάμ και στα παραδοσιακά κρουστά (πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6978469635, 6948687071). Το εισιτήριο για τη συναυλία θα είναι 4€ και 3€ το φοιτητικό, και το κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο 3€.


Ο Ευγένιος Βούλγαρης είναι συνθέτης και δεξιοτέχνης στο γιαλί ταμπούρ και στο ούτι, ενώ έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την ερμηνεία των μακάμ και τoν αυτοσχεδιασμό μαθητεύοντας κοντά σε μεγάλους δασκάλους του είδους. Τα τελευταία χρόνια, σε συνεργασία με τον Ross Daly και το Μουσικό Εργαστήρι «Λαβύρινθος» έχει εστιάσει στη μελέτη της αφγανικής και της περσικής μουσικής. Ο Σέργιος Βούλγαρης έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τα κρουστά και το μαντολίνο. Και οι δύο είναι καθηγητές στο τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου.


Χορηγοί των εκδηλώσεών μας είναι η μουσική σκηνή «Μακάμ» (Νικ. Φωκά 86, Παλιά Πόλη Ρεθύμνου), το αρτοποιείο-ζαχαροπλαστείο «Μικρασιάτικο» (Μάχης Κρήτης 5, Μισίρια) και η «Γραφοτεχνική Κρήτης».
Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις μπορείτε να βρείτε στο blog των «Δρόμων της Ανατολής»: http://dromoianatolis.blogspot.com.

Πληροφορίες Koyinta

Off Canvas sidebar is empty