Off Canvas sidebar is empty

Χορηγίες και πολιτισμός

{mosimage} Με την κοινή παραδοχή ότι το θέμα πρέπει να συζητηθεί εκ νέου με μεγαλύτερη ένταση, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό» η ημερίδα που διοργάνωσαν η οικονομική εφημερίδα «Σύμβουλος Επιχειρήσεων» και οι εκδόσεις ΤΟ ΔΟΝΤΙ με θέμα «Χορηγίες και πολιτισμός».

Η παρουσίαση της εμπειρίας των επαγγελματικών στελεχών, σε συνδυασμό με τις αναφορές και το διάλογο για το νέο νόμο του υπουργείου Πολιτισμού σχετικά με τις χορηγίες, αποτέλεσαν τη βάση για την ανταλλαγή απόψεων με εκπροσώπους καλλιτεχνικών φορέων και δημιουργών από την περιοχή.
Η διευθύντρια του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς Ασπασία Λούβη παρουσίασε την εμπειρία της Τράπεζας Πειραιώς από τη δημιουργία του δικτύου θεματικών τεχνολογικών μουσείων, το οποίο αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα οργανωμένης παρουσίας ενός επιχειρηματικού ομίλου στον πολιτισμό.
Αντίστοιχα παραδείγματα της εμπλοκής επιχειρηματικών φορέων στα πολιτιστικά γεγονότα παρουσίασαν επίσης η διευθύντρια επικοινωνίας του Μεγάρου Μουσικής Ελένη Σπανοπούλου, και ο εκπρόσωπος της εταιρείας τσιμέντων ΤΙΤΑΝ Γρηγόρης Χατζής.

Από την πλευρά του, ο σύμβουλος επικοινωνίας Θαλής Κουτούπης, μίλησε για την εικοσαετή εμπειρία του στην προσπάθεια εμπέδωσης της έννοιας της χορηγίας στην Ελλάδα, δίνοντας επίσης και ένα αναλυτικό ιστορικό για το ελληνικό νομοθετικό πλαίσιο και για το πώς προέκυψε ο πρόσφατος νόμος του υπουργείου Πολιτισμού.
Τέλος, ο πολιτιστικός διαχειριστής Δρ. Γιάννης Ιωαννίδης αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζονται στους χώρους των μη κυβερνητικών οργανώσεων και της τοπικής αυτοδιοίκησης γύρω από τις πολιτιστικές δράσεις και τις χορηγίες, με αναφορές και στη γενικότερη συζήτηση για το επίκαιρο θέμα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συζήτηση που ακολούθησε, στην οποία κεντρική θέση είχαν τα προβλήματα που υπάρχουν στην ελληνική περιφέρεια ως προς την αναζήτηση χορηγών για τις πολιτιστικές πρωτοβουλίες και στο έλλειμμα ενημέρωσης και τεχνογνωσίας που παρατηρείται για την καλύτερη αξιοποίηση της εθελοντικής προσφοράς στον πολιτισμό.

Σε αυτό το πλαίσιο έγιναν παρεμβάσεις στην αρχή και κατά τη διάρκεια της ημερίδας από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας Νίκο Τζανάκο, την πρόεδρο της ΔΕΠΑΠ Ελ. Δάσιου, τον πρώην Δήμαρχο Ευάγγελο Φλωράτο, το νομαρχιακό σύμβουλο Ν. Τσούκαλη, την υπεύθυνη πολιτισμού του Δήμου Ρίου Β. Αγγελοπούλου, τον εκπρόσωπο της Ι. Μητρόπολης Πατρών π. Ν. Σκιαδαρέση, τον εκπρόσωπο της ΟΕΒΕΣΝΑ Γ. Παρασκευόπουλο, τον υπεύθυνο επικοινωνίας της εταιρείας Γέφυρα Α.Ε. Γιάννη Φρέρη, τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Πολυφωνικής Χορωδίας Στ. Σολωμό, καθώς και εκπροσώπους πολιτιστικών φορέων από την Αχαΐα και την Ηλεία.

{mosimage}περιοδικό "το δόντι"
Κανακάρη 236Α, 26222
Πάτρα
τηλ - φαξ:2610323060
e-mail:Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.todonti.gr

Πληροφορίες Koyinta