ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟΥ ΡΟΔΟ

{mosimage} Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης-Νεστορίδειο Μέλαθρον  το Μεσαιωνικό Συμπόσιο που ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Ηλία Κόλλια ανοίγοντας τις εκδηλώσεις του συναρπαστικού Μεσαιωνικού Διημέρου.

Στο πρώτο μέρος εισηγητές ήταν ο Anthony Luttrell που μίλησε για την άφιξη των Ιπποτών στη Ρόδο και την στάση των Ροδίων, η Κατερίνα Ντέλλα για τις μοναδικές οχυρώσεις της Μεσαιωνικής Ρόδου και ο Μανόλης Μακρής για τις σχέσεις Ελλήνων και αλλοεθνών.
Στο δεύτερο μέρος εισηγητές ήταν ο Jose Pina υπεύθυνος του Φεστιβάλ της Santa Maria de Feria της Πορτογαλίας, η Μαίρη Καμπουροπούλου για την εκπαίδευση μέσα από ένα Φεστιβάλ και η Άννα Αχιολά μίλησε για τα οφέλη του ενός Μεσαιωνικού Φεστιβάλ.

Συνεπώς το βασικό συμπέρασμα ήταν ότι ένα Μεσαιωνικό Φεστιβάλ μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στον τόπο μας και να προσελκύσει ποιοτικό τουρισμό.

Το Μεσαιωνικό Διήμερο είναι έτοιμο να σας συναρπάσει με τα  γεμάτο μουσικά, θεατρικά, χορευτικά, λαογραφικά δρώμενα που το ένα θα διαδέχεται το άλλο. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει το φαγοπότι όπως ακριβώς γινόταν εκείνη την εποχή στις ημέρες γιορτής. Ανάμεσα σε όσα θα δούμε στη Μεσαιωνική Αγορά θα είναι και οι Ευρωπαίοι μουσικοί “Wolgemut” που θα παίζουν μεσαιωνικά όργανα, η Ομάδα Ιστορικών Αναβιώσεων «Αιγίς» και Χοροί Oriental από την «Αλεξάνδρα».
        

ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ Η ΕΤΑΙΡΙΑ: Κ&Δ ΜΑΝΤΙΚΟΣ

Ο διακοσμητικός εξοπλισμός δημιουργήθηκε στα πλαίσια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΧΚΡ και ΚΕΕ Δωδ/σου σε συνεργασία με το Μεσαιωνικό Ρόδο


Χορηγοί Επικοινωνίας TV ΙΡΙΔΑ, ΛΥΧΝΑΡΙ, ΠΑΛΜΟΣ, ΕΡΑ, ALPHA, ΡΑΔΙΟ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ, RODOS MIRROR

Χορηγοί ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ-ΟΤΑ, ΟΠΑΔ, ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ, ΠΡΟΤΟΥΡ, Δ & Κ ΜΑΝΤΙΚΟΣ, ΤΕΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, FOTIS MELATHRON, AVALON BOUTIQUE HOTEL, TRINITY VISION, HERMES HOTEL, ROYAL TREATMENT, RODOS TOURS, ΑΡΙΣΤΟΝ ΤΕΣΤ, ΜΑΡΙΤΑΝΑ ΑΛΑΚΙΩΤΟΥ-ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ, Ι.ΧΑΛΙΚΙΑΣ ΑΕΒΕ, F64 STUDIO, ANNAPOLIS STUDIO-APARTMENT, HOTEL ANGELA,ΥΙΟΙ ΣΤΕΛΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΟΕ, ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΠΑΛΛΑΣ, ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ

Χορηγοί Προμηθειών ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ-ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΡΡΗΣ

Χορηγοί Οίνων ΚΑΙΡ, ΚΑΒΑ ΜΑΡΙΝΟΣ, SUPER MARKET ΣΠΑΝΟΣ, ΚΑΒΑ VNTAGE

Χορηγοί Εστιατόρια ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΡΡΗΣ, ΜΑΜΑ ΣΟΦΙΑ, ΧΑΤΖΗΚΕΛΗΣ, ΠΛΑΚΑ, ΦΑΙΝΟΣ,

Ελάτε να περιπλανηθούμε στη Ρόδο μιας άλλης εποχής...που συνυπάρχει
και μας ζητά να την αναζητήσουμε...
Ταξιδεύοντας πίσω στο χρόνο…θα περιπλανηθούμε σε ένα Παζάρι του Μεσαίωνα!
Εκεί, σε μία κατάμεστη πλατεία, η πραγματικότητα δένει με τους μύθους και οι μορφές: τεχνίτες, έμποροι, ιππότες, μάγισσες και νεράιδες θα μας παρασύρουν στο Μαγικό Ταξίδι!
Μία μοναδική, ζωντανή εμπειρία, σ’ ένα σπάνιο σκηνικό: το Μνημείο της Μεσαιωνικής Πόλης! Για πρώτη φορά στην πόλη....

Πληροφορίες Koyinta

Off Canvas sidebar is empty