{mosimage}Τίποτα στον κόσμο δεν είναι τόσο ευχάριστο ούτε καταλληλότερο, για να σας κάνει να γελάσετε... Ο Μολιέρος, λένε, το θεωρεί μικρής αξίας έργο. Όμως, αυτό το «φτηνιάρικο» έργο έχει ένα τόσο λεπτό πνεύμα, που το ανεβάζει στην εκτίμηση των Παριζιάνων. Κι όλοι σαν άρρωστοι, τρέχουν στον Γιατρό.» (26 Αυγούστου 1666)ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΜΑΔΑΣ

    Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι η Θεατρική Ομάδα του Τ.Ε.Ι. Πάτρας συνεχίζει την πορεία της με νέα μέλη και νέα υπεύθυνη. Μέτα το τέλος της τελευταίας  παράστασης «Να σου πω ένα παραμύθι;» η οποία ανέβηκε στο Τ.Ε.Ι στις 23 & 24 Φλεβάρη 2008,η ανάγκη για δημιουργία και έκφραση ώθησε την ομάδα να συνεχίσει  τις συγκεντρώσεις και από τον Μάϊο του 2008 βρίσκεται σε πρόβες με σκοπό την παρουσίαση μιας νέας παράστασης στις 5, 6 και 7 Δεκέμβρη 2008.

    Το έργο στο οποίο κάνουμε πρόβες ονομάζεται «Γιατρός με το Ζόρι» του Μολιέρου και πρόκειται για μία κωμωδεία.Είναι ενά αρκετά ευχάριστο έργο το οποίο αποτελείται από τρείς πράξεις μεταφρασμένες στα «καθ' ημάς».

    Επίσης πριν την έναρξη της παράστασης θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας με θέμα τους ήρωες του έργου.

 

ΥΠΟΘΕΣΗ

    Η Μαρτίνα, για να εκδικηθεί τον μπεκρή άνδρα της, τον Γιαναρέλλο, επειδή την ξυλοφόρτωσε, πληροφορεί τον Μπαλάντζα και  τον Λουκά, που ψάχνουν για γιατρό, πως ο Γιανναρέλλος είναι ο καλύτερος γιατρός του κόσμου. Όμως, ποτέ δεν παραδέχεται αυτή του την ιδιότητα, παρά μόνο αν φάει ένα γερό μπερτάχι.Ο Μπαλάντζας και ο Λουκάς, ακολουθώντας τη «συνταγή» της Μαρτίνας, οδηγούν τον Γιανναρέλλο στο σπίτι του αφεντικού τους, του Γεροξούρα, για να γιατρέψει την κόρη του, την Λουκία, η οποία καμώνεται τη μουγκή, γιατί δεν θέλει να παντρευτεί τον άνδρα που της προξενεύει ο πατέρας της εξαιτίας του έρωτα της για τον Λέανδρο.

Κι ενώ στην αρχή ο Γιανναρέλλος δίσταζε να αναλάβει τον ρόλο του γιατρού, στην συνέχεια δείχνει να απολαμβάνει  τα πλεονεκτήματα που του προσφέρει η νέα του ιδιότητα. Εκδικείται τον Γεροξούρα με ένα ψιλομπερντάχι, κορτάρει πιεστικά τη Ζαχαρένια, την τροφό, μπρόστα στα μάτια του ζηλιάρη άντρα της, του Λουκά, και ανακαλύπτει δια του....σφυγμού πως η κόρη είναι μουγκή. Αποσπά τον γενικό θαυμασμό με τις «επιστημονικές» ασυναρτησίες του και στο τέλος εισπράττει κι ένα γερό ποσό από τον Γεροξούρα. Στη συνέχεια ο Λέανδρος αποκαλύπτει στον Γιανναρέλλο πως η αγαπημένη του κάνει την άρρωστη, για να αποφύγει τον γαμπρό που της επιβάλλει ο πατέρας της.

Ο «γιατρός» μας, αφού εισπράττει και πάλι μια καλή αμοιβή από τον Λέανδρο, δέχεται να βοηθήσει στην εξαπάτηση του Γεροξούρα. Η Λουκία κάνει την επανάσταση της ενάντια στον πατέρα της και το εργό έχει ευχάριστο τέλος, το οποίο σας προσκαλούμε να δείτε επί σκηνής.

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Απόδοση στα καθ' ημάς: Κ. Χ. Μυρής

Συντονισμός Παράστασης: Νταντάμη Κωνσταντίνα

Επεξεργασία ρόλων: Νταντάμη Κωνσταντίνα

Σκηνική Επιμέλεια: από όλη την ομάδα θεάτρου

Μουσική Επιμέλεια: Παπαευαγγέλου Παναγιώτης

Μακιγιάζ: Κωστούρου Ανδριάνα - Ανδρικοπούλου Χριστίνα

Σχεδιασμός αφίσας & προγράμματος: Παπαευαγγέλου Παναγιώτης

Φωτογραφία: Παπαευαγγέλου Παναγιώτης, Μερζιώτη Μεταξία, Laura Sliazaite

 

ΔΙΑΝΟΜΗ


ΓΕΡΟΞΟΥΡΑΣ: Κουφάκος Βαγγέλης

ΛΟΥΚΙΑ: Νικολάου Άντρη

ΛΕΑΝΔΡΟΣ: Ταγκλής Γιώργος

ΓΙΑΝΝΑΡΕΛΛΟΣ: Πολυζόπουλος Φώτης

ΜΑΡΤΙΝΑ: Νταντάμη Κωνσταντίνα

ΜΠΑΡΜΠΑ-ΡΟΔΗΣ: Μάρκου Ιωάννα

ΜΠΑΛΑΝΤΖΑΣ: Μπατζάκη Αλίκη-Μαρία

ΛΟΥΚΑΣ: Φωτιάδη Φιλιώ

ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ: Κόχειλα-Νουλέλη Ιωάννα

ΑΛΑΤΙΝΗ: Ιππειώτη Νατάσα

ΠΙΠΕΡΗΣ: Καουρή Μαρία

 

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Τ.Ε.Ι. ΠΑΤΡΑ