Off Canvas sidebar is empty

Antonella Zucchini

Antonela2Η Antonella Zucchini ξεκίνησε τη δράση της ως ηθοποιός και συγγραφέας θεατρικών έργων το 1992 στην Τοσκάνη, όταν την κάλεσαν σε μια τοπική ερασιτεχνική ομάδα, προκειμένου να συμμετάσχει στο ανέβασμα του έργου «Το σιγανό ποτάμι» του Augusto Novelli.
Μετά από την επιτυχία εκείνης της εμπειρίας και την είσοδό της στην ομάδα, τέθηκε η προοπτική να γράφει κωμωδίες που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες της ομάδας. Έτσι το 1993 γράφει την πρώτη της τρίπρακτη κωμωδία «Η κληρονομιά του θείου Αίγισθου».

Antonela1Την επόμενη χρονιά έγραψε την κωμωδία «Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία» η οποία παρουσιάστηκε στο θέατρο του Rifredi γκαι ακολούθησαν το 1995 «Το χρυσό λαχείο», το 1996 «Αποστολή από τον Παράδεισο», το 1999 το μονόπρακτο «Η μαμά είναι άρρωστη».
Τα θεατρικά έργα της παρουσιάστηκαν στο Θέατρο Manzoni του Calenzano, στο θέατρο Le Laudi της Φλωρεντίας, στο Μικρό θέατρο της Rufina, στο θέατρο Nuovo Sentiero της Φλωρεντίας, κ.ά.
Οι κωμωδίες της Antonella Zuccchini αναδεικνύουν κυρίως τα ήθη και τα έθιμα και την ντοπιολαλιά της Φλωρεντίας. Η συγγραφέας χτίζει με ιδιαίτερη προσοχή τον περιβά΄λοντα χώρο αλλά και τους χαρακτήρες των ηρώων της.

Τον Φεβρουάριο του 2005 δημιούργησε το Θεατρικό Εργαστήριο για ενήλικες.  
Τελευταία οι κωμωδίες της πέρασαν τα σύνορα της Τοσκάνης: «Επιχείρηση από τον Παράδεισο» (μεταφρασμένο στη διάλεκτο του Piemonte) παρουσιάστηκε στο Τορίνο και «Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία» στη Μπολόνια.

Τον Δεκέμβριο του 2006 η Antonella Zucchini κέρδισε το 1ο βραβείο θεατρικού έργου Fiorino d’ oro, συμμετέχοντας στο Φεστιβάλ “Premio Firenze”.
Η συγγραφέας έκανε την πρώτη της εμφάνιση ως σεναριογράφος και σκηνοθέτης την ταινία μικρού μήκους «Cuore namibiano», με το οποίο συμμετείχε στο Φεστιβάλ Preturo Corto στη L’ Aquila. Το 2006 η ταινία συμπεριλήφθηκε στη δεύτερη έκδοση του  “A corto di donne” στο Pozzuoli της Νάπολης.


1. Αποστολή από τον Παράδεισο (Missione da i'Paradiso)
Είδος: Κωμωδία (commedia)
Σκηνικό: 1 (σαλόνι)
Ρόλοι: 5 ανδρικοί, 6 γυναικείοι

Περίληψη
Στη Φλωρεντία, στις αρχές του 19ου αιώνα ζει η Αρμιντα Καμέλλι, χήρα μιας εύπορης οικογένειας που προσλαμβάνει ως υπηρέτρια την χωρική Τσεζιρα και την κόρη της. Η Τσεζιρα, που είναι προικισμένη με υπερφυσικές ικανότητες, θα αποκαλύψει τα σχέδια του πανούργου Αντέλμο να παντρευτεί την πλούσια χήρα. Η βοήθεια της Τσεζίρα θα οδηγήσει σε πολλές καταστάσεις έτσι ώστε να κατέβει από τον παράδεισο ο νεκρός.

2. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία (La speranza l'e l'ultima a morire)
Είδος: κωμωδία (commedia)
3 πράξεις
Σκηνικό: 1 (κήπος)
Ρόλοι: 5 ανδρικοί, 5 γυναικείοι

Περίληψη
Η ζωή είναι πολύ σκληρή για τον Αννίβα που είναι αναγκασμένος να ανέχεται, εκτός από τη γυναίκα του, και τις δύο γεροντοκόρες αδερφές της. Στον κήπο τους πιτιού τους, στο κέντρο της Φλωρεντίας, βλέπει να καταστρέφονται όλα του τα σχέδια για να βρει στις γεροντοκόρες γαμπρό, αλλά…η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

3.Το χρυσό δελτίο(L'terno ai'lotto)
Είδος: Κωμωδία (commedia)
3 πράξεις
Σκηνικό: 1
Ρόλοι: 4 ανδρικοί, 5 γυναικείοι

Περίληψη
Είναι σίγουρα μια πολύ σοβαρή δουλειά όταν κάποιος έχει τη μανία να παίζει λόττο. Στην οικογένεια Τσαμπατίνι, ιδιοκτήτρια ενός γραφείου τελετών, όλοι μοιάζουν να είναι αντίθετοι με αυτό το πάθος του αρχηγού της οικογένειας, τον κύριο Αρμίνιο: η νύφη, ο αδερφός μέχρι και η μέλλουσα γυναίκα του. Μετά από ένα παράξενο όνειρο, ο κύριος Αρμίνιο παίζει τρία νούμερα και τα κρύβει σε ένα σίγουρο μέρος.  Από κει κι ύστερα οι συγγενείς θα πρέπει να το πιστέψουν όταν θα βγει αληθινά il terno secco και ήδη αρχίζουν να προγεύονται μια βροχή από χρήματα. Δυστυχώς, ένα αναθεματισμένο ατύχημα θα κάνει τον Αρμίνιο να χάσει τη μνήμη του…

4.Η διαθήκη του θείου Αίγισθου (L'eredita di'zio Egisto)
Είδος: Κωμωδία (commedia)
3 πράξεις
Σκηνικό: 1 (σαλόνι)
Ρόλοι: 5 ανδρικοί, 5 ανδρικοί

Περίληψη
Στη Φλωρεντία, τις αρχές του 19ου αιώνα η χήρα Άρτσια και τα δυο της παιδιά φιλοξενούνται στο σπίτι του κουνιάδου της Αίγισθου. Ο Αίγισθος, τσιγκούνης ολκής, και η Άρτσια, σπάταλη από τη φύση της, διαπληκτίζονται συνεχώς. Οταν η Άρτσια ανακαλύπτει πως έχει πλεόν ξοδέψει όλα της τα χρήματα, συνεννοείται με τα παιδιά της και κάνουν ό,τι μπορούν για να καλοπιάσουν τον Αίγισθο, με σκοπό να τους κάνει κληρονόμους του. Ο Αίγισθος το καταλαβαίνει και με τη βοήθεια της υπηρέτριας του σπιτιού οργανώνει το δικό του σχέδιο...

Πληροφορίες Koyinta