Off Canvas sidebar is empty

«Ανατόλ ή η μάχη των φύλων» στο θέατρο Άλμα

«Ανατόλ ή η μάχη των φύλων» στο θέατρο ΆλμαΓια περιορισμένο αριθμό παραστάσεων επαναλαμβάνεται στο θέατρο Άλμα η παράσταση «Ανατόλ ή η μάχη των φύλων» που παρουσιάστηκε πέρυσι με μεγάλη επιτυχία.Ο συγγραφέας του έργου Άρτουρ Σνίτσλερ, ο Βιεννέζος γιατρός που εγκατέλειψε την ιατρική για να αφοσιωθεί στη λογοτεχνία, στα τέλη του 19ου αι. λογοκρίθηκε έντονα, στην εποχή του, για τη σκανδαλώδη σεξουαλικότητα που εμπεριείχαν τα έργα του, τόσο που χρειάστηκε να αποσύρει ένα από αυτά από τις γερμανόφωνες χώρες.

 

«Ανατόλ ή η μάχη των φύλων» στο θέατρο Άλμα  Φωτογραφία απο την Πρεμιέρα
Το έργο του δεν αφήνει αδιάφορο τον σύγχρονο θεατή. Η εποχή βέβαια έχει αλλάξει και αυτό που στις αρχές του προηγούμενου αιώνα αποτελούσε σκάνδαλο δεν ερμηνεύεται με τον ίδιο τρόπο σήμερα, όμως το έργο του Άρτουρ Σνίτσλερ διαθέτει πολυεπίπεδες λογοτεχνικές αρετές, ικανές να μαγνητίσουν και να διασκεδάσουν τους σύγχρονους θεατές.


Οι ήρωες του έργου «Ανατόλ ή η μάχη των φύλων» δυναμικοί, ωραίοι, ερωτικοί, με πάθη, ναρκισσισμό και χιούμορ μοιάζουν σύγχρονοι, ενώ παράλληλα καταφέρνουν να διατηρήσουν κάτι από την ατμόσφαιρα του προηγούμενου αιώνα. Ο ζωηρός ρυθμός του έργου, η δύναμη των επεισοδίων που εκτυλίσσονται σε μια σφιχτή αλληλουχία, οι έξυπνοι διάλογοι και ο αισθησιασμός των κοστουμιών αφενός αναπαράγουν την ατμόσφαιρα μιας ολόκληρης εποχής, αφετέρου αναδεικνύουν διαχρονικούς ανθρώπινους χαρακτήρες που γίνονται εκφραστές της αρχετυπικής ερωτικής επιθυμίας.
Το έργο αποτελείται από επτά επεισόδια και έναν επίλογο. Όλα είναι παραλλαγές πάνω σε ένα ερωτικό θέμα.

Ο ίδιος ο Σνίτσλερ ενσαρκώνεται από τον φίλο του Ανατόλ, τον Μαξ, που έχει ρόλο κλειδί στην προώθηση της δράσης. Οι επτά γυναίκες που αποτελούν τις ερωτικές αναφορές του Ανατόλ, εκφράζουν όλα τα κοινωνικά περιβάλλοντα.

Με ενδιαφέρουσα σκηνοθεσία και ερμηνευτική κατάθεση από όλους τους ηθοποιούς είναι μια παράσταση που αναδεικνύει το έργο ως επίκαιρο έναν αιώνα μετά τη πρώτη του σύλληψη. Το έργο παίχτηκε πρόσφατα σε Νέα Υόρκη, Βερολίνο, Μόντρεαλ και Παρίσι.

Ηθοποιοί:
Μαξ: Πέρης Μιχαηλίδης
Οι επτά γυναίκες του έργου: Τζούλη Σούμα
Ανατόλ: Βαγγέλης Παπαδάκης

Μετάφραση: Μάριος Πλωρίτης
Σκηνοθεσία: Γιάννης Βούρος

Μετάφραση επιλόγου: Γιάννης Καλιφατίδης
Κοστούμια: Δημήτρης Ντάσιος

Επιμέλεια σκηνικού χώρου: Γιάννης Βούρος
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Επιμέλεια κίνησης: Φρόσω Κορρού
Βοηθός σκηνοθέτη: Τζωρτζίνα Κώνστα
Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Τσιρίκος
Μακιγιάζ: Βαγγέλης Θώδος
Κομμώσεις/ Μακιγιάζ: Μαριάννα Λαβάζου
Φωτογραφίες: Αγγελική Κοκκοβέ-Olsi Mane
Teaser & Trailer: Άλκης Σδούγκος /ArtProductions,
Θάνος Λυμπερόπουλος / TalibanProductions

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΜΑ
Αγίου Κων/νου @ Ακομινάτου 15-17, ΑΘΗΝΑ (δίπλα στο μετρό Μεταξουργείο)
ΤΗΛ.: 210 5220100
EMAIL: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 15€
Φοιτητικό/ άνω των 65/ ανέργων: 12€
Ατέλεια: 5€

Για ομαδικές κρατήσεις, η τιμή του εισιτηρίου είναι 8€
Παραστάσεις από 15 Οκτωβρίου έως 6 Νοεμβρίου
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 20:00 και κάθε Τετάρτη στις 19:00
Εισιτήρια στο viva.gr και στo ταμείo του θεάτρου

γράφει η συγγραφέας Βασιλική Κάππα