Off Canvas sidebar is empty

Χρήστος Καρακάσης

christos N. Karakasis

Ο Χρήστος Ν. Καρακάσης Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Μουσική, Πληροφορική και Σκηνοθεσία Θεάτρου, Κινηματογράφου, Τηλεόρασης στην Ελλάδα και στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης NYU Tisch School of the Arts. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο πάνω στην ανάπτυξη και την μεθοδολογία της εκπαίδευσης και μεταπτυχιακό τίτλο στην σκηνοθεσία κινηματογράφου και θεάτρου. Έχει επιμεληθεί οπτικοακουστικά καλλιτεχνικά, οργανωτικά και σε τεχνικό επίπεδο πολλές εκδηλώσεις παρουσιάσεις, διαφημίσεις,Video art,Φεστιβάλ. Ως Σκηνοθέτης-Σεναριογράφος-Παραγωγός έχει παρουσία από το 1992. Οι ταινίες του έχουν αποσπάσει διεθνείς βραβεύσεις και έχουν προβληθεί στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδας ,και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF (Athens International Digital Film Festival και Καλλιτεχνικός διευθυντής στο  Διεθνές Πανόραμα Επιστημονικών και Οικολογικών ταινιών, το οποίο συνεισφέρει στην διάδοση της επιστήμης μέσω της δύναμης των νέων οπτικοακουστικών μέσων και ψηφιακών τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται σήμερα από τους επιστήμονες ανά τον κόσμο. IMDB

 Πολιτιστικός Οργανισμός ΚΟΥΙΝΤΑ

https://www.koyinta-organization.com

KOYINTA Production

www.kouinta-production.gr

Email Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΣΠΟΥΔΕΣ
Τμήμα Πληροφορικής ( Σχολή Πληροφορικής Μετα-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) 1990
Μουσική θεωρία (Σχολή Μουσικής εκπαίδευσης Αθηνών) 1980-85
Απόφοιτος Κινηματογραφικής Σχολής 1996 Σχολή Χατζίκου (τμήμα Σκηνοθετών)
Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών ΕΑΠ 2003
Σπουδές θεάτρου και υποκριτικής, Δραματική Σχολή Χατζίκου (1995-1997)
Diploma in Theater and Drama studies 2019
Post graduate Diploma in training and development 2015
Post graduate Diploma in Film and theatre direction 2016
Certificate of Completion in Performing Arts NYU Tisch School of the Arts 2021-22
Certificate of Completion in Film and TV Industry NYU Tisch School of the Arts 2021-22

Επιμόρφωση 2020-21
Exploring Movie Construction and Production
Directing the Actor: A USC course with Nina Foch
Documentary Filmmaking Masterclass by Jonny Von Wallström
Video Production master class complete video course Created by Chris Haroun Steve Washer
Certificate of Completion Adapting from Novel to Screenplay by Writing Academy
Production launch workshop: your mission statement by Lift-Off Global Network

Επιμόρφωση – Μαθήματα Ψυχολογίας 2020-21
Professional psychotherapy diploma Kew Training Academy
Professional life coaching diploma Kew Training Academy
Certificate of Completion counseling practitioners the academy of
modern, applied psychology
Certificate of Completion diploma in modern applied psychology the academy of
modern, applied psychology
Diploma Train the Trainer The Kew Training Academy

Σεμινάρια - Επιμόρφωση:
Πρόγραμμα MEDIA 1
(κοινωνιολογία της επικοινωνίας )
Φιλοσοφική Παιδεία,
«Αρχαία και Νεότερη φιλοσοφία»,
«Αισθητική και Φιλοσοφία της Τέχνης»,
«Μεταφυσική και Κριτική» με τους καθηγητές
Γρηγόριο Φιλ. Κωσταρά, Νικόλαο Χρόνη
και Μιχαήλ Δημητρακόπουλο
Αρχιτεκτονική με τον Γεώργιο Λάββα
Λογοτεχνία και γλώσσα με τον Μίνω Κοκολάκη
Ψυχολογία με τον Ιωάννη Μαρκαντώνη
Ιστορία της Τέχνης με τον Νικόλαο Ζιά

Υποκριτική (Θέατρο-Κινηματογράφος)
Θέατρο-Υποκριτική Τέχνη Θεατρική Σχολή Χατζίκου
Σεμινάρια Θεατρικής Σκηνοθεσίας
Κινηματογράφος και Τεχνολογία
Φωτογραφία α/μ- Έγχρωμη
Ψηφιακές Μορφές Τέχνης (Βίντεο-τέχνη)
Επεξεργασία Εικόνας/ Ήχου
Μοντάζ (non linear editing)

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Παραγωγός, Σεναριογράφος, Σκηνοθέτης, Συγγραφέας, Καθηγητής Κινηματογράφου.
Καθηγητής Κινηματογράφου και Θεάτρου
1996-1999 Σχολή Κινηματογράφου Ευγενίας Χατζίκου
2000-2006 κάνει σεμινάρια σε χώρους και σχολές.
2008-2014 Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα Καθηγητής Κινηματογράφου
2008-2011 Ιδρύει με τον Όμιλο ΜΕΟ Νέου Ψυχικού το Κινηματογραφικό και
Θεατρικό Εργαστήρι ,εργαστήρι φωνής (3μηνοι κύκλοι σπουδών)
2009-2015 Καθηγητής Κινηματογράφου στην Σχολή Τεχνών LA. Theater
2015- Καθηγητής Ιστορία της τέχνης και καθηγητής κινηματογράφου στο ΙΕΚ ΕΝΩΣΗ
2015- Καθηγητής κινηματογράφου στο Σπουδαστήριο τεχνών και επιστημών
της ΚΟΥΙΝΤΑ ακαδημαϊκές σπουδές Κινηματογράφου –Θεάτρου.

Συγγραφική Δραστηριότητα
Δημοσιεύσει άρθρα και μελέτες στο Περιοδικό τέχνης και πολιτισμού ΚΟΥΙΝΤΑ ,Filmmaker
στο Τεχνόφωνο Περιοδικό Τέχνης και Πολιτισμού και σε άλλα έντυπα.

2014, Εκδίδει το βιβλίο «Εισαγωγή στον κινηματογράφο», σελ. 300, μια προσέγγιση του κινηματογράφου για μελετητές αλλά και όλους όσους θέλουν να μάθουν για τον κινηματογράφο ξεκινώντας από το μηδέν. Το βιβλίο το απευθύνεται σε επίδοξους σκηνοθέτες, αλλά και σε όλους εκείνους που θέλουν να γνωρίσουν με άμεσο και περιεκτικό τρόπο την τέχνη αλλά και την τεχνική του κινηματογράφου.

2016 Εκδίδει την πρώτη του ποιητική συλλογή με το όνομα «φωταύγεια»
2018 Εκδίδει την δεύτερη ποιητική του συλλογή με το όνομα «μῆτις»

 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
Είναι ιδρυτής της Εταιρείας KOYINTA www.kouinta-production.gr, που σαν κύρια δραστηριότητα έχει την παροχή πολιτιστικών υπηρεσιών στον τομέα της οπτικοακουστικής παραγωγής, αλλά και γενικότερα στην πολιτιστική αναβάθμιση της ελληνικής πραγματικότητας. Σκοπός της ΚΟΥΙΝΤΑ είναι η προώθηση της τέχνης και του πολιτισμού και συνεπώς η διαφύλαξη και προβολή της τοπικής και της περιφερειακής πολιτιστικής ταυτότητας και ποικιλομορφίας και ταυτόχρονα η ανάπτυξη πολιτιστικού διαλόγου μεταξύ διεθνών φορέων, καθώς τα οπτικοακουστικά και κινηματογραφικά έργα δύνανται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη συγκρότηση της Ελληνικής και ευρύτερα της ευρωπαϊκής ταυτότητας, ενώ, παράλληλα με την καλλιτεχνική τους αξία, συμβάλουν στην ανάπτυξη των ευρωπαϊκών κοινωνικών αξιών και τη λειτουργία των δημοκρατικών κοινωνιών.

Το 2006 Ίδρυσε το διαδικτυακό Portal Πολιτισμού KOYINTA Art eMagazine. www.koyinta.gr στο οποίο έχει και την γενική διεύθυνση. Ως αντικείμενο το KOYINTA Art eMagazine έχει την προβολή και διάδοση όλων των τεχνών και την δημιουργία βάσης δεδομένων για καλλιτέχνες και χώρους τέχνης σε όλη την Ελλάδα. Ήδη έχει καταγράψει πολλές χιλιάδες θέματα, αποτελώντας ένα από το μακροβιότερα διαδικτυακά καλλιτεχνικά portal και έχει εξασφαλίσει υψηλή επισκεψιμότητα , στο είδος του, σύμφωνα με τα διεθνή στάνταρ, ενώ τα τελευταία χρόνια ανοίγεται σε διεθνές επίπεδο καλύπτοντας πολιτιστικά θέματα από τον Διεθνή Χώρο και παρουσιάζοντας καλλιτέχνες από διαφορετικές χώρες. Είναι σε σταθερή επαφή με όλες τις καλλιτεχνικές ομάδες και τους χώρους λόγου και τέχνης και αποτελεί σταθερό παρατηρητή και καταγραφέα της δουλειάς τους.

To 2008 ιδρύει το διαδικτυακό Portal-media Filmmaker www.filmmaker.gr, που φιλοδοξεί να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο της τέχνης με την τεχνολογία, αλλά και γέφυρα μεταξύ των καλλιτεχνών. Media Portal with IPTV ψηφιακό σινεμά D-CINEMA βάση όλων των κινηματογραφιστών και Εταιρειών Παραγωγής-Video On
Demand 2010 σε πλήρη λειτουργία

Επιλεγμένες Εκπαιδευτικές Συμμετοχές και Διακρίσεις

Συμμετοχή στην ημερίδα: «Καλλιτεχνικά Σχολεία: Πολυτέλεια ή Ανάγκη;» Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Συμμετοχή με ταινίες παιδιών και διακρίσεις στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ πες το με εικόνες 2009,2010,2011,2012,2013,2014 διοργάνωση Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση Ανατ. Αττικής

Συμμετοχή στο Φεστιβάλ camera zizanio 2009,2010,2012,2013,2014 Η διοργάνωση της Camera Zizanio πραγματοποιείται παράλληλα με το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους

Συμμετοχή στη 2η Διημερίδα: Με μια κάμερα στο χέρι, 15 & 16 Οκτωβρίου 2010, στη Θεσσαλονίκη Διοργάνωση Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Πολιτιστικών Θεμάτων (Π.Ε.Ε.ΠΟ.ΘΕ.)

Έπαινος συμμετοχής στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 2009-2010.

Τιμητικό Δίπλωμα για την Έκθεσης φωτογραφίας που πραγματοποιήθηκε «Χρώματα και Αρώματα στο Βλέμμα μας» από το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Γέρακα σε Συνεργασία με τον Δήμο Παλλήνης και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Παλλήνης 5/6/2012.

Σεμινάριο ” από το χαρτί στην οθόνη” ένα ταξίδι από την αρχική έμπνευση μέχρι τη μεταφορά στην οθόνη αλλά και τη διανομή μιας ταινίας μικρού μήκους. Διοργάνωση, artfools video festival στα πλαίσια της Εβδομάδας Νεανικού Σινεμά.Το σεμινάριο έγινε στις 21 και 22 Ιανουαρίου 2012 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.

Συμμετοχή στην δράση "Τεχνάσματα Νέων Δημιουργών" διοργάνωση Δήμος Γέρακα Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Γέρακα.

Εισήγηση στο 2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ «Με τον παλμό του πολιτισμού για ένα ζωντανό σχολείο» οργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Πολιτιστικών Θεμάτων (ΠΕΕΠΟΘΕ) από 1 έως 3 Απριλίου 2011.

Συμμετοχή στην επιστημονική ημερίδα στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα με θέμα: "Εκπαίδευση στον πολιτισμό: "Εφηβεία - Σχολείο - Οικογένεια"

Συμμετοχή κατά το σχολικό έτος 2010-2011 στο εκπαιδευτικό πολιτιστικό πρόγραμμα τα «πρόσωπα των παιδιών είναι πατρίδες»“Το πρόγραμμα έχει λάβει διάκριση από το θεσμό του Υπουργείου Παιδείας «Αριστεία και Καινοτο-μία στην Εκπαίδευση».

Συμμετοχή κατά το σχολικό έτος 2010-2011 στο εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα «ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»“Το πρόγραμμα έχει λάβει διάκριση από το θεσμό του Υπουργείου Παιδείας «Αριστεία και Καινοτο-μία στην Εκπαίδευση».

Συμμετοχή κατά το σχολικό έτος 2010-2011 στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας με θέμα “Λειτουργία εικονικής επιχείρησης ενημερωτικού – συμβουλευτικού χαρακτήρα για θέματα εκπαίδευσης και απασχόλησης στον τομέα του πολιτισμού (θέατρο, κινηματογράφος, εικαστικά, χορός)”. Το πρόγραμμα έχει λάβει διπλή διάκριση από το θεσμό του Υπουργείου Παιδείας «Αριστεία και Και-νοτομία στην Εκπαίδευση».

Διεθνές βραβείο στην Αγία Πετρούπολη (Ρωσία) με το Κινηματογραφικό Παραμύθι "The Eurodragon eggs and the wine of solidarity» Ο διαγωνισμός υποστηρίχτηκε από το παιδαγωγικό ινστιτούτο Ρωσίας.

1ο Βραβείο Ιστορικού Ντοκιμαντέρ με την ταινία "Δημοκρατία της Βαϊμάρης, ...εκεί που έφτασε λίγο δεν είναι... ή ...πώς γεννιέται ο φασισμός", το οποίο προέκυψε από δια-θεματική συνεργασία των μαθημάτων Ιστορία Γενικής Παιδείας και Κινηματογράφος. Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ιστορική Έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες» του Ιονίου Πανεπιστημίου, η Επιστημονική Ένωση «Νέα Παιδεία» και η ΕΡΤ. 2013

Εισήγηση στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας workshop τα “Νέα Μέσα Παραγωγής» 2013

Στην κριτική επιτροπή κινηματογράφου της 13ης Biennale Νέων Δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου

Εισήγηση στο 1ο Διεθνές Πανόραμα Επιστημονικών και Οικολογικών ταινιών με θέμα«Η διάδοση της επιστήμης μέσω της δύναμης των νέων οπτικοακουστικών μέσων και ψηφιακών τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται σήμερα από τους επιστήμονες ανά τον κόσμο» Σεπτέμβριος 2013

Τηλεοπτικό spot για τον συνήγορο του παιδιού το οποίο αναπτύχθηκε στα πλαίσια του μαθήματος"Πρακτική Κινηματογράφου" από το καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα. 2013

Συμμετοχή στο πολιτιστικό πρόγραμμα «οι δραπέτες της σκακιέρας» ένα ταξίδι στους μαγικούς κόσμους των ιστοριών του Ευγένιου Τριβιζά αναδεικνύοντας τη δημιουργική συνύπαρξη και αλληλεπίδραση των τριών κατευθύνσεων του καλλιτεχνικού σχολείου, Εικαστικών, Θέατρου & Κινηματογράφου, Χορού. Μουσείο Γουναρόπουλου , Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013 και 25 Ιανουαρίου 2014

Συμμετοχή στην πολιτιστική δράση που αναπτύχθηκε στην Αρχαία Αγορά, τον πυρήνα της αθηναϊκής δημοκρατίας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα είχαν την ευκαιρία να μετασχηματίσουν τη διδασκαλία σε δημιουργία μέσω των Καλών Τεχνών και των Τεχνολογιών - Πληροφοριών – Επικοινωνιών (ΤΠΕ). Η Τέχνη οφείλει να πρωτοστατεί, υποστηρίζοντας τη σύζευξη της εκπαιδευτικής πράξης με την πολιτισμική αγωγή, ενισχύοντας την έκφραση, τη δημιουργικότητα και την επικοινωνία, προάγοντας το «ατομικό» σε «συλλογικό» και την αλληλεπίδραση διαφορετικών επιστημονικών περιοχών. Κλεψύδρα-Υδραυλικό ρολόι και δημιουργία βίντεο με θέμα τον «χρόνο»

Συμμετοχή στη σχολική δράση σύνδεσης των γεω-επιστημών με την καλλιτεχνική παιδεία και τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό, συμβάλλοντας με την σκηνοθετική επιμέλεια και το μοντάζ στην δημιουργία της ταινίας “Ένα παραμύθι για τον Ηριδανό: το ποτάμι κάτω από τα πόδια μας” η οποία παρουσιάστηκε στο χώρο της Αρχαίας Αγοράς το Σάββατο 3 Μαΐου 2014.

Εισήγηση στο 3ο Κινηματογραφικό Συνέδριο 11 με 12 Μαίου 2007

Μέλος της διεθνούς κριτικής επιτροπής του Διεθνούς Κινηματογραφικού φεστιβάλ wildlife Vaasa Φινλανδίας 2014

Συμμετοχή σε Workshop με τίτλο «Νέα μέσα παραγωγής και διακίνησης» στο αμφιθέατρο Αντώνη Τρίτση 20 Δεκεμβρίου 2015 στα πλαίσια του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας.

Εισήγηση στο 3ο Διεθνές Πανόραμα Επιστημονικών και Οικολογικών ταινιών με θέμα: «Ακτιβισμός και χρήση των ντοκιμαντέρ ως καταλύτης για θετικές αλλαγές στην πολιτική και στην κοινωνία, μέσων στρατηγικών σχεδίων συνεργασίας, δικτύωσης και τη χρήση ποικιλίας ψηφιακών μέσων για την παραγωγή εύστοχων τρόπων ενημέρωσης που διαμορφώνουν προς το καλύτερο τον κόσμο γύρω μας»

Συμμετοχή στην Έκθεση Φωτογραφίας Eλλάδα: Στιγμές προσωπικής ευτυχίας» – Φωτογραφική έκθεση στην Μόσχα από 22 Ιανουαρίου 2016 στην Πινακοθήκη «Na Kashirke» (115446 Moscow, Russia Str. Milionshikova 35/2) έως τις 28 Φεβρουαρίου 2016. Η Έκθεση Φωτογραφίας πραγματοποιείται στα πλαίσια εκδηλώσεων του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας – Ρωσίας 2016

Έκθεση κινηματογραφικών φωτογραφιών με θέμα το ελληνικό τοπίο στη δημοφιλή Γκαλερί BEAUMONT στο Βανκούβερ του Καναδά, 4-18 Σεπτεμβρίου 2017

Μέλος της Διεθνούς κριτικής επιτροπής του 12th Jaipur International Film Festival

master-class με θέμα: «Ο Νέος Κινηματογράφος στην ψηφιακή εποχή» στα πλαίσια του Mcguffin Film Fest international film festival for teens Μόσχας 2020

Στην διεθνή επιτροπή του Mcguffin Ιnternational film festival for teens Μόσχας 2020

Θεατρική Σκηνοθεσία

1996-2000 Θεατρικό τμήμα Δήμου Αθηναίων
2007-2011 Θεατρική Ομάδα του Δήμου Νέου Ψυχικού ΜΕΟ
2009 Σκηνοθεσία του έργου του Τενεσι Γουίλαμς “Μίλα μου σαν την Βροχή”
2009 «Το Μάθημα» (Ιονέσκο) (ομάδα rightnow)
2009- 2010 Σκηνοθεσία του θεατρικού έργου «Η γυνή να φοβήται τον άνδρα» του Γιώργου Τζαβέλα Θεατρική Ομάδα του ΜΕΟ νέου Ψυχικού
2010-2011 Σκηνοθεσία του Θεατρικού Έργου «Η Λοκαντιέρα» του Κάρλο Γκολντόνι σε διασκευή της Μαριάννας Κυριακάκη Θεατρική Ομάδα ΜΕΟ του Νέου Ψυχικού
2011-2012 Σκηνοθεσία του Θεατρικού έργου «οι Συνένοχοι» της συγγραφέως Βασιλικής Κάππα στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου Βικτώρια

 

Φιλμογραφία:

2020 Take a trip 2020 30min  Βραβείο σκηνοθεσίας (3o Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ηπείρου) και (Βραβείο Μουσικής ) ,Βραβείο μοντάζ στο Europe Film Festival U.K. (EFFUK) , βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ στην Νέα Υόρκη  Τσεχία, στην Σλοβενία, στην Ρώμη  δύο φορές Ινδίες Βραβείο φωτογραφίας ,ενώ έχει πάνω από 55 συμμετοχές σε φεστιβάλ σε Ευρώπη Αμερική, Καναδά, Ρωσία και Ασία με 20 βραβεία.  (Tα 8 είναι βραβεία σκηνοθεσίας)

2018-19 Κινηματογραφικό Ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους 90min Ταξίδι Πνοής
Ελληνική Πρεμιέρα Φεστιβάλ Χαλκίδας 15-10-2018
Διανομή από την εταιρεία New Star Art Cinema 13-12-2018 έως 24-1-2019 κινηματογράφος Στούντιο Πλατεία Αμερικής
Προβολή στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ημέρες Κινηματογράφου» Δ.Κ. Δροσιάς του Δήμου Διονύσου 25-2-2019
Προβολή στον κινηματογράφο Λάμπρος Κωνσταντάρας 24-5-2019
Προβολή στο Διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας 06/08/2019 Και 07/08/2019
Eurasia International Film Festival Ιούνιος 2019
Montgomery International Film Festival 2019-2020
Great Cinema Now" International Script and Film Festival USA 2020
Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Agora 2020

2017 Κινηματογραφικό Ντοκιμαντέρ μεσαίου μήκους 45min “ο εξόριστος –Falah Ghati”
Ελληνική Πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Χαλκίδας

2015 «Στην κόψη του ξυραφιού» μεγάλου μήκους ταινία ντοκιμαντέρ 70min
Προβολή στο Διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας
Πρεμιέρα σε Θεσσαλονίκη 23 Ιανουαρίου 2016 στο κινηματοθέατρο
τούμπας(με την αιγίδα του Δήμου) και Αθήνα Παρασκευή 29 Ιανουαρίου

2016 στον ιστορικό κινηματογράφο Αλκυονίδα
Προβολή Village Παγκρατίου 29/2/2016 (Στα πλαίσια των προβολών της
Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου)
Προβολή στον ΟΤΕ TV History Channel 2016
προβολή 28 Ιουνίου 2018 στον Πολυχώρο NISI Φθιώτιδα

2014 Κινηματογραφικό Ντοκιμαντέρ «take a trip….» 30 min
Παραγωγή γυρισμένη σε HD RED στην Αγγλία
πρεμιέρα στην Μόσχα Νοέμβριο του 2014
Ελληνική πρεμιέρα Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας 2014
Ειδική προβολή στην έκθεση ζωγραφικής «take a trip to the invisible cities”
Vaasa city library Φινλανδία
Προβολή στην 3η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου στην Μόσχα Διοργανώνεται από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.), σε συνεργασία με την Κρατική Ταινιοθήκη της Ρωσίας – GOSFILMOFOND , και 2 – 9 Οκτωβρίου 2017 στον ιστορικό κινηματογράφο «Illuzion»

2013 Κινηματογραφικό Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους
«Η Γέννηση μιας ιδέας» 70 min HD WIDE
Προβολή στο Διαγωνιστικό του 7ου Φεστιβάλ Χαλκίδας Οκτώβριος 2013
Προβολή από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας 26/5/2014
Προβολή στον ΟΤΕ TV History Channel 2016
Προβολή στην 3η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου στην Μόσχα Διοργανώνεται από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.), σε συνεργασία με την Κρατική Ταινιοθήκη της Ρωσίας – GOSFILMOFOND , και 2 – 9 Οκτωβρίου 2017 στον ιστορικό κινηματογράφο «Illuzion»

2012 Κινηματογραφικό Ντοκιμαντέρ «Μορφογένεση» 25min
Προβολή στο Διαγωνιστικό του 6ου Φεστιβάλ Χαλκίδας Οκτώβριος 2012
Προβολή στο Διαγωνιστικό του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της
Φινλανδίας Wildlife Vaasa Νοέμβριος 2012, (Ευρωπαϊκή πρεμιέρα)
υποψήφια για το βραβείο Καλύτερης Καλλιτεχνικής ταινίας
Βραβείο ειδική διάκριση TERRANOVA SPECIAL MENTIONS
Προβολή από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας 26/5/2014
Προβολή στο Nykarleby της Φινλανδίας 16/5/2015
Προβολή στον ΟΤΕ TV History Channel 2016
Προβολή στην 3η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου στην Μόσχα Διοργανώνεται από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.), σε συνεργασία με την Κρατική Ταινιοθήκη της Ρωσίας – GOSFILMOFOND , και 2 – 9 Οκτωβρίου 2017 στον ιστορικό κινηματογράφο «Illuzion»
Προβολή στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Multimedia στην Μύκονο 28/9/2018

2012 Σκηνοθεσία, Φωτογραφία και Μοντάζ «Στα όρια της Σκέψης»
Σειρά τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ. Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί 5 επεισόδια (άνθρωποι της πόλης) Κινηματογραφημένες στιγμές καθημερινότητας μέσα από ένα οπτικό πεδίο Cinema du reel «κινηματογράφος του πραγματικού».

2011 Κινηματογραφικό Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους
“Ανάμεσα σε δύο Πατρίδες” 65min HD WIDE
Προβολή στο Διαγωνιστικό του 5ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας 2011
Προβολή στο Φινλανδικό Ινστιτούτο 10, 24 Νοεμβρίου και 15 Δεκεμβρίου
(Διοργάνωση Φινλανδική πρεσβεία, Φινλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών)
Προβολή στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 11/12/2011
Διοργάνωση Φινλανδική Πρεσβεία, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Φινλανδικός Σύλλογος Βόρειας
Ελλάδας, Ρέθυμνο 31/3/2012 Σύλλογος Φινλανδών
Προβολή στο Parnu Estonia 7/4/2012
14o Πανόραμα Ανεξάρτητων Δημιουργών Κινηματογράφου Ε.Κ.Θ 21/12/2012
Προβολή στην Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014
Προβολή από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας 28/4/2014
Προβολή στον ΟΤΕ TV History Channel δέκα προβολές έτος 2016
Προβολή στο Ελσίνκι στην Φινλανδία στα πλαίσια του Δεύτερου
Ελληνο-Φινλανδικού Φεστιβάλ “Ελλάδα Παντού” 28-30 Οκτωβρίου 2016
Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού
και Αθλητισμού, και της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμό
Προβολή στην Αγγλία 12 Δεκεμβρίου,2016 στο Lecture Theatre,
Creative Edge Building , Οργάνωση Edge Hill Media department.
Προβολή στην 3η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου στην Μόσχα Διοργανώνεται από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.), σε συνεργασία με την Κρατική Ταινιοθήκη της Ρωσίας – GOSFILMOFOND , και 2 – 9 Οκτωβρίου 2017 στον ιστορικό κινηματογράφο «Illuzion»

2011 Σκηνοθεσία, Φωτογραφία και Μοντάζ της τηλεοπτικής Εκπομπής «BLOW-UP» Συζητήσεις με ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού 14 Επεισόδια HD Video 16:9 WIDE 3 Κάμερες-Παραγωγή ΚΟΥΙΝΤΑ. Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί και προβληθεί δεκατέσσερα επεισόδια στην Ελλάδα και στην Κύπρο με πρόσωπα όπως οι: Δημήτρης Αθανίτης-σκηνοθέτης, Λουκία Ρικάκη-σκηνοθέτης, Βασίλης Μαζωμένος-σκηνοθέτης, Ανδρέας Μήτσου λογοτέχνης, Γιώργος Μοράρης, ποιητής, Αντώνης Λιβιεράτος-συνθέτης, Μάνια Παπαδημητρίου, ηθοποιός, Ρομπέρτα Νίτσος video artist, Μάνθος Σαντοριναίος-εικαστικός κ.α.

2010 Κινηματογραφικό Ντοκιμαντέρ Μεσαίου Μήκους
Εραστές της τέχνης, HD wide 44min
Προβολή (πρεμιέρα στην Παγκόσμια μέρα Μουσικής στην Φινλανδική πόλη
της Βάασα) Μάιος 2010
Προβολή στο Φεστιβάλ της VAASA 2010
Προβολή στο 4ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας
Προβολή στο 5ο Tzoumerka Art Festival 2011
Προβολή στην 3η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου στην Μόσχα Διοργανώνεται από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.), σε συνεργασία με την Κρατική Ταινιοθήκη της Ρωσίας – GOSFILMOFOND , και 2 – 9 Οκτωβρίου 2017 στον ιστορικό κινηματογράφο «Illuzion»

2006 Κινηματογραφικό Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους
Φεύγωμεν δή φίλην ές Πατρίδα, 66min
Προβολή στο 8o Διεθνές Φεστιβάλ
Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης Εικόνες του 21ου αιώνα
Υποψήφια για τα κρατικά Βραβεία του ΥΠΠΟ
Προβολή στο ECOFILMS στην Ρόδο 2006
Νοέμβριος International Film festival of VAASA Φινλανδία 2006
Φεστιβάλ Πλατφόρμα Zero 06 Δεκέμβριος Αθήνα
Τσεχία 2007-07-01
Ινδίες 2007
Γερμανία 2007
5ο Tzoumerka Art Festival 2011
Προβολή στον ΟΤΕ TV History Channel 2016

2004 Κινηματογραφικό Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους
Ή Εκδρομή-Ιωάννινα 95min ΄ HD wide
Προβολή στο 7o Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
Εικόνες του 21ου αιώνα
Προβολή στο Διαγωνιστικό του Ecocinema 2005 «άνθρωποι και περιβάλλον»
Υποψήφια για τα κρατικά Βραβεία του ΥΠΠΟ
Προβολή στην 3η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου στην ΜόσχαΔιοργανώνεται από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.), σε συνεργασία με την Κρατική Ταινιοθήκη της Ρωσίας – GOSFILMOFOND , και 2 – 9 Οκτωβρίου 2017 στον ιστορικό κινηματογράφο «Illuzion»

2003 Κινηματογραφικό Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους
Αέναη η Αγκαλιά της μορφής σου, διάρκεια 96'min HD wide
Βραβείο καλύτερου Ελληνικού Ντοκιμαντέρ 2003 στο Πανόραμα
Ανεξάρτητων δημιουργών στη Θεσσαλονίκη διοργάνωση ΕΚΘ

1997-98 Λίμνες Δίχως Νούφαρα, Φιλμ μικρού μήκους 16mm
Προβολή στο 21ο Φεστιβάλ Δράμας 1998
Εκτός συναγωνισμού στο 22ο Φεστιβάλ Δράμας 1999

1998 Χαμένη Αίσθηση, Ταινία μικρού μήκους super 16mm
Συμμετοχή στο φεστιβάλ σκηνοθεσίας στο ΙΚΥ
με την υποστήριξη της ΕΡΤ, διάρκεια 10min

1996 On Line, Φιλμ μικρού μήκους 16mm
Συμμετοχή στο διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Μονάχου 1996
Συμμετοχή στο διαγωνιστικό του Φεστιβάλ της Χιροσίμα 1997

1995 Αισθήσεις, Φιλμ μικρού μήκους 16mm
Προβολή Φεστιβάλ Lodz , Πολωνία
Προβολή στο Διεθνές φεστιβάλ στην Βαλένθια

1994 Ντοκιμαντέρ με τίτλο «Αλεξάνδρα O δρόμος»
Φεστιβάλ Experimental Αγγλία,Λονδίνο
Φεστιβάλ Hirosima 1997 και διάκριση στο μοντάζ
Η ταινία πραγματοποιήθηκε το έτος 1994 σε Φίλμ 16mm και αναμορφώθηκε
πολύ αργότερα σε βίντεο το οποίο στάλθηκε σε πολλά φεστιβάλ και κέρδισε
εντυπώσεις και κάποιες διακρίσεις. Ένα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ με πολλά
στοιχεία μυθοπλασίας.16mm 20 λεπτά.

1992-93 Νυχτερινό Άσυλο Είκοσι Βίντεο 15 λεπτών το καθένα
με θέμα την νυκτερινή Αθήνα, μελέτη της συμπεριφοράς
των ανθρώπων μέσα από ένα κινούμενο αυτοκίνητο.
Προβολή σε Ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι

 

 

Πληροφορίες Koyinta