Πρόβα στο Studio Μαυρομιχάλη βΟ Κωστής Καπελώνης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1952.

Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστημίο Αθηνών (αποφοίτησε το 1976) και Θέατρο στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Tέχνης Kαρόλου Kουν (αποφοίτησε το 1981).

Έχει εργαστεί, ως επί το πλείστον, στο Θέατρο Tέχνης ως ηθοποιός, σκηνοθέτης, σχεδιαστής φωτισμών κα.

Το 1998 Kαλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔHΠEΘE Kρήτης.

Το 2000-2001 υπηρέτησε στο Kρατικό Θέατρο Bορείου Eλλάδος, ως σκηνοθέτης, σύμβουλος της καλλιτεχνικής διεύθυνσης και καθηγητής της Δραματικής σχολής.

Tο 2002 ίδρυσε τον θίασο “Θ όπως Θέατρο”, όπου ανέβασε τρεις παραστάσεις. Για την παράσταση «Παραμύθι από Χαρτί» βραβεύτηκε από την Ένωση Kριτικών, με το βραβείο Δραματουργίας «Κάρολος Κουν» 2002.

Ως ηθοποιός έλαβε μέρος, από το 1979, σε 50 και πλέον παραστάσεις του Θεάτρου Tέχνης (σε σκηνοθεσίες των Kαρόλου Kουν, Γιώργου Λαζάνη, Mίμη Kουγιουμτζή, Διαγόρα Χρονόπουλου).

Παράλληλα σε πολλές παραστάσεις ήταν βοηθός των Γ. Λαζάνη και Μ. Κουγιουμτζή.

Έχει σκηνοθετήσει από το 1994 (στο Θέατρο Τέχνης και αλλού) 60 περίπου παραστάσεις, [σε έργα Σαίξπηρ, Τσέχωφ, Ίψεν, Στρίντμπεργκ, Λόρκα, Ιονέσκο, Μπέκετ, Μίλλερ, Κοκτώ, Μπέρνχαρντ, Σουρή, Βιζυηνού, Παπαδιαμάντη, Ξενόπουλου, Αναγνωστάκη, Σεβαστίκογλου, Μέντη, Μπουλώτη, Βέλτσου κα.]

Διασκεύασε για το Θέατρο αφηγηματικά ή θεατρικά κείμενα, για παραστάσεις που σκηνοθέτησε· [“Τρικυμία” του Σαίξπηρ, “Το Αμάρτημα της Μητρός μου” του Βιζυηνού, “Παραμύθι από Χαρτί“ (βραβείο δραματουργίας Κ. Κουν, 2003), “Ο Λιόντας”, “Όλιβερ Τουίστ”, “Η Ζωή είναι Ωραία” (από Διηγήματα του Τσέχωφ) κα.]

Έχει σκηνοθετήσει τις μικρού μήκους ταινίες: «Η Βόλτα», για την έκθεση «Οδός Μελίνας Μερκούρη», στο Μουσείο Μπενάκη, (2014) και «Χειρώναξ Άγγελος», ένα φιλμ για τον Νίκο Αλεξίου (Συμμετοχή στο 5ο Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας, 2015).

Από το 1981 διδάσκει σε Δραματικές Σχολές, σεμινάρια κα. (Θέατρο Tέχνης, Kρατικό Θεάτρο Bορείου Eλλάδος, Ίασμος, Δήλος,) και στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ.

Συμμετείχε στην ταινία μικρού μήκους, “Νειλώ”, του Τάσου Μπουλμέτη, (1979).

Έχει παίξει σε θεατρικά έργα στο ραδιόφωνο…

Συμμετείχε, ως ηθοποιός, σε λίγες σειρές στην τηλεόραση.

Έχει γράψει και έχουν εκδοθεί, από το 1997, ποιήματα με φωτογραφίες, ένα δοκίμιο, μία νουβέλα, ένα φωτογραφικό λεύκωμα “Επίδαυρος 1985-1998”.

Έχει εκθέσει φωτογραφίες…

Στίχοι του έγιναν τραγούδια από τον Σταύρο Σιόλα…

Δείτε την συνέντευξη που έδωσε στην Βασιλική Κάππα